Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Βάλε βάρη και εμφάνισε τους κοιλιακούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλοί ανησυχούν ότι αν κάνουν ασκήσεις κοιλιακών με βάρη, τότε οι κοιλιακοί τους θα καταλήξουν χοντροί και θολοί. Ωστόσο οι κοιλιακοί είναι μύες ακριβώς όπως τους δικέφαλους, γι αυτό χρειάζονται σαφήνεια και διαχωρισμό για να ξεχωρίζουν.


Οι κοιλιακοί με βάρη είναι αποδοτικότεροι από τους απλούς με την αντίσταση του σώματος! Βέβαια χωρίς την ισορροπημένη διατροφή δεν υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν οι κοιλιακοί, ωστόσο όμως, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η άσκηση με βάρη κάνει καλό στους κοιλιακούς και σε συνδυασμό με την αεροβική προπόνηση τους εμφανίζει!

 

Η μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέδειξε ότι ο συνδυασμός άσκησης με βάρη και αεροβικής οδηγεί σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τη διατήρηση υγιούς βάρους και περιμέτρου μέσης.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος και ειδικά να χάσουν λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, ακολουθούν μία διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και παράλληλα ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να λειτουργήσει με έναν υπέροχο τρόπο, όμως αποδίδει καλά μόνο στους αρχάριους αθλούμενους και έχει μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως απέδειξαν οι ερευνητές. Η έρευνα αναφέρει ότι η άσκηση με βάρη συμβάλει στη μείωση της κοιλιακής παχυσαρκίας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

 

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σωματική δραστηριότητα, την περίμετρο μέσης και το βάρος 10.500 υγιών αντρών, ηλικίας 40 ετών. Η ανάλυση περιέλαβε σύγκριση των αλλαγών στα επίπεδα δραστηριότητας σε διάστημα 12 ετών, για να διαπιστώσει ποιες δραστηριότητες είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στη μέση των αντρών.

 

Η γυμναστική με βάρη βοηθάει τα μέγιστα στην μείωση του κοιλιακού λίπους καθώς αυξάνει η μυϊκή μάζα. Μπορεί ο σωματικός κάματος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με βάρη να μην καίει τόσες πολλές θερμίδες όσο η αερόβια, που όταν συνδυάζεται με μία διατροφή χαμηλή σε θερμίδες το αποτέλεσμα είναι η ταυτόχρονη ραγδαία μείωση της μυϊκής μάζας. Αντίθετα όταν περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα και ένα μικρό έστω πρόγραμμα με βάρη και μία ισορροπημένη διατροφή, τα αποτελέσματα όσον αφορά στην καύση του σωματικού λίπους είναι πολύ πιο εντυπωσιακά και κυρίως μόνιμα.

 

Προσθέστε λοιπόν βάρη στις ασκήσεις κοιλιακών, αν όχι σε όλες τουλάχιστον σε μια και κάντε κάποιες κινήσεις με βάρος για 8-10 επαναλήψεις για τη βέλτιστη ανάπτυξη των κοιλιακών σας.

 

Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
loading...