Επιτάχυνε το μεταβολισμό σου και κάψε το τελευταίο περιττό λίπος !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όσο πιο κοντά πλησιάζεις στην απόκτηση ενός σώματος στεγνού από λίπος, τόσο περισσότερο δυσκολεύουν τα πράγματα, αφού ουσιαστικά το σώμα σου προσπαθεί να διατηρήσει το λιγοστό λίπος που του απομένει για λόγους αυτοσυντήρης (σε περίπτωση έλειψης φαγητού). Επίσης, όσο γυμνάζεσαι το σώμα σου προσαρμόζεται στην άσκηση με αποτέλεσμα με τις ίδιες ασκήσεις και την ίδια ένταση να καις σταδιακά λιγότερες θερμίδες. 

 

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τις κάυσεις του μεταβολισμού σου, να γυμναστείς πιο αποτελεσματικά και να φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο σου:

 

1. Εκτέλεσε 8-15 επαναλήψεις σε κάθε σετ: 

Σύμφωνα με έρευνες τα σετ των 8-15 επαναλήψεων διεγείρουν τις ορμόνες που ευθύνονται για το κάψιμο λίπους πολύ περισσότερο από την εκτέλεση λιγότερων επαναλήψεων. Το μυστικό είναι να βρεις τα σωστά κιλά ώστε να βγάζεις τις επιθυμητές επαναλήψεις διατηρώντας τη δυσκολία στο 90%. 

 

2. Εκτέλεσε 2-4 σετ σε κάθε άσκηση:

 Ο μαγικός αριθμός για να πετύχεις μείωση του λίπους σου είναι δύο έως τέσσερα σετ για κάθε άσκηση. Στην αρχή μπορείς να εκτελείς δύο σετ και όσο γυμνάζεσαι να αυξάνεις τον αριθμό τους στα 3 ή και στα 4.

 

3. Ξεκουράσου λιγότερο από 75”:

 Τα μικρά διαλείμματα διατηρούν τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος σου υψηλά και επιτρέπουν στις ορμόνες να καίνε περισσότερο λίπος. Ο χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των σετ δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 75” γι’αυτό αν θες να χάσεις λίπος θα πρέπει να ξεχάσεις τις κουβεντούλες στο γυμναστήριο. 

 

4. Προπόνησε όλο σου το σώμα: 

Επικεντρώσου σε ασκήσεις που γυμνάζουν πολλές μυϊκές ομάδες μαζί και απόφυγε αυτές που απομονώνουν μια μυϊκή ομάδα κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτό σε κάθε προπόνηση μπορείς να γυμνάζεις όλο σου το σώμα δραστηριοποιώντας το μεταβολισμό σου για τις επόμενες 40 περίπου ώρες. 

 

5. Εναλλαγή δύο ασκήσεων:

 Αν θέλεις να μειώσεις το χρόνο της προπόνησης σου ή να τον αξιοποιήσεις πιο αποτελεσματικά, φρόντισε να εναλλάσσεσαι μεταξύ δύο διαφορετικών ασκήσεων. Για παράδειγμα μπορείς να συνδυάσεις μια άσκηση για το πάνω μέρος του κορμού (π.χ. ώμοι) με μια άσκηση για τα πόδια, ξεκουράζοντας μερικούς μύες και γυμνάζοντας άλλους. Έτσι διατηρείς το γαλακτικό οξύ σε υψηλά επίπεδα, κουράζεσαι λιγότερο και καις περισσότερο λίπος. 

 

6. Τρώγε καλύτερα τρέξε λιγότερο: 

Σύμφωνα με έρευνες εάν προσέχεις τη διατροφή σου δε χρειάζεται να τρέχεις πολύ μεγάλες αποστάσεις. Διατηρώντας ένα σταθερό ρυθμό και αυξάνοντας την ταχύτητα σου κατά διαστήματα (διαλειμματική άσκηση) καις περισσότερο λίπος και ενδυναμώνεις τους μύες σου. 

 

http://inshape.com.cy/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
loading...