5 λόγοι που δεν αναπτύσσονται οι μύες σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γυμνάζεσαι 4-5 φορές την εβδομάδα; Από μιάμιση ώρα τη φορά; Το κάνεις για ένα εξάμηνο τώρα και ακόμα δεν έχεις δει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα;

Κάτι φταίει. Πριν αποφασίσεις να ρίξεις το φταίξιμο σε όλους εκείνους που κοροϊδεύουν ότι αυξάνεται το μυϊκό τους βάρος μόνο με γυμναστική, σκέψου τι μπορεί να κάνεις λάθος εσύ.

Εν προκειμένω, υπάρχουν μερικά πράγματα που εμποδίζουν τους μύες σου από το να αναπτυχθούν. Επομένως, καθυστερείς χωρίς να το καταλαβαίνεις το αποτέλεσμα που κυνηγάς.

1. Δεν κοιμάσαι σωστά. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την κορτιζόλη, εμποδίζει την δράση των ορμονών της ανάπτυξης και δεν επιτρέπει στο σώμα να αποθηκεύσει σωστή ποσότητα γλυκογόνο. Πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 7.5 ώρες, ενώ η τελευταία χρήση κινητού ή τάμπλετ ή λάπτοπ, πρέπει να γίνει τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξαπλώσεις.

2. Δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη. Τα αμινοξέα είναι πάρα πολύ σημαντικά για όλη την διαδικασία. Η σωστή ποσότητα είναι από 1.5 γραμμάριο για κάθε κιλό του σώματος και πάνω για κάθε μέρα.

3. Πίνεις πολύ. Όχι απαραίτητα με την έννοια του μεθυσιού. Αλλά πίνεις παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται ώστε ο οργανισμός να μην εμποδιστεί. Αφού γυμνάζεσαι θα πρέπει να μειώσεις το αλκοόλ. Δώσε μία μέρα την εβδομάδα στον εαυτό σου με μικρές υπερβολές και όλες τις υπόλοιπες μείνε στο 1 ή κανένα. Αλλά και τη μέρα που θα ξεφύγεις, πίνε νερό μετά από κάθε ποτό.

4. Λίγο νερό. Το νερό και η ενυδάτωση γενικά είναι πολύ σημαντική. Η ενδεδειγμένη κατανάλωση μιλάει για μια ουγκιά για κάθε 2 κιλά του σώματος σου. Ή αλλιώς για περίπου 2 λίτρα αν είσαι γύρω στα 80 κιλά. Πάνω από δύο λίτρα αν το ξεπερνάς, 2 λίτρα και κάτω αν πηγαίνεις προς τα 79 και πίσω.

5. Υπερβάλλεις στο γυμναστήριο. Είτε σε επίπεδο ωρών είτε σε επίπεδο συχνότητας. Ο οργανισμός χρειάζεται το χρόνο του για να συνηθίσει στα νέα δεδομένα και όσο δεν του τον δίνεις, τόσο δεν θα συνηθίζει. Γι’ αυτό οι 5 φορές γυμναστήριο την εβδομάδα είναι ιδανικός αριθμός. Όσον αφορά τις συνεχόμενες, μέχρι 3 μέρες.

Πηγή: MensFitness.com, Υγείαonline

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Γιατί το να είσαι πρωινός τύπος κάνει τη ζωή σου καλύτερη
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
loading...