Τα θετικά και τα αρνητικά της γυμναστικής στο διάδρομο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο διάδρομος είναι δύο από τα πιο «αγαπημένα» μηχανήματα των φανατικών του γυμναστηρίου και όχι μόνο. Παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην καρδιαγγειακή προπόνηση και βοηθάει να κάψετε θερμίδες, βελτιώνοντας παράλληλα την αερόβια ικανότητά σας. 
 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα θετικά αλλά και αρνητικά που μπορεί να μας προσφέρει η γυμναστική πάνω σε ένα διάδρομο. 

Τα θετικά

Ευελιξία: Για ένα γρήγορο περπάτημα σε ανηφόρα, ο διάδρομος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε ότι αφορά στην ταχύτητα, την κλίση και την ποικιλία των προγραμμάτων.

Kίνηση: Οι ειδικοί υπογράφουν ότι οι διάδρομοι τελευταίας τεχνολογίας μιμούνται ιδανικά τη φυσική κίνηση για περπάτημα, τζόκινγκ ή τρέξιμο.

Δύναμη: Αντίθετα με τις απόψεις αρκετών, το τρέξιμο και το περπάτημα σε διάδρομο, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των οστών και των μυών σας, άρα και τη στάση του σώματος και τη βιωσιμότητά του όσο μεγαλώνετε.

Θερμίδες: Η προώθηση του σώματός σας όταν ασκείστε στο διάδρομο, ειδικά σε προχωρημένα προγράμματα, εγγυάται, σε αρκετά μεγάλο ποσοστό το κάψιμο θερμίδων.

Tip: Ο διάδρομος ενδείκνυται για δρομείς και όποιον προπονείται για να τρέξει σε εξωτερικό χώρο.

Τα αρνητικά

Αρθρώσεις: Όταν τρέχετε στο διάδρομο, ασκείτε ιδιαίτερα μεγάλη πίεση στη σπονδυλική σας στήλη, τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους σας, ειδικά μάλιστα αν δεν έχετε κάνει πρώτα ζέσταμα. Έστω και εάν κάποιοι διάδρομοι έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση στους κραδασμούς, πρέπει να είστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα μάλιστα εάν αντιμετωπίζετε ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ασφάλεια: Η ένταση επάνω στον διάδρομο, ειδικά εάν έχετε επιλέξει να κάνετε sprint σε κεκλιμένο επίπεδο, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα εάν δεν είστε εξοικειωμένος με το μηχάνημα. Επιπλέον, η προσπάθεια να κρατηθείτε από τη λαβή ενώ τρέχετε, είναι μία πρόκληση από μόνη της.

Στάση σώματος: Μερικές έρευνες αναφέρουν ότι, η στάση του σώματος στον διάδρομο μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αστάθεια και προβλήματα στάσης του σώματος. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η ποιότητα του διαδρόμου.


neadiatrofis.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 10 ισχυροί λόγοι για να ξεκινήσετε γιόγκα
  • Τα θετικά και τα αρνητικά από το στοματικό σεξ
  • Μήπως σας επηρεάζει αρνητικά η ζυγαριά;
  • Η Μαρία Αλεξάνδρου γυμνάζει την κορμάρα της στον διάδρομο
  • Αυτά που μπορεί να κάνει για σας το bodybuilding εγγυημένα
  • Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά το σπέρμα
loading...