Η άσκηση που θα σου χαρίσει τις τέλειες γάμπες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι γάμπες από πολλούς είναι παραμελημένες, κακώς βέβαια, αφού είναι από τις μυικές ομάδες που δρουν ταυτόχρονα σαν το γκάζι και το φρένο στο τρέξιμο.

Από την άλλη οι γυμνασμένες γάμπες συμπληρώνουν εμφανισιακά τα γυμνασμένα πόδια.

Συγκεκριμένα οι γάμπες λειτουργούν κυρίως όταν χρειαστείς μια ώθηση σε μια ανάβαση ή χρειαστεί να επιβραδύνεις σε μια κατάβαση, τότε είναι που δουλεύουν οι γάμπες σου.

Οι δυνατές μυικές ομάδες στις γάμπες μπορούν να σου προσφέρουν ένα καλύτερο τρόπο τρεξίματος, περισσότερη ισχύ και πιο μικρούς χρόνους. Αντίθετα, οι αδύνατες γάμπες μπορούν συχνά να οδηγήσουν στους πιο συχνούς τραυματισμούς στο τρέξιμο όπως είναι η τενοντίτιδα στον αχίλλειο τένοντα, περιοστίτιδα της κνήμης, τράβηγμα στην γάμπα και ακόμα και πελματιαία απονευρωσίτιδα. Επειδή λοιπόν παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην μηχανική του τρεξίματος, οι γάμπες σου απαιτούν την απαραίτητη συντήρηση.

Μία από τις ασκήσεις που είναι από τις καλύτερες του είδους είναι στο σμιθ που προσφέρει σταθερότητα.

Βάλε δύο βάρη ώστε να τερματίζουν οι φτέρνες και από όρθια θέση σήκω στα δάχτυλα των ποδιών σου και σήκω στις μύτες. Επανέλαβε 10 ή 15 φορές σε τρία σετ.

Αν διαπιστώσεις ότι κουράζεσαι πολύ καλύτερα είναι να κάνεις λιγότερες επαναλήψεις αλλά να μη χαλάσεις τη πλήρη κίνηση του ποδιού.

Πρόσεξε το σώμα σου να βρίσκεται σε μια ευθεία θέση καθ όλη την διάρκεια της άσκησης.

 

 

Πηγή: activeman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