Επιτέλους! 10+1 μυστικά που θα εξαφανίσουν την κοιλίτσα !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είμαστε ήδη στο Μάρτιο. Ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσει να φτιάχνει, και τα ρούχα όλο και περισσότερο να λιγοστεύουν. Το να ρουφάς το στομάχι σου για να μπορέσεις να μπεις πάλι στα ανοιξιάτικα ρούχα σου, δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό. Υπάρχουν εύκολοι, έξυπνοι και γρήγοροι τρόποι για να αποκτήσεις τη μέση δακτυλίδι που πάντα ήθελες, να εξαφανίσεις το πρήξιμο και να νιώσεις υπέροχα με το σώμα σου!

 

 

# 1

Βάλε τις πρωτεΐνες στη ζωή σου, και ειδικότερα στα σνακ σου. Συγκεκριμένα φρόντισε να τρως ένα μικρό γεύμα ή σνακ που να περιέχει πρωτεΐνη στις 3 με 4 το μεσημέρι, όπως μια μπάρα πρωτεϊνών, ένα κομμάτι τυρί χαμηλών λιπαρών ή μερικά αμύγδαλα και ένα μήλο βιολογικής καλλιέργειας. Ό,τι κι αν κάνεις, μην παραλείψεις αυτό το μικρό γεύμα. Είναι σημαντικό γιατί τονώνει το μεταβολισμό σου και ισορροπεί τα επίπεδα του γλυκαιμικού σου δείκτη. Έτσι, όταν η ινσουλίνη είναι σε χαμηλά επίπεδα, είναι πιο εύκολο να χάσεις το λεγόμενο σωσιβιάκι, αφού μια από τις ιδιότητες για την οποία φημίζεται είναι η τάση για αποθήκευση του λίπους γύρω από τη μέση. Ένα γεύμα κάθε 3 με 4 ώρες θα κρατήσει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα σου σταθερά, την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς αφήνουν μεγάλα κενά ανάμεσα στα κυρίως γεύματα.

 

 

#2

Ακόμα κι αν δεν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις δώρο στον εαυτό σου μια μπάλα! Δεν εννοούμε τόπι, αλλά αυτή τη μεγάλη τη φουσκωτή της yoga, καθώς είναι ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για αν γυμναστείς αποτελεσματικά ακόμη κι αν είσαι αρχάρια. Αν πάλι πηγαίνεις γυμναστήριο, απλά βάλε στο πρόγραμμα σου ένα ομαδικό με μπάλες ισορροπίας ή ακόμα καλύτερα ζήτα από κάποιον γυμναστή να δυο υποδείξει ποιες ασκήσεις ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες. Πάντως η πιο απλή λύση είναι να γυμνάζεσαι με την μπάλα 3 φορές την εβδομάδα ανάλογα με το επίπεδο το οποίο βρίσκεσαι. Μην το απορρίπτεις, αν δεν το δοκιμάσεις. Απλά δες το σαν παιχνίδι.

 

 

#3

Ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλούνται οι γυναίκες να κάνουν για να αποκτήσουν τη σιλουέτα που θέλουν είναι να κόψουν τη ζάχαρη-ή έστω να την περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Είναι ένας ακόμα τρόπος να παραμείνουν τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά και τα επίπεδο των γλυκογόνων υψηλά. Τα γλυκογόνα είναι ορμόνες, που αν δεν τις ξέρεις ετοιμάσου να τις μάθεις, αφού είναι οι καλύτερες μας φίλες στην προσπάθεια μας για μια μέση δαχτυλίδι. Φαντάσου το Pacman να κάνει βόλτες γύρω από τη μέση σου, κι αντί κουκίδες και τελίτσες, να απορροφά έξτρα πόντους λίπους για ενέργεια!

 

 

#4

Σε κάποια πράγματα αν ακούγαμε τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Σύμφωνα με τις έρευνες δεν ωρύονται άδικα να τρως πιο αργά και να μασάς όσο το δυνατόν καλύτερα και περισσότερο την τροφή σου. Το καλό μάσημα είναι η νούμερο 1 πρόληψη για το φούσκωμα. Η πέψη ξεκινά από το στόμα, και χωρίς το κατάλληλο μάσημα ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί σωστά τα τρόφιμα. Έτσι, το καλύτερο μάσημα, άρα και πέψη, σημαίνει λιγότερα αέρια και φούσκωμα στο στομάχι και την ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς.

 

 

#5

Το καλύτερο «σύστημα» για να χτίσεις ένα όμορφο κορμί είναι να ακολουθήσεις την ιεραρχία που ακολουθούν και οι επαγγελματίες γυμναστές και προπονητές. Δηλαδή, σε πρώτη φάση διατροφή, σε δεύτερη ασκήσεις που τονώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα (cardio), όπως τρέξιμο, γρήγορο βάδην, ποδήλατο, διάδρομος, ελλειπτικό, έπειτα τόνωση των μυών με ελαφρά βάρη και τέταρτον και τελευταίο ασκήσεις για τους κοιλιακούς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο γυμναστήριο θα ακολουθείς κανονικά το πρόγραμμα σου με μια μικρή διαφοροποίηση, θα βάλεις τις ασκήσεις για την κοιλιά στο τέλος. Για μια μέση γυναίκα, συνιστώνται 20 λεπτά ασκήσεις cardio 3 φορές την εβδομάδα, άλλα 15 σε τόνωση των μυών και τέλος 5 λεπτά σε έντονες ασκήσεις για τους κοιλιακούς.

