mobadv

Βρες λύσεις στα παρακάτω 4 προβλήματα και δες τους ΜΥΣ σου να μεγαλώνουν στο λεπτό και γίνε καμικάζι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

1. Πηδάς τα βασικά

Πολλοί από αυτούς που ασχολούνται με τις άρσεις πιστεύουν ότι οι μονοαρθρικές κινήσεις (όπως τα πετάγματα στήθους και οι εκτάσεις ποδιών) είναι ο μόνος τρόπος ανάπτυξης του μυϊκού συστήματος, αλλά βασικές κινήσεις (όπως οι πιέσεις πάγκου και τα καθίσματα) προτρέπουν πολλές και διαφορετικές μυϊκές ομάδες να δουλέψουν ταυτόχρονα επιβάλλοντας μεγαλύτερη πίεση στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να έχεις και μεγαλύτερα κέρδη. «Το σώμα σου αντιδρά σε όλη αυτήν την πίεση αναπτύσσοντας την εμπρόσθια υπόφυση των ιστών, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην επιπλέον προσπάθεια» λέει ο προπονητής μυϊκής ενδυνάμωσης Allen Hedrick. Φυσικά χρειάζεσαι ποικιλία κινήσεων στο πρόγραμμά σου, αλλά δεν είναι αναγκαίο να εγκαταλείψεις τις βασικές κινήσεις για χάρη ενδιάμεσων μονοαρθρικών ασκήσεων.

Λύση: Πάρε μολύβι και χαρτί. Γράψε όλες τις ασκήσεις του προγράμματός σου και υπολόγισε το ποσοστό από αυτές που είναι σύνθετες. «Αν αυτό το ποσοστό δεν πλησιάζει το 40%-50%, σημαίνει ότι έχεις πολλές μονοαρθρικές ασκήσεις στο πρόγραμμά σου. Αυτό το ποσοστό πρέπει να αλλάξει με την καθιέρωση στο πρόγραμμά σου περισσότερων σύνθετων ασκήσεων» λέει ο Λευτέρης Καβούκης.

2. Πολλά σπορ

Η συχνή ενασχόληση με τα σπορ μπορεί να καθυστερήσει τη μυϊκή ανάπτυξη. Οι μύες του σώματος χρειάζονται 48 ώρες ξεκούρασης για να αντεπεξέλθουν στην πίεση που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης. «Με επιπλέον δραστηριότητα είναι πιθανό το σώμα σου να χρησιμοποιήσει έξτρα ενέργεια για καύσιμα και όχι για μυϊκή ανάπτυξη» λέει ο Καβούκης.
Λύση: «Ελαχιστοποίησε την αερόβια δραστηριότητά σου στις 3 φορές την εβδομάδα -από 20 λεπτά τη φορά- και δες τα αποτελέσματα στο σώμα σου» συνεχίζει ο Καβούκης. Αν όντως η αερόβια άσκηση είναι αυτή που κλέβει από τη μυϊκή σου ανάπτυξη, θα δεις βελτίωση στη δύναμή σου στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες (θα μπορείς να σηκώνεις επιπλέον κιλά ή να εκτελείς περισσότερες επαναλήψεις). Αν ο αρχικός σου στόχος είναι η δύναμη και το μέγεθος -και όχι η συνολική υγεία του οργανισμού σου- προσπάθησε να δουλέψεις ως εξής: κατά τη διάρκεια του προγράμματος με τα βάρη, φρόντισε να μην κουράζεις τις μυϊκές ομάδες, που χρησιμοποιείς κυρίως στο παιχνίδι σου, έτσι ώστε να έχει περισσότερο χρόνο το σώμα σου να ανακάμψει.

3. Ποτά και τσιγάρα

Δεν χρειάζεσαι μαγική σφαίρα για να πειστείς ότι την ώρα που καπνίζεις τζογάρεις μεταξύ του καρκίνου, του εγκεφαλικού κι άλλων ασθενειών. Ηξερες όμως ότι το τσιγάρο υπονομεύει και την προπόνησή σου για δύναμη; «Το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό σου, το οποίο εμποδίζει την οξυγόνωση των μυών σου» λέει ο δρ Scott Swartzwelder και συνεχίζει: «Οσο λιγότερο είναι το οξυγόνο που έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν οι μύες σου τόσο μικρότερη είναι η ικανότητά τους στις συσπάσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δουλειά τους». Οσο για το αλκοόλ μπορεί να καλύψει τους κοιλιακούς σου με μία στρώση λίπους. «Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κρατήσει την τεστοστερόνη σε χαμηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα και να μειώσει τη μυϊκή μάζα» λέει ο Swartzwelder. 
Λύση: Κόψε το κάπνισμα και μην αγχωθείς ότι θα σου ανοίξει η όρεξη για φαγητό. «Τριάντα λεπτά άσκησης, 3-4 φορές την εβδομάδα, θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις το βάρος του σώματός σου κι επιπλέον θα σε υποστηρίξουν ψυχολογικά στην προσπάθεια απεξάρτησης από τη νικοτίνη» λέει ο Swartzwelder και συνεχίζει: «Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο -μέχρι δύο ποτά την ημέρα- δεν θα βλάψει τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου και παράλληλα μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή σου υγεία».

4. Πείνα

Χρειάζεσαι φαγητό μετά το πρόγραμμα της γυμναστικής σου. Ακριβώς μετά το τέλος της άσκησής σου, το σώμα σου μετατρέπει τη γλυκόζη σε γλυκογόνο, έτσι ώστε οι μύες σου να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν. «Αν δεν φας μετά την άσκηση, το σώμα σου χρησιμοποιεί τους μυς σου για να παραγάγει αμινοξέα και να τα μετατρέψει σε γλυκόζη» λέει ο καθηγητής κινησιολογίας, δρ John Ivy.
Λύση: Μετά την άσκησή σου φάε γεύμα υψηλό σε υδατάνθρακες και φυσικά μην ξεχνάς την ανάγκη που έχει ο οργανισμός σου για πρωτεΐνη. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal of Strenght and Conditioning Research έδειξε ότι τα γεύματα με αναλογία 4 προς 1 (υδατανθράκων σε σχέση με πρωτεΐνη) παρέχουν 128% περισσότερη μυϊκή γλυκόζη σε σχέση με ένα απλό ποτό υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πιες ένα energy drink πριν και μετά την άσκησή σου.

http://www.menshealth.gr/

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι να κάνετε για να φύγει ο «κόμπος» στους μυς
  • Δυνάμωσε τους μύες σου
  • Συμβουλές για αγέραστους μυς με την υπογραφή του Arnold Schwarzenegger
  • 4 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΣ ΣΟΥ
  • Αυξήστε τους μυς σας στις γιορτές των Χριστουγέννων!
  • 15+1 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη για να «χτίσετε» γερούς μυς
loading...

GIF ISO FINAL 1