mobadv

Πώς να αυξήσετε την αυξητική σας ορμόνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η μεγιστοποίηση και η προώθηση της φυσικής αυξητικής ορμόνης βασίζεται κυρίως σε διατροφικούς παράγοντες. Αλλά όταν μιλάμε για στρατηγικές για την αύξηση των επιπέδων της αυξητικής ορμόνης, θα πρέπει να θυμάστε να κρατήσετε όλους τους παράγοντες σε μια προοπτική προσπαθώντας να απομακρυνθείτε από μια μινιμαλιστική προσέγγιση.


Τα βασικά της αυξητικής ορμόνης

Αντί να καλύψουμε τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής που αποσκοπούν την προώθηση της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στους πιο βασικούς και θεμελιώδεις μηχανισμούς που διέπουν την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, καθώς και κάποιους λιγότερο γνωστούς, αλλά παρ’ όλα αυτά σημαντικούς παράγοντες.


Ο ύπνος προωθεί την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης

Μακράν το πιο ισχυρό διεγερτικό της φυσικής αυξητικής ορμόνης είναι ο ύπνος. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα έχει αποκαλύψει ότι η ποσότητα του ύπνου βραδέων κυμάτων συσχετίζεται θετικά με την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Μπορεί να προπονήστε σκληρά, λαμβάνοντας μια στοίβα συμπληρωμάτων, αλλά αν δεν παίρνετε ένα επαρκή και ποιοτικό ύπνο – σπαταλάτε δυνητικά πολύ από το χρόνο και τα χρήματα σας.


Προπονηθείτε σκληρά

Ο μέσος αθλούμενος ίσως να ξέρει ότι η άσκηση από μόνη της προκαλεί την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Εξετάζοντας όμως πιο προσεκτικά την έρευνα στον τομέα αυτό, μια σειρά από μελέτες δείχνουν ότι ενώ η άσκηση προκαλεί μια αύξηση της αυξητικής ορμόνης, τα καθαρά επίπεδα της αυξητικής ορμόνης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από μια έκτακτη δυνατή προπόνηση τείνουν να είναι τα ίδια όπως και σε μια περίπτωση όπου δεν έγινε κάποια προπόνηση.

Αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν να συνθέτουν τους ακριβείς μηχανισμούς μέσω των οποίων διαφορετικά ήδη άσκησης ρυθμίζουν τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης, μερικοί από τους παράγοντες για τους οποίους είναι σίγουροι, είναι ότι το διάστημα προπόνησης-ανάπαυσης σε συνδυασμό με το φορτίο και τη συχνότητα συσχετίζονται με την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, έτσι ένα μεγαλύτερο φόρτο εργασίας θα παράξει μεγαλύτερη απελευθέρωση. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι είτε η αερόβια προπόνηση είτε η προπόνηση αντίστασης, όταν διεξάγονται με το ίδιο φόρτο εργασίας επί μια χρονική περίοδο εβδομάδων, η απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης μειώνεται έπειτα από έναν αριθμό εβδομάδων.

Έτσι, σε πολλές απόψεις, φαίνεται ότι ορισμένες από τις αποδειγμένες αρχές για αυξημένα κέρδη δύναμης και μυϊκής μάζας είναι επίσης αληθές για τη συνεχή υγιή απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Αυτά περιλαμβάνουν τη σημασία της μεταβολής στο προπονητικό ερέθισμα και την προοδευτική υπερφόρτωση/περιοδολόγηση. Προς υποστήριξη αυτού, υπάρχουν και μελέτες τόσο στην αερόβια προπόνηση όσο και στην προπόνηση δύναμης που υποστηρίζουν τη σημασία των αυξημένων επιπέδων της αυξητικής ορμόνης μετά από μια περίοδο έντονης προοδευτικής προπόνησης. Η υπέρτερη αρχή είναι ότι ένα κρίσιμο κατώφλι της έντασης της άσκησης πρέπει να επιτυγχάνεται σε καθημερινή βάση για τη διέγερση της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης. Έτσι, αν δεν είστε έτοιμοι να προπονηθείτε σκληρά, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να συμβιβαστείτε με την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης.


Υπομονή και Επιμονή

Στενά συνδεδεμένη με την παραπάνω αρχή της έντασης της προπόνησης είναι η σχέση μεταξύ της κατάστασης της προπόνησης και της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης. Με λίγα λόγια, οι αθλητές που προπονούνται με συνέπεια για αρκετά χρόνια τείνουν να παρουσιάζουν μεγαλύτερη απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης από τα άτομα που ακολουθούσαν μια καθιστική ζωή και αποφάσισαν να αναλάβουν ένα πρόγραμμα άσκησης. Για παράδειγμα, μια μελέτη σύγκρινε μεσήλικες ποδηλάτες εκπαιδευμένους στην αντοχή που ποδηλατούσαν για περίπου 10 ώρες την εβδομάδα, κατά μέσο όρο 300 χιλιόμετρα, για τα τελευταία 10 χρόνια, με μια ομάδα μεσήλικων ανδρών που ακολουθούσαν μια καθιστική ζωή. Όταν υποβάλλονταν σε δύο περιόδους 60 λεπτών ποδηλασίας, η μία ομάδα εκτελούσε κάτω από το αναπνευστικό κατώφλι και η άλλη ομάδα πάνω από το αναπνευστικό κατώφλι. Τα άτομα από την ομάδα αντοχής έδειξε υψηλότερα βασικά επίπεδα αυξητικής ορμόνης και τρεις φορές υψηλότερη ανταπόκριση της αυξητικής ορμόνης στην άσκηση ποδηλασίας. Έτσι, όταν πρόκειται για τη μεγιστοποίηση της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα μακρύ δρόμο συνεχίζοντας να προπονείστε με συνέπεια μέρα με τη μέρα.