 

 

#6

Μην ψάχνεις άλλο τον «ένοχο» για το πρήξιμο γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σου. Το αλάτι που περιέχεται στα τρόφιμα, αλλά και αυτό που βάζουμε, ευθύνεται κατά ένα μεγάλο μέρος για το αντιαισθητικό φούσκωμα. Αν ανήκεις στις σκληροπυρηνικές, μπορείς να κόψεις το αλάτι και να εμπλουτίζεις τα γεύματα σου με καρυκεύματα, όπως το πιπέρι, το θυμάρι και η πάπρικα, ή εναλλακτικά αν δεν μπορείς να στερηθείς το αλάτι, χρησιμοποίησε θαλασσινό αλάτι κι όχι τυποποιημένο. Ενώ, επίσης μια πολύ καλή επιλογή είναι το αλάτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή τα ειδικά σκευάσματα αλατιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο χωρίς καθόλου, και τα οποία μπορείς να τα προμηθευτείς μόνο από φαρμακεία.

 

 

#7

Έχεις σκεφτεί ποτέ να ξεκινήσεις kick boxing; Όχι, ε; Η έντονη άσκηση του kick boxing, εκτός ότι σε κάνει να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αφού πλέον ξέρεις πως μπορείς να δώσεις μια μπουνιά αν χρειαστεί-και σε ορισμένους χρειάζεται, σε βοηθάει να μειώσεις τα επίπεδα λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επιπλέον, το box έχει έντονα στοιχεία cardio (που λέγαμε και παραπάνω) καίγοντας έτσι περισσότερες θερμίδες. Πρόσθεσε 16 λεπτά kick boxing στο πρόγραμμα γυμναστηρίου σου 3 φορές την εβδομάδα, και θα δεις μέχρι και 8 πόντους να εξαφανίζονται από την περιοχή της κοιλιάς. Πώς σου φαίνεται, ακόμα το σκέφτεσαι;

 

 

#8

Μπορεί να μην έχουμε ένα μαγικό ραβδάκι που να κάνει όλα όσα θα θέλαμε ούτε να είμαστε ο David Copperfield, αλλά η γυναικεία πονηριά έχει τα δικά της μαγικά! Ακόμα και με όρους στρατηγικής, αν προτιμάς, μια από τις καλύτερες τακτικές μέχρι να πάρεις το προβάδισμα στη μάχη για μια επίπεδη κοιλιά είναι ο αντιπερισπασμός. Όλες έχουμε τα «δυνατά» μας σημεία. Άλλες έχουν όμορφα πόδια, που τα τονίζουν με φούστες και παντελόνια σε γραμμή skinny κι άλλες εντυπωσιακό ντεκολτέ. Όσο κι αν γκρινιάξεις ότι δεν έχεις τίποτα, κοίτα καλά στον καθρέπτη σου, αγάπησε το είδωλο σου και δώσε έμφαση στα σωστά σημεία που θα αποπροσανατολίσουν το βλέμμα από το σωσιβιάκι σου.

 

 

#9

«Το μέγεθος δεν μετράει». Το έχουμε πει πολλές φορές ή το έχουμε ακούσει κι άλλες τόσες. Αλλά μεταξύ μας μετράει και παραμετράει! Όλα κρίνονται στον πόντο και είναι θέμα εκατοστών, ακόμα κι όταν πρόκειται για το ψωμί ή το φαγητό σου. Δείξε ιδιαίτερη επιμέλεια στις μερίδες των γευμάτων σου συμπεριλαμβάνοντας προϊόντα ολικής άλεσης και μονοακόρεστα λιπαρά, καθώς σε βοηθάνε να χάσεις τους έξτρα πόντους που σου στερούν το αγαπημένο σου skinny jeans.

 

 

#10

Το απόλυτο μενού για μια επίπεδη κοιλιά

Καλύτερο πρωινό : Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με φυσικό φυστικοβούτυρο και 1 φλιτζάνι μούρα ή φράουλες.

Super μεσημεριανό: σαλάτα σπανάκι με φέτες αβοκάντο, ψητά μανιτάρια και ντοματίνια, ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού.

Χορταστικό βραδινό: Ψητός σολομός, μία ψητή πατάτα, και σοταρισμένα σπαράγγια με λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο.

Καλύτερο σνακ : Ένα φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά με 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους .

 

 

#11

Χαμογέλα και γέλα με την καρδιά σου! Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τους κοιλιακούς σου από το γέλιο. Εκτός ότι νιώθουμε υπέροχα, κάθε φορά που γελάμε, συστέλλονται και διαστέλλονται οι μείς της κοιλιάς, τονώνοντας έτσι τους κοιλιακούς σου. Σκέψου ότι υπάρχουν ακόμα και μαθήματα με γιόγκα γέλιου. Τι καλύτερο από το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

 

Πηγή: Περιοδικό LIKE 

 

http://joytv.gr/

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
loading...