5 πράγματα που θα πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να χτίζετε μύες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είστε έτοιμοι να χτίσετε νέους μύες;

Σας έχουμε μερικές γενικές συμβουλές για να αλλάξετε ό, τι κάνετε μέχρι τώρα, προκειμένου να προσθέσετε κιλά στη ζυγαριά – από τα καλά όμως κιλά.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ριζικά τη διατροφή σας ή την προπόνησή σας – λίγες μόνο πινελιές χρειάζονται για να δείτε βελτίωση!

1. Φάτε περισσότερο από όσο φάγατε χθες

Εάν δεν βάλατε ούτε γραμμάριο λίπους χθες, τότε υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι μπορείτε να είστε σε θέση να προσθέσετε 50 έως 100 θερμίδες στη διατροφή που έχετε σήμερα χωρίς να γίνει λίπος – το οποίο σε συνδυασμό με πολλά βάρη και επαρκή ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε μυική ανάπτυξη. Παρακολουθήστε τη θερμιδική σας πρόσληψη χρησιμοποιώντας online εργαλεία ή γράφοντάς την σε ένα απλό τετράδιο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι από τη στιγμή που δεν διαφέρει η διατροφή σας πολύ από άποψη διαφορετικών πηγών (δηλαδή συνήθως τρώτε στάνταρ φαγητά), μπορείτε να κάνετε ένα απλό copy-paste τα περισσότερα γεύματα της ημέρας από την πρώτη εβδομάδα κιόλας στις επόμενες.

2. Σηκώστε περισσότερο από όσο σηκώσατε την τελευταία φορά

Πρόοδος στο γυμναστήριο επιτελείται μόνο όταν έχετε σηκώσει περισσότερο από ό, τι κάνατε την προηγούμενη φορά. Χρησιμοποιήστε τις πλάκες 1 και 2,5 κιλών πλάκες – που είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν πρόκειται για την προσθήκη της μυϊκής μάζας. Απλά σηκώστε λίγο περισσότερο κάθε φορά και οι μύες δεν θα έχει καμία επιλογή παρά να αναπτυχθούν!

3. Λαμβάνετε τα συμπληρώματά σας τη σωστή ώρα

Το σώμα σας θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις βιταμίνες, τα μέταλλα, και τα συμπληρώματα που καταναλώσετε, σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα. Μπορείτε να φανταστείτε πρόοδο χωρίς τον σωστό ύπνου, σωστή προπόνηση, και φαγητό; Τι σας κάνει να νομίζετε ότι μπορείτε απλά να πετάξετε μια πρωτεΐνη από εδώ και ένα αμινοξύ από εκεί, όταν πρόκειται για τη λήψη συμπληρωμάτων σας; Ακολουθήστε το ρολόι και το σώμα σας θα αναπτυχθεί έχοντας συνηθίσει να παίρνει τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία στην κατάλληλη στιγμή.

4. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος πρέπει να θεωρείται ως η πέμπτη ομάδα τροφίμων

Σταματήστε να πιστεύετε ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι φαγητό. Δεν είναι. Η αλήθεια όμως είναι, ότι πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή. Μία πλήρης πρωτεΐνη, και μια πολύ γρήγορη στην πέψη πηγή αμινοξέων χρειάζονται για να χτίσετε μύες. Θα πρέπει να προγραμματίσετε τα γεύματά σας γύρω από την πρωτεΐνη σας και όχι το αντίθετο αλλά πάντα να φροντίζετε να έχετε μια-δυο κουταλιές έτοιμες για ρόφημα όταν δείτε ότι έχουν περάσει 2,5 έως 3 ώρες από την τελευταία σας λήψη πρωτεϊνών, για να κρατήσετε τον καταβολισμό των μυών στο ελάχιστο.

5. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Τραβήξτε φωτογραφίες τον εαυτό σας σε εβδομαδιαία βάση σε σταθερή απόσταση και φόντο. Ενώ οι εικόνες δεν θα διαφέρουν πολύ από εβδομάδα σε εβδομάδα, συγκρίνοντας τες σε μια περίοδο μηνών μπορείτε να ανακαλύψετε πόσο μακριά έχετε πάει. Ή, αν δεν έχετε κάνει πρόοδο, οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να είναι αρκετή απόδειξη ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα. Καταγράψτε το λίπος στο σώμα σας χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία στο γυμναστήριο σας, και χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να καταγράψετε τις περιφέρειες μέσης, δικεφάλου, στήθους, και μηρών. Η μεζούρα δεν λέει ποτέ ψέμματα! Τέλος, ζυγιστείτε μια φορά την εβδομάδα και καταγράφετε όλα τα παραπάνω δεδομένα σε ένα σημειωματάριο ή στον υπολογιστή.

Πηγή: ensomati.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να φτιάξεις σώμα για παραλία σε λιγότερο από μήνα
  • Φάε αυτές τις 9 τροφές για να «φουσκώσεις» τους μύες σου!
  • Ποιες τροφές πρέπει να τρώνε οι άντρες που θέλουν να «χτίσουν» μυς
  • Εκτονώσου και «χτίσε» σώμα με πολεμικές τέχνες
  • Χτίστε μυική μάζα με βοδινό κρέας
  • 6 tips για πολλαπλασιάσεις την ινσουλίνη και να χτίσεις δυνατούς μυς!
loading...