Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Δεν βάζεις εύκολα κιλά...; ΕΚΤΟΜΟΡΦΙΚΟΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΥΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Του Βαγγέλη Τσιρώνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Εκτομορφικός σωματότυπος είναι ο τύπος του σωματότυπου που δε παίρνει εύκολα βάρος, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αθλούμενου που η προπόνηση του πρέπει να προσαρμόζεται γύρω από αυτόν τον κανόνα-ότι δε βάζει εύκολα βάρος.
Το πρόγραμμα που προτείνεται για τη μυική ανάπτυξη του εκτόμορφου έχει ως εξής:
4 φορές τη βδομάδα ασκήσεις με αντιστάσεις μηχανήματα, ελεύθερα βάρη, ιμάντες trx.
Τα σετ των ασκήσεων 3 με 4 στις μεγάλες μυικές ομάδες στήθος,πλάτη,πόδια και 2 με 3 στις μικρές δικεφάλους,τρικεφάλους,ώμους,γάμπες.Προτείνεται το εύρος των 6,8 εώς 10 το πολύ 12 των επαναλήψεων.Η αερόβια πρέπει να αποφεύγεται αν ο στόχος είναι η μυική ανάπτυξη.5,10 λεπτά ποδήλατο ή διαδρομο ή ελλειπτικο στην αρχή για προθέρμανση και 5 λεπτά στο τέλος για αποθεραπεία είναι το ιδανικό για αυτόν τον σωματότυπο.Η αεροβική άσκηση μπορεί να γίνει μια φορά τη βδομάδα το πολύ δύο από 20 λεπτά σε χαμηλό επίπεδο έντασης για την αποφυγή του μυικού καταβολισμού του εκτόμορφου.

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο βέβαια πέρα από το είδος της άσκησης είναι φυσικά η διατροφη.
Ο εκτόμορφος χρειαζεται πολλες θερμίδες για να ανταπεξελθει στην προπόνηση του πάνω από 4.500 χιλιάδες ημερησίως για να υπάρχει το αναβολικό περιβαλλον ώστε να αναπτυχθεί μυικά,πολύ παραπανω θερμνίδες από έναν αλλον σωματότυπο,διότι ο μεταβολισμός του δουλεύει πολύ γρήγορα και καίει πολύ περισσότερες θερμίδες από άλλους σωματότυπους. Στο προτεινόμενο πλάνο διατροφής θα περιλαμβάνονται γεύματα κάθε 2 με 2,5 ώρες υψηλά σε πρωτείνη πολλούς υδατάνθρακες(σύνθετους και απλούς) και πολλά καλά λιπαρα(ακόρεστα ,πολυακόρεστα).Ο εκτόμορφος είναι ο άνθρωπος που θα σου πεί τρώω τα πάντα και δε βάζω κιλά.Όμως πέρα από το ότι μπορεί να τρώει πολλά απαγορευμένα φαγητά και να μη βάζει κιλό,κάτι που στους αλλους σωματότυπους είναι η καταδίκη τους τα λιπαρά τα junk food και τα γλυκά ,είναι απαραίτητο και σε αυτόν τον σωματότυπο να μπεί μια σειρά στη διατροφή του και να χωριστούνε τα γευματα ανα 2 με 2,5 ωρες όπως είπα,ώστε σε συνδιασμό με την άσκηση να αναπτυχθεί μυικά.

Κάτι τελευταιο και βασικό είναι επίσης η ξεκούραση του για να υπαρχει αναβολισμός.8 ωρες και ίσως και μισή με μια ώρα το μεσημέρι αρκούν.
Άρα εν κατακλείδη ο εκτομορφικός σωματότυπος χρειάζεται πολλές θερμίδες ανά 2 με 2,5 ώρες μέσα στη μέρα,4 φορές τη βδομάδα (όχι παραπάνω)προπόνηση με αντιστάσεις,αποφυγή αερόβιας άσκησης και ίσως μια συντήρηση της μία φορά με δύο τη βδομάδα από 20 λεπτα για να δουλεύει το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα και φυσικα καλόν ύπνο ,διότι στο κρεβάτι χτίζονται οι μύες. Καλές προπονήσεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Διατροφικά tips για να παραμείνεις fit και στις γιορτές
  • Push-ups: Φτιάξε κορμί σε 5 βήματα
  • Τα βαθιά καθίσματα ενεργοποιούν τους μύες
  • Φάκελος Κρεατίνη!
  • Κάψε λίπος στο κρέβατι
loading...