Έχει... κολλήσει ο μεταβολισμός σας; Ενεργοποίηση τώρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί να έχετε βάλει στόχο να χάσετε μερικά περιττά κιλά που σας ενοχλούν, να εφαρμόζετε εδώ και καιρό μια δίαιτα αλλά η ζυγαριά σας να μην κάνει παρά μόνο ανεπαίσθητες κινήσεις προς τα κάτω... Τότε ίσως το πρόβλημα να έχει να κάνει με τον μεταβολισμό σας και κατά πόσο αυτός είναι ενεργός.

Οι λόγοι που μπορεί να κολλήσει ο μεταβολισμός είναι πολλοί… Οι πιο συνήθης λόγοι είναι να υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή άρα ο μεταβολικός ρυθμός είναι χαμηλός, να ακολουθεί το άτομο χαμηλή υποθερμιδική δίαιτα κάτω των 1200 kcal ημερησίως, να υπάρχει πολύ χαμηλό ποσοστό μυϊκής μάζας, να υπάρχουν διαταραχές ύπνου ή να ακολουθεί μονοφαγική δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. φρούτα και χυμούς, μακαρόνια και ρύζι ή κρέας με σαλάτα που είναι και το πιο σύνηθες).

Άρα λοιπόν αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε άμεσα τον μεταβολισμό μας πρέπει να στοχεύσουμε στην διατροφή και την άσκησή μας.

Από διατροφικής πλευράς, η ενίσχυση του μεταβολισμού μπορεί να επιτευχθεί με τον εμπλουτισμό της διατροφής με φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης καστανό ή αναποφλοίωτο ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, πλιγούρι, ψωμί πολύσπορο, ξηρούς καρπούς και σπόρους και βέβαια το ελαιόλαδο.

Η επιλογή μιας τέτοιας διατροφής μας αποδίδει υψηλές προσλήψεις αντιοξειδωτικών στον οργανισμό, άρα ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού καθώς αποτελεί την τονωτική "ένεση" του μεταβολισμού.

Η αερόβια άσκηση αποτελεί την ιδανική άσκηση για μυϊκή τόνωση του οργανισμού και συστήνεται τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα περπάτημα 45 λεπτών για 1 μήνα και στη συνέχεια μπορεί να υπάρξει εναλλακτική μορφή άσκησης σε συνδυασμό με την αερόβια.

Τέλος η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, κυρίως μέσα από το νερό, αυξάνει τον μεταβολισμό αφού και αυτό με τη σειρά του συμμετέχει στην μυϊκή τόνωση, αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες του οργανισμού ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μεταφορέας διαφόρων ουσιών, ορμονών και ενζύμων του οργανισμού. 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Πώς θα σπιντάρεις το μεταβολισμό σου πριν την Πρωτοχρονιά
  • Τι προσέχει πρώτα μια γυναίκα σ’ έναν άντρα;
  • Η δίαιτα της Μεγάλης Εβδομάδας
  • 7 τίμιες τροφές για να εκτινάξεις τον μεταβολισμό σου
loading...