mobadv

Τα 9+1 πιο στιλάτα σπορ της παραλίας

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλα τα σπορ της παραλίας δεν είναι …στιλάτα, για έναν και μοναδικό λόγο, κάνουν φασαρία, ενοχλούν τους άλλους και είναι μονότονα, όπως οι ρακέτες για παράδειγμα! Στην παραλία όμως υπάρχουν πολλά άλλα είδη σπορ να ασχοληθείς που εκτός του ότι είναι στιλάτα, είναι και περισσότερο ενδιαφέροντα!

Μάλιστα η ώρα περνά πιο εύκολα από το να κυνηγάς ένα μπαλάκι με την ρακέτα και μετά να απολογείσαι στη διπλανή κυρία για το μπαλάκι που έπεσε κατά λάθος στα πόδια της και την γέμισε άμμο! Αθλήματα που μπορεί να χρειάζονται δεξιοτεχνία, αλλά μπορεί και όχι. Αθλήματα που είναι ευχάριστα και μάλιστα καίνε περισσότερες θερμίδες ανοίγοντας σου την όρεξη για το μεσημεριανό!

 

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

 

1. Κανό

Εκδοχή της κωπηλασίας στη πιο απλή μορφή της. Υπάρχουν δύο είδη που μπορείτε να επιλέξετε, το κανό μιας θέσης και το κανό δύο θέσεων. Γυμνάζετε πολύ τα χέρια, τους ώμους, την πλάτη, αλλά και τους κοιλιακούς.

Με 30΄ καις περίπου 138 θερμίδες.

 

2. Θαλάσσιο ποδήλατο

Το κλασσικό θαλάσσιο ποδήλατο αποτελεί μια πρώτης τάξεως άσκηση και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μαύρισμα! Είναι ιδανική άσκηση για τα πόδια και ιδιαίτερα τους μηρούς.

Με30΄ καις περίπου 157 θερμίδες

 

3. Τζόκιγκ ή περπάτημα στη άμμο

Είναι ζόρικο αλλά αποτελεί μια μοναδική προπονητική εμπειρία. Το τρέξιμο ή το περπάτημα στην άμμο. Το βλέπουμε σε ταινίες, αλλά αξίζει να το δοκιμάσουμε στη παραλία. Το τρέξιμο τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, βοηθούν το αναπνευστικό σύστημα και δυναμώνει τους μυς, ιδιαίτερα των ποδιών.

Με 30΄ περπάτημα καις περίπου 138 θερμίδες ενώ με τζόγκινγκ περίπου 276 θερμίδες και αν πας πιο έντονα 354 θερμίδες.

 

4. Θαλάσσιο σκι

Στις παραλίες όπου υπάρχει η υποδομή, δηλαδή ο άνθρωπος που σας κάνει βόλτα, το θαλάσσιο σκι αποτελεί μια διασκεδαστική και παράλληλα καλή επιλογή για προπόνηση. Αν είστε αρχάριος, θα ξεκινήσετε με διπλό σκι, ενώ όσο περνάει ο καιρός και βελτιώνεστε, θα περάσετε στο μονό.Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πόδια, αλλά και στα χέρια και στους κοιλιακούς.

Με 30΄καις περίπου 237 θερμίδες.

 

5. Μπιτς βόλει

Πηδήματα, πάσες, πεσίματα και καρφώματα θα ανάψουν τα αίματα και θα σας κάνουν να χύσετε πολύ ιδρώτα. Πλέον, υπάρχουν πολλές παραλίες που διαθέτουν γήπεδα μπιτς βόλεϊ. Είναι αερόβιο άθλημα, το οποίο τονώνει το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα. Ταυτόχρονα όμως γυμνάζει τα χέρια, τα πόδια και τους κοιλιακούς.

Με 30΄καις περίπου 315 θερμίδες

 

6. Wind surfing

Για να κάνετε όσα βλέπουμε στις ταινίες… έπρεπε να είχατε ασχοληθεί από τον χειμώνα… Ωστόσο ένα απλό αρμένισμα με Wind Serf είναι αρκετό για να σας γυμνάσει. Οι έμπειροι surfers γυμνάζουν περισσότερο τα πόδια και την πλάτη. Όμως οι αρχάριοι, που δεν έχουν τελειοποιήσει την τεχνική τους, γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα προσπαθώντας να σταθούν όρθιοι στο νερό!

