7 έξυπνα διατροφικά κόλπα για να χάσεις λίπος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να βρεις τη φόρμα σου χωρίς να πεινάσεις.

Ξεκίνησε και επίσημα η σεζόν της απώλειας των χειμερινών κιλών. Μετά το διατροφικό σοκ τον εορτών τρέχουν όλοι να γραφτούν σε γυμναστήρια και να οργανωθούν προκειμένου να τους βρει η άνοιξη σε καλή φόρμα. Εμείς από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι η άσκηση είναι τρόπος ζωής και όχι εποχιακό trend, αλλά δεν είναι όλη ούτε στην ίδια φιλοσοφία ούτε στο ίδιο επίπεδο συνειδητοποίησης σχετικά με τη γυμναστική, τη φυσική κατάσταση και τη σωματική υγεία συνολικά.

Οπότε, σήμερα θα δώσουμε μερικά απλά και αποτελεσματικά tips για αυτούς που θα ξεκινήσουν ή θα αυξήσουν τις προπονήσεις τους τους επόμενους 4-5 μήνες. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα βελτιώσεις το διατροφικό σου πρόγραμμα, θα κάψεις λίπος, θα αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και θα γεμίσεις ενέργεια.

Συμβουλή #1

Το πρωί, με το που ξυπνήσεις, γέμισε ένα ποτήρι νερό, στύψε μέσα ένα λεμόνι και πιες το. Τις πρώτες μέρες ίσως σου φανεί λίγο δυσάρεστο, αλλά θα το συνηθίσεις γρήγορα. Θα σου προσφέρει καλύτερες καύσεις και θα σε προστατεύει από κρυώματα.

Συμβουλή #2

Συνόδευσε τον καφέ σου με ένα πλούσιο σε ενέργεια πρωινό. Προτίμησε τροφές όπως πολύσπορο ψωμί με ταχίνι και μέλι η ακόμα και φυστικοβούτυρο. Επίσης, έξυπνη επιλογή είναι το γάλα με βρώμη ταχίνι, μέλι και μπανάνα. Αυτές οι ενεργειακά πλούσιες τροφές θα σε κρατήσουν για αρκετή ώρα χορτάτο και θα ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου.

Συμβουλή #3

Όλοι το ξέρουν, ελάχιστοι το κάνουν: Κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να τρως πολλά μικρά γεύματα. Προσπάθησε να μοιράζεις τις ημερήσιες θερμίδες όσο περισσότερο μπορείς. Θα έχεις 2-3 βασικά γεύματα με αρκετές θερμίδες (το πρωινό και το μεσημεριανό, για παράδειγμα) και από εκεί και πέρα βάλε σαν στόχο άλλα 3 μικρά σνακ όπως κάποιο φρούτο με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, τοστ, ενεργειακή μπάρα ή - αν γυμνάζεσαι έντονα - κάποιο πρωτεϊνικό συμπλήρωμα. Με αυτόν τον τρόπο κρατάς συνέχεια τον μεταβολισμό σε εγρήγορση και, φυσικά, δεν πεινάς.

1111banner

Συμβουλή #4

Μια λέξη: ΝΕΡΟ! Γνωρίζεις την αξία του, αλλά πίνεις αρκετό; Πρέπει συνέχεια να έχεις ένα μπουκάλι νερό διπλά σου και να πίνεις κάθε λίγο 2-3 γουλιές. Το μόνο που θα σου κοστίσει είναι μερικές επισκέψεις στην τουαλέτα επιπλέον. Αν γυμνάζεσαι, είναι απαραίτητο να πίνεις ακόμα περισσότερο νερό. Ενυδατώνοντας επαρκώς τον οργανισμό κερδίζεις καλύτερα αποτελέσματα στον μεταβολισμό, στις καύσεις αλλά και στην απόδοση.

Συμβουλή #5

Να τρως τα πάντα με μέτρο. Το βασικό σου γεύμα μπορεί να είναι οτιδήποτε: κρέας, μακαρόνια, οποιοδήποτε μαγειρευτό. Μην μπεις στη λογική να αποφεύγεις τροφές. Κάποια στιγμή μπορείς να φας κι ένα σουβλάκι η πίτσα. Απλά μην το παρακάνεις. Αν έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, τότε σε παίρνει να ξεφύγεις λίγο. Θα σου κάνει καλό στην ψυχολογία και θα σπάσει λίγο την ρουτίνα του προγράμματος.

Συμβουλή #6

Το βράδυ μην πλακωθείς στο φαγητό. Προτίμησε πιο ελαφρές τροφές - σαλάτες, γάλα με αυγό, ένα τοστ. Στην αρχή θα νιώθεις πείνα, αλλά μετά τις 5-6 ημέρες θα συνηθίσει ο οργανισμός σου και θα δεις πολύ σύντομα αλλαγή στο σώμα σου.

Συμβουλή #7

Να κοιτάς πάντα τον καθρέπτη και όχι τη ζυγαριά. Να παρατηρείς τις αλλαγές στο σώμα σου - μια καλή ιδέα είναι να βγάζεις μια φωτογραφία κάθε μήνα. Η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια διότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το μυϊκό βάρος από το λίπος. Πολλές φορές η ένδειξη της ζυγαριάς δεν πέφτει, για τον απλό λόγο ότι αν γυμνάζεσαι μπορεί να έχεις βάλει μυϊκό βάρος.

Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, www.oneman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