Φάε αυτές τις τροφές και κάψε λίπος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το λίπος καίγεται με την αεροβική προπόνηση, αλλά μόνο η αεροβική δεν επαρκεί, απαιτείται και σωστή διατροφή. Μερικές τροφές όμως είναι ιδανικές και βοηθούν στο κάψιμο του λίπους.

Και φυσικά είναι ιδιαίτερα σπαστικό να προπονείσαι και να διαπιστώνεις ότι το λίπος από τη μέση δεν φεύγει ... Δοκίμασε λοιπόν αυτές τις τροφές για να απαλλαγείς:

Γαλακτοκομικά προϊόντα:  Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα καθημερινά με χαμηλά λιπαρά καίνε περισσότερο λίπος.

Πρωτεΐνη:  Ζωική ή και φυτική δεν έχει σημασία αρκεί να υπάρχει συνδυασμός, αυτό υποστηρίζει έρευνα του Κολλεγίου Skidmore απέδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν τροφές που περιέχουν πρωτεΐνη, καίνε περισσότερο λίπος. Μη διστάσετε να βάλετε στο πιάτο σας κρέας, τόνο κοτόπουλο, γαλοπούλα αλλά και φασόλια το οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη

Ελαιόλαδο:  Το βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής που αποδεδειγμένα είναι από τις πιο υγιεινές. Έρευνα που έγινε στην Αυστραλία απέδειξε ότι η χρήση ελαιόλαδου στην μαγειρική ωφελεί όχι μόνο την υγεία αλλά καίει και το λίπος. Αποφύγετε όμως τα τρανς λιπαρά το οποία παχαίνουν και προκαλούν βλάβες στην καρδιά.

Μέλι και στέβια:  Αν σας αρέσουν τα γλυκά αντικαταστήστε τη ζάχαρη με στέβια στον καφέ σας. Φάτε μέλι, κυρίως στο πρωινό, που θα σας χαρίσει ενέργεια και θα εξαλείψει την ανάγκη για γλυκό.

Προϊόντα ολικής άλεσης:  Δώστε περισσότερη βάση στην ολική άλεση, σε σημείο που να ξεπερνάει το 50% της καθημερινής μας κατανάλωσης δημητριακών. Ο λόγος είναι ότι τα επεξεργασμένα δημητριακά στερούνται πολλά από τα θρεπτικά τους συστατικά, όπως και φυτικές ίνες, ενώ απεναντίας η ολική άλεση είναι πολύ πιο θρεπτική, πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορεί να βοηθήσει να χάσετε εάν με δυο κιλά.

Λαχανικά - φρούτα:  Αυξήστε τα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους. Μερικά από τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας είναι το αβοκάντο, τα αντίδια, το κουνουπίδι, το σπανάκι, το ραπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια, τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια, τα ραδίκια, οι αγκινάρες, ο αρακάς, το μπρόκολο, το παντζάρι, τα σπαράγγια κ.ά.

 

Χρήσιμα συμβουλές

 

1. Ξεχάστε το αλάτι

Καθημερινά λαμβάνετε μέσω της διατροφής σας πολύ περισσότερο αλάτι απ 'όσο νομίζετε καθώς οι επεξεργασμένες-τυποποιημένες τροφές περιέχουν ποσότητες αλατιού. Περιορίστε το αλάτι από τη διατροφή σας και θα έχετε όφελος όχι μόνο στη σιλουέτα σας αλλά και στην υγεία σας γιατί σύμφωνα με έρευνες μειώνοντας 1000mg νατρίου από την καθημερινή διατροφή σας, μειώνετε ταυτόχρονα και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μέχρι 9%. Από δω και πέρα ​​προτιμήστε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και φροντίστε να μην περνάτε το 1 κουταλάκι του γλυκού -ή και λιγότερο- την ημέρα στα διάφορα φαγητά σας (αφαιρώντας, μάλιστα, και το νάτριο που περιέχουν ήδη κάποιες τροφές, από τα 1 κουταλάκι , τελικά μένει πολύ λιγότερο). Ακόμη, απαρνηθείτε τις κονσέρβες, τα έτοιμα σνακ και όταν τρώτε έξω, ζητήστε να μην χρησιμοποιήσουν πολύ αλάτι στο πιάτο σας.

2. Άσκηση με διάλειμμα

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology, τεκμηριώθηκε ότι όσοι γυμνάζονται όχι εντατικά αλλά κάνοντας διαλείμματα καίνε περισσότερο λίπος.

3. Κάντε ποδήλατο

Το ποδήλατο καίει το λίπος. Μελέτες έχουν βρει ότι το πετάλι με ρυθμό μπορεί να σας απαλλάξει από το περιττό λίπος.

 

Πηγή: activeman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Πώς θα φτιάξεις σώμα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!
  • Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;
loading...