Οι απλές κινήσεις που θα σου χαρίσουν το six-pack των ονείρων σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ναι, δεν χρειάζεσαι κάποιο πολύπλοκο ασκησιολόγιο με μηχανήματα, ιμάντες και μπάρες για να αποκτήσεις μια σφιχτή, επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά.

«Υπάρχει μια πικρή αλήθεια σχετικά το six-pack: δεν χτίζεται σε μια νύχτα», λέει ο Chris Ryan, προσωπικός προπονητής και διάσημο fitness model. «Αλλά υπάρχουν και καλά νέα», συνεχίζει. «Αν δείξεις επιμονή σ’ αυτές τις πέντε απλές κινήσεις, σου εγγυώμαι ότι σε ένα μήνα από σήμερα θα δεις το σχήμα του στομαχιού σου να ισιώνει, να γίνεται πλάκα και να σχηματίζεται ορατή γράμμωση των κοιλιακών σου».

Το μυστικό συστατικό αυτών των ασκήσεων είναι ότι λειτουργούν ισομετρικά και «αθόρυβα», σπρώχνοντας τους κοιλιακούς μυς σε οριακή υπερέκταση και συστολή υπό κάθε πιθανή γωνία. Το άλλο καλό είναι ότι μπορείς να τις εκτελέσεις όπου κι αν βρίσκεσαι, όποια ώρα της ημέρας. Η συμβουλή του Ryan: «Δοκίμασε δυο πλήρεις κύκλους από τις παρακάτω ασκήσεις μέσα στη μέρα. Μια φορά το πρωί μόλις ξυπνήσεις και μια το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο -και αφού έχεις καταναλώσει δείπνο, τουλάχιστον δυο ώρες πριν».

Σανίδα στο κενό

Καλή η κλασική σανίδα, αλλά αυτή η παραλλαγή που δείχνει ο Ryan στο βίντεο είναι πολύ πιο προκλητική. «Στηρίζοντας τα χέρια και τα πόδια σου σε δυο σταθερές καρέκλες εμπρός και πίσω (ή πάγκους), ο πυρήνας σου μετατρέπεται σε μια “γέφυρα”, που ενώνει τις δυο μεριές», λέει ο προπονητής.

«Σφίξε δυνατά κοιλιά, μέση και γοφούς, σαν να πρόκειται να περάσουν από πάνω σου βαριά οχήματα».

 

 

Περιστρεφόμενη σανίδα

Από θέση για κάμψεις, ξεκινάς περιστροφές του κορμού με τη βοήθεια της έκτασης του χεριού ψηλά και έως να έρθει κάθετα στο πάτωμα.

Εκτέλεσε 3 σετ από 10 επαναλήψεις ανά πλευρά.

 

via GIPHY

 

Ροκανιστές ορθοπεταλιές

«Φαινομενικά, το cross-crunch είναι μια “παιδική” άσκηση. Όμως, παίζοντας με υψηλές ταχύτητες, ενώ ταυτόχρονα περιστρέφεις τον πυρήνα σου σε κάθε “πεταλιά”, η άσκηση γίνεται εξωφρενικά απαιτητική», λέει ο Ryan.

 

via GIPHY

 

Τροποποιημένα Ρωσικά στριψίματα

Τι πιο απλό από αυτό που βλέπεις στο βιντεάκι, θα πεις. Κι όμως. Εκτελώντας αυτή την κίνηση επί 15 φορές επί 4 σετ θα καταλάβεις τι σημαίνει “κάψιμο”. «Φρόντισε να διατηρείς τον κορμό σε γωνία 45ο από το κάθισμα των γλουτών, έχοντας διαρκώς σταθερά τα πόδια σου».

 

 

Κάθετα ροκανίσματα

Η τελευταία άσκηση είναι αυτή με τις μεγαλύτερες απολαβές όσον αφορά στην καύση του κοιλιακού λίπους και στην μέγιστη επίτευξη γράμμωσης. «Το μυστικό εδώ είναι το ήπιο και συγκεντρωμένο τέμπο εκτέλεσης», συμβουλεύει ο προπονητής. «Λίγο πιο γρήγορος ή πιο αργός ρυθμός, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό σε κάποια μαλακά μόρια της σπονδυλικής στήλης». Εκτέλεσε 3 σετ από 10 επαναλήψεις.

 

via GIPHY

 

Πηγή: gr.askmen.com

1111banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ένα έντονο αερόβιο workout για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά του Πάσχα
  • Το διατροφικό πλάνο για να κάνεις την κοιλιά σου φέτες μέσα σε ένα μήνα
  • Τι και πώς να τρως για να φτιάξεις six-pack γρήγορα
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • Πώς θα φτιάξεις κολοσσιαίο six-pack με τη βοήθεια μίας μπάρας
  • Ο μεγαλύτερος bodybuilder του κόσμου έχει ένα πρόγραμμα ταχείας υπερτροφίας
loading...