6 tips για πολλαπλασιάσεις την ινσουλίνη και να χτίσεις δυνατούς μυς!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο λόγος για την ινσουλίνη που εγκρίνει το σώμα και φυσικά όχι για κάποια αναβολική ουσία, που πρέπει να αποφεύγεις.

Η ινσουλίνη είναι μια ουσία που έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μυών και την αποκατάστασή τους υποχρεώνοντας τη γλυκόζη (υδατάνθρακες), τα αμινοξέα, και τα λίπη να μπουν στα κύτταρα του σώματος.

Η ινσουλίνη είναι μια από τις πιο ισχυρές και αναβολικές ορμόνες στο σώμα και διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ομοιόσταση της γλυκόζης στο αίμα (ισορροπία ζαχάρου). Η ινσουλίνη είναι μια πεπτιδική ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας όταν καταναλώνουμε λίπη, πρωτεΐνες ή/και υδατάνθρακες.

Tο ποσό της απελευθέρωσης της ινσουλίνης εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, καθώς και το είδος των τροφίμων που καταναλώνονται με τους υδατάνθρακες να προκαλούν το μέγιστο ποσό της απελευθέρωσης της ορμόνης αυτής.

Δες λοιπόν πως μπορείς να ενισχύσεις την ινσουλίνη που εκκρίνει το σώμα σου:

1. Προπονήσου σκληρά
Προσπάθησε για τουλάχιστον 4-5 ώρες γυμναστικής με βάρη την εβδομάδα

2. Χάσε κιλά
Αν είστε υπέρβαροι, προσπαθήστε πάση θυσία, να μειώσετε το ποσοστό σωματικού λίπους επάνω σας. Εάν βρίσκεστε σε ένα υγιές βάρος, προσπαθήστε να βελτιώσετε σημαντικά την αναλογία μυών και λίπους.

3. Τρώγε μικρότερα γεύματα
Τρώγε μικρότερα γεύματα όλη την ημέρα, κάθε 3-4 ώρες, αν είναι δυνατόν, ώστε να διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα.

4. Μείωσε τις θερμίδες των ποτών
Μείωσε την ποσότητα των θερμίδων που περιέχουν τα ποτά, όπως τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το αλκοόλ, καθώς και τα πρόσθετα στον καφέ ή τσάι.

5. Πράσινα λαχανικά, πρωτεΐνη και λιπαρά
Τρώτε πράσινα λαχανικά σε κάθε γεύμα. Συμπεριλάβετε μια μερίδα πρωτεΐνης με κάθε γεύμα. Προσπαθήστε να πάρετε μια ποικιλία υγιεινών λιπών με κάθε γεύμα - ειδικά Ωμέγα 3 (καλύτερες πηγές είναι το ιχθυέλαιο).

6. Απέφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Τρώτε όσπρια και φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Προσπαθήστε τους υδατάνθρακές σας να τους λαμβάνετε το πρωί και πριν και μετά την προπόνηση σας.

Πηγή: activeman.gr

1111banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Πώς θα φτιάξεις σώμα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!
  • Αύξηση μυικής μάζας για την περίοδο του χειμώνα!
  • Τι είναι το muscle buffering και γιατί διαλύει την αντοχή των μυών σου
loading...