Πρέπει να τρώτε αρκετά

Ο αυστηρός περιορισμός θερμίδων είναι κοινός για τους bodybuilders κατά την περίοδο πριν από ένα αγώνα, αλλά ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα με τον περιορισμό των θερμίδων είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα μείωσης της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης. Για παράδειγμα, σε μελέτη ερευνητές από την Καλιφόρνια πήραν μια ομάδα νεαρών υγιών ανδρών και τους υπέβαλαν σε ένα 7ήμερο πρόγραμμα επίπονης άσκησης στην οποία κατανεμήθηκαν τυχαία σε ομάδες είτε ενός θετικού ισοζυγίου ενέργειας (οι δαπάνες θερμίδων ήταν μικρότερες από την πρόσληψη θερμίδων) ή ενός αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας (οι δαπάνες θερμίδων ήταν μεγαλύτερες από την πρόσληψη θερμίδων). Κατά τη διάρκεια του έντονου προγράμματος άσκησης, τα ελεύθερα και συνολικά επίπεδα της IGF-1 μειώθηκαν σημαντικά στα υποσιτισμένα άτομα, αλλά παρέμειναν σταθερά στην υπερχορτασμένη ομάδα. Τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης είναι στενά συνδεδεμένα με τα επίπεδα της IGF-1. Έτσι τα αποτελέσματα της μελέτης μπορούν επίσης να ερμηνευτούν ώστε ένα αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας σε συνδυασμό με την εντατική προπόνηση οδηγεί στη μείωση της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης. Επομένως, είναι σημαντικό οι αθλητές να διαχειρίζονται προσεκτικά την ένταση της προπόνηση τους κατά τη διάρκεια των περιόδων αυστηρού περιορισμού θερμίδων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι σημαντικές μειώσεις της απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης.


Ο χρονισμός και το ποσό των BCAA μπορεί να επηρεάσει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης

Πολλοί δεν μπορούν να γνωρίζουν τον σημαντικό συμπληρωματικό ρόλο που η σεροτονίνη παίζει στην απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Η σεροτονίνη είναι ένας από τους κύριους νευροδιαβιβαστές του σώματος που συντίθεται από την τρυπτοφάνη και εμπλέκεται στη ρύθμιση της διάθεσης της όρεξης και του ύπνου. Τα διακλαδισμένης αλυσίδας αμινοξέα (BCAA), λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη όλα ανταγωνίζονται για τον ίδιο φορέα όπως η τρυπτοφάνη στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο μειώνεται όταν χορηγείται μαζί με τα BCAA. Τα BCAA προωθούνται συνήθως για την ανάκαμψη και συχνά συνιστώνται για λήψη μετά την προπόνηση και πριν τον ύπνο για ελαχιστοποίηση της διάσπασης του μυϊκού ιστού και του μυϊκού πόνου. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι η απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης μειώνεται όταν χορηγούνται αναστολείς σεροτονίνης ή φάρμακα. Έτσι, μπορεί να είναι καλό να αποφευχθεί η λήψη υπερβολικών ποσοτήτων BCAAs ή πρωτεΐνης τη νύχτα, αν προσπαθείτε να μεγιστοποιήσετε την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεται η λήψη BCAA σε στενή γειτνίαση με συμπληρώματα αυξητικής ορμόνης.


Πίσω στα βασικά

Συνοψίζοντας τα πιο πάνω, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι παράγοντες που διέπουν την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης είναι πολλοί και διάφοροι. Σύμφωνα με αυτό, πρέπει κανείς να αντισταθεί στη λήψη μιας υπεραπλουστευμένης προσέγγισης όταν προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την αυξητική μονάδα και τη συναφή απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Μπορείτε να πάρετε το αγαπημένο σας συμπλήρωμα αυξητικής ορμόνης, αλλά αν θέλετε τα πλήρη οφέλη, θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσετε σωστά τους βασικούς παράγοντες, όπως ο καλός ύπνος, η προπόνηση και η δίαιτα. Μόλις τα τελειοποιήσετε αυτά, ένα συμπλήρωμα αυξητικής ορμόνης πραγματικά θα αποτελέσει μόνο το κερασάκι στην τούρτα.


Πηγή: Mrsupplement.com

www.fit-blaster.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τεστοστερόνη: Όλα όσα δεν γνωρίζουμε για την πιο hot ορμόνη του ισχυρού φύλου
  • Πώς η κορτιζόλη - η ορμόνη του στρες - μας παχαίνει
  • Πώς επηρεάζονται οι ορμόνες από τον ύπνο (Ινσουλίνη-Ανδρογόνα-Αυξητική-Κορτιζόλη)
  • Ενεργοποίησε τώρα την ορμόνη που "καίει" το λίπος
  • Η Ανθρώπινη Αυξητική Ορμόνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την HGH
  • Αυξητική ορμόνη στα ύψη με Peak 8
loading...

GIF ISO FINAL 1