Παίξε beach volley και «κάψε» τα πάντα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όσο περισσότερο παίζετε τόσο καλύτερα...

Το beach volley είναι ο ιδανικός τρόπος άσκησης στην παραλία, καθώς συνδυάζει τη διασκέδαση με φίλους και τη γυμναστική.

Ένα από τα κυριότερα οφέλη του beach volley, είναι ότι βοηθάει στη μείωση του βάρους, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό.
Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής Ένωσης Βόλεϊ, μπορεί κάποιος να κάψει μέχρι και 585 θερμίδες, σε παιχνίδι διάρκειας 45 λεπτών, εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης.
Κάθε κίνηση απαιτεί τη συνεργασία όλων των μερών του σώματος. Το beach volley απαιτεί καλά αντανακλαστικά, ξεσπάσματα, τρέξιμο και συνεχή άλματα.

Δυναμώνει τους μυς και η άμμος ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας, γιατί το έδαφος δεν είναι σταθερό. To πόδια βουλιάζουν και απαιτείται περισσότερη ενέργεια για να κινηθεί κάποιος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σώμα χρειάζεται 2 ως 4 φορές περισσότερη προσπάθεια και δύναμη από το να περπατάει ή να τρέχει στην άσφαλτο.
Γυμνάζονται περισσότερο οι τετρακέφαλοι των μηρών, οι γάμπες και οι γλουτιαίοι, που συσπώνται σε κάθε άλμα. Παράλληλα, δυναμώνουν και οι μύες των χεριών και των ώμων με τις πάσες και τα καρφώματα.
Γυμνάζονται επίσης, οι ραχιαίοι και οι κοιλιακοί. Το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπία στην άμμο, και έτσι δυναμώνουν αυτοί οι μυς για να προφυλάξουν τη σπονδυλική στήλη.

11219642 883098811772632 5102246502657323116 n

Το beach volley, συμβάλλει και στην καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στον οργανισμό. Σύμφωνα με γιατρούς, αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει τη συνολική απόδοση σε άλλα αθλήματα και προπονήσεις.

Παράλληλα, βελτιώνει τα αντανακλαστικά. «Το βόλεϊ έχει να κάνει με το συγχρονισμό των ματιών με τα χέρια. Όταν παίζεις πρέπει να δεις την πορεία της μπάλας και να τη χτυπήσεις στο σωστό σημείο. Πρέπει να αντιδράσεις ανάλογα με το πού κατευθύνεται η μπάλα και να πάρεις τη σωστή θέση», αναφέρουν μέλη της αμερικανικής Ένωσης Βόλεϊ.
Οι παίκτες αποκτούν περισσότερη αντοχή, ευκινησία, συντονισμό, ταχύτητα και ισορροπία.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, βελτιώνει και τη διάθεση. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και το ομαδικό πνεύμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
loading...