Drop Sets για μυϊκή ανάπτυξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όταν προπονείστε για οικοδόμηση μυϊκής μάζας, θα δείτε ότι αρκετές ασκήσεις δουλεύουν, ωστόσο δεν δουλεύουν αποτελεσματικά επ’ αόριστον.

Η βασική προσέγγιση των 3×15 που χρησιμοποιούσατε στις αρχές, το πιο πιθανό είναι να μην σας προσφέρει πλέον τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καθώς προοδεύετε, θα μάθετε ότι κάθε πτυχή μιας δεδομένης προπόνησης δεν είναι παρά ένα μόνο κομμάτι του παζλ του ολοκληρωμένου προγράμματος προπόνησης, και ότι καθένα από αυτά τα κομμάτια μπορούν να τροποποιηθούν ξεχωριστά με στόχο την διαφορετική επίδραση και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

Είτε πρόκειται για αύξηση του βάρους, ρύθμιση της έντασης, ή αλλαγή ασκήσεων, αναμφισβήτητα θα αρχίσετε να βλέπετε σταδιακά τι ακριβώς λειτουργεί για το δικό σας σώμα και τους δικούς σας στόχους. Αυτό καθιστάτε δυσκολότερο όσο εξελίσσεστε, έτσι είναι σημαντικό να εντάξετε νέες προηγμένες τεχνικές προπόνησης ώστε να συνεχιστεί η πρόοδος σας. Μια από αυτές τις τεχνικές περιλαμβάνει τα drop sets.

Πως εκτελείτε ένα drop set

Εφόσον έχετε πραγματοποιήσει ένα σετ μιας συγκεκριμένης άσκησης μέχρι το σημείο εξάντλησης, μειώνετε το βάρος με σκοπό να συνεχίσετε την εκτέλεση χωρίς ανάπαυση.

Με την τεχνική των drop sets είναι σαφώς προτιμότερο να έχετε κάποιο άτομο το οποίο θα σας βοηθήσει στη μείωση των κιλών (spotter), ειδικά σε ασκήσεις όπως οι πιέσεις πάγκου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε φροντίστε να είστε γρήγοροι στις αλλαγές σας ώστε να μην χαλάσει η σωστή ροή της άσκησης.

Η χρήση των drop sets είναι πιθανώς μια από τις πρώτες προηγμένες μεθόδους που θα σας απασχολήσει κατά την αναζήτηση σας για κέρδος μυϊκής μάζας. Να θυμάστε ότι τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν ως μια μεταβλητή στην εξίσωση. Στα παραδοσιακά drop sets, η μεταβλητή είναι το ίδιο το βάρος – μπορείτε να μειώσετε το βάρος μόλις φτάσετε στην εξάντληση, το οποίο θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε μερικές περισσότερες επαναλήψεις με ένα ελαφρύτερο φορτίο.

Πως τα drop sets βοηθούν στην μυϊκή ανάπτυξη

Εάν εκτελέσετε ένα τυπικό σετ μέχρι κόπωσης και απλά σταματήσετε εκεί, τότε θα έχετε φτάσει σε μία «θετική αποτυχία». Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσατε να δουλέψετε περισσότερο τους μύες σας στη συγκεκριμένη άσκηση. Σημαίνει πως δεν μπορείτε να εκτελέσετε περισσότερες επαναλήψεις με το συγκεκριμένο βάρος. Οπότε, αποκομίζετε περισσότερα αποτελέσματα πιέζοντας τον εαυτό σας πέραν της εξάντλησης. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για αυτό το σκοπό οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν, τα drop sets όμως μπορούν να αποτελέσουν την πρωταρχική μέθοδο.

Η ουσία αυτής της τεχνικής είναι να δώσει στους μύες σας μία επιπλέον ώθηση, καθώς επίσης λειτουργεί πολύ καλά σε περίπτωση που έχετε φτάσει σε μία κατάσταση «πλατό» στη συγκεκριμένη άσκηση.

Συμπέρασμα

Λόγω της έντασης της, αυτή η τεχνική δεν συστήνεται σε αρχάριους, καθώς είναι μια προχωρημένη τεχνική που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει την απόλυτη εξάντληση στους μύες σας.

Για τον πιο πάνω λόγο επίσης θα πρέπει να εκτελείτε μόνο ένα ή δύο σετς αυτής της μεθόδου.

Πηγές: muscleandstrength.com / building-muscle101.com / askmen.com / fitblaster.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Ένα έντονο αερόβιο workout για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά του Πάσχα
  • Οι 5 top βιταμίνες για μυϊκή ανάπτυξη και ανάκαμψη
  • Μικροί bodybuilders: Αυτοί είναι οι δύο πιο δυνατοί πιτσιρικάδες του κόσμου! (vid)
  • Ο μεγαλύτερος bodybuilder του κόσμου έχει ένα πρόγραμμα ταχείας υπερτροφίας
  • Πιείτε γάλα για μυϊκή ανάπτυξη και δυνατότερους μύες!
loading...