mobadv

Τι πρέπει να προσέξετε πριν γραφτείτε σε γυμναστήριο!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η περίοδος που διανύουμε είναι εκείνη με την μεγαλύτερη προσέλευση ατόμων σε γυμναστήρια. Λίγο τα resolutions για το νέο έτος, λίγο οι τύψεις από την κραιπάλη των γιορτών οδηγεί ολοένα και περισσότερους υποψήφιους πελάτες στα κατά τόπους κέντρα άθλησης.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, οφείλουμε να σας συγχαρούμε για την απόφασή σας, αλλά και να σας προειδοποιήσουμε: μια συνδρομή στο γυμναστήριο είναι – σχεδόν – σαν τον γάμο. Είστε δεσμευμένοι από οικονομικής πλευράς με το γυμναστήριο που θα επιλέξετε και επίσης επενδύετε χρόνο σε αυτό. Σε αντίθεση με τον σύντροφο όμως, το γυμναστήριο δε θα… θυμώσει αν δεν ξαναπατήσετε το πόδι σας σε αυτό. Για την ακρίβεια, ένα γυμναστήριο δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρει τα λεφτά σας είτε πηγαίνετε πέντε φορές την εβδομάδα είτε πέντε φορές το έτος.

Πριν λοιπόν υπογράψετε το συμβόλαιο και πληρώσετε τη συνδρομή σας, ιδού κάποιες σημαντικές συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέξετε.

Τοποθεσία: Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για να αποφασίσετε σε πιο γυμναστήριο θα γραφτείτε. Μπορεί να έχει πεντακάθαρους χώρους, όργανα τελευταίας τεχνολογίας, πισίνα, τσακούζι, σπα και ένα σωρό ακόμα υπηρεσίες αλλά αν είναι πολύ μακριά, οι πιθανότητες είναι να μην πάτε. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι το γυμναστήριο που θα γραφτείτε είναι κοντά είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά σας.

Ώρες λειτουργίας: Το προφανές, το οποίο όμως αρκετός κόσμος αγνοεί θεωρώντας ότι τα γυμναστήρια είναι ανοικτά όλες τις ώρες της ημέρας. Τσεκάρετε και ξανατσεκάρετε για να σιγουρευτείτε ότι το γυμναστήριο είναι ανοικτό τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας που θέλετε να κάνετε γυμναστική.

Προσφορές: Είθισται τις περιόδους αιχμής δηλαδή λίγους μήνες πριν το καλοκαίρι, στην αρχή του σχολικού έτους και κάπου προς τον Δεκέμβρη τα γυμναστήρια να προσφέρουν οικονομικά πακέτα με δωρεάν επιπλέον μήνες αν κάνετε ετήσια συνδρομή, δωρεάν συνεδρίες personal training και άλλα αντίστοιχα «καλούδια», τα οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Έχετε λοιπόν τα μάτια σας ανοικτά για τυχόν προσφορές που σας συμφέρουν.

Πάρκινγκ: Ιδιαίτερα σημαντικό σε περιοχές όπου η κενή θέση για το αυτοκίνητο σας αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, είναι το γυμναστήριο να διαθέτει δικό του πάρκινγκ. Το τελευταίο που θέλετε είναι να κάνετε βόλτες γύρω-γύρω το τετράγωνο και να γυμνάζετε τις γάμπες σας στο… φρένο.

Τα μικρά γράμματα: Έχετε επιλογή για «πάγωμα» συμβολαίου αν τραυματιστείτε/αρρωστήσετε/ φύγετε για ταξίδι ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο χρειαστεί; Θα έχετε επιπτώσεις αν ακυρώσετε τη συνδρομή σας πριν τη λήξη του συμβολαίου; Βεβαιωθείτε ή ρωτήστε για τα «ψιλά» γράμματα του συμβολαίου πριν γραφτείτε στο γυμναστήριο.

Παροχές: Το άλφα και το ωμέγα σε ένα γυμναστήριο είναι οι παροχές που προσφέρει στους πελάτες. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι διαθέτει οτιδήποτε έχετε βάλει στο νου σας ότι θα περιλαμβάνει η άσκησή σας. Θέλετε πισίνα; Συγκεκριμένα μηχανήματα όπως π.χ. squat rack; Ελεύθερα βάρη; Υπηρεσίες personal training; Προγράμματα για cross training ή spinning; Ομαδικά προγράμματα όπως χορός, Zumba, kick boxing; Μη διστάσετε να ρωτήσετε για οτιδήποτε σας ενδιαφέρει.

Ατμόσφαιρα: Ενδεχομένως να μη θέλετε να πάτε σε ένα γυμναστήριο το οποίο είναι τίγκα στον κόσμο, αλλά από την άλλη η ύπαρξη κόσμου μπορεί να προσθέσει περισσότερη ένταση στις προπονήσεις σας. Δώστε λοιπόν βάση στην «αίσθηση» που σας προκαλούν οι χώροι του γυμναστηρίου. Είναι πολύ δυνατά η μουσική; Υπάρχουν τεράστιες ουρές στα μηχανήματα; Υπάρχει χώρος για τον κόσμο να κάνει την προπόνησή του; Νοιώθετε άνετα σε αυτόν τον χώρο; Αν θέλετε να κάνετε σοβαρή γυμναστική και ο χώρος θυμίζει… μαγαζί τότε πιθανώς να μην έχετε κίνητρο να γυμναστείτε εκεί.

Περιβάλλον: Είναι το γυμναστήριο καθαρό; Δουλεύουν σωστά τα όργανα; Αν οι χώροι του θυμίζουν αχούρι τότε μάλλον δε θα το τιμήσετε με την παρουσία σας συχνά, οπότε κρίμα τα χρήματα που θα δώσετε. Υπάρχουν τηλεοράσεις στα αερόβια μηχανήματα ή στον χώρο των μηχανημάτων αυτών για να μη βαριέστε; Υπάρχει ψύκτης σε βολικό σημείο; Είναι τα αποδυτήρια καθαρά; Λεπτομέρειες όπως οι παραπάνω έχουν μεγάλη σημασία για την προπόνησή σας. 
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας αρχάριος στο γυμναστήριο
  • Ξέχνα το γυμναστήριο και πιάσε το... sexercise!
  • Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο
  • Έρευνα: 1 στους 4 που γράφεται στο γυμναστήριο παχαίνει!
  • «Λιώνει» στο γυμναστήριο ο Νεϊμάρ μετά το χειρουργείο! (video)
  • Ένα γυμναστήριο για γυμνιστές στη Γαλλία
loading...

GIF ISO FINAL 1