Με 30΄καις περίπου 118 θερμίδες.

 

7. Ιστιοπλοΐα

Η ιστιοπλοΐα αναψυχής μπορεί να μην είναι ένα κατ εξοχήν σπορ για να «ξεσκουριάσετε» τους μυς σας, είναι όμως ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε και να «γυμνάσετε» το πνεύμα. Αποτελεί περισσότερο τρόπο ζωής, αλλά ακόμη και σε αυτή τη μορφή σάς βοηθάει να τονώσετε τους μυς των χεριών και τους κοιλιακούς. Όπως σε πολλές παραλίες νοικιάζουν μικρά σκάφη, εύκολα στο χειρισμό με τα οποία μπορείτε να προπονηθείτε.

Με 30΄καις περίπου 118 θερμίδες.

 

8. Ποδόσφαιρο παραλίας

Το πιο αγαπημένο άθλημα του κόσμου, στην αμμουδερή εκδοχή του! Το ποδόσφαιρο παραλίας είναι ένα δυναμικό και απρόβλεπτο άθλημα, με την άμμο να δυσκολεύει τα πράγματα τόσο για τη μπάλα όσο και για τους παίκτες. Είναι τρομερή γυμναστική για τα πόδια και το κάτω μέρος του σώματος. Χρειάζεται μόνο προσοχή γιατί είναι πολύ εύκολο να κολλήσει το πόδι σου στην άμμο και να κόψεις κάτι.

Με 30΄καις περίπου 315 θερμίδες.

 

9. Θαλάσσιο Σκι

Είναι ένα απαιτητικό σπορ, που χρειάζεται αρκετή εξάσκηση αλλά και χρήματα, αφού εκτός από τον ειδικό εξοπλισμό, προϋποθέτει ή να έχεις σκάφος με γρήγορη μηχανή ή να νοικιάσεις ένα, πράγμα εξίσου ασύμφορο. Είναι γρήγορο, θεαματικό και μια δυναμική γυμναστική. Το θαλάσσιο σκι γυμνάζεις τους μύες του πάνω μέρους του σώματος (θωρακικοί, ραχιαίοι, τραπεζοειδείς και δικέφαλοι) αλλά και τους τετρακέφαλους των ποδιών. Επίσης, συμβάλλει στην ελαστικότητα των αρθρώσεων των γονάτων.

Με μια ώρα θαλάσσιο σκι έχεις κάψει 350-500 θερμίδες.

 

Extra tip
 
Το αυτονόητο κολύμπι
Αφού υπάρχει θάλασσα, υπάρχει και κολύμπι, αρκεί αν επιλέξετε από τα τέσσερα διαφορετικά στυλ κολύμβησης, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας βολεύει περισσότερο: το πρόσθιο, το ύπτιο, το ελεύθερο και η πεταλούδα. Αποτελεί μια από τις καλύτερες αερόβιες δραστηριότητες, ενώ γυμνάζει όλο το σώμα. Μάλιστα, η αντίσταση του νερού συμβάλλει στην τόνωση των μυών χωρίς να τους επιβαρύνει. Συγκεκριμένα, το πρόσθιο γυμνάζει τους μυς της πλάτης, του στήθους, τους προσαγωγούς, τους τετρακέφαλους, τους γλουτιαίους, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους. Το ύπτιο εστιάζει στους μυς των ώμων, στην πλάτη, στους πλάγιους κοιλιακούς, στους τετρακέφαλους, στους οπίσθιους μηριαίους και στους γλουτιαίους. Στο ελεύθερο γυμνάζονται οι ώμοι, ο θώρακας, η πλάτη, οι πλάγιοι κοιλιακοί, οι τετρακέφαλοι και οι οπίσθιοι μηριαίοι. Τέλος, η πεταλούδα γυμνάζει το στήθος, την πλάτη, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους.
 
Με 30 κολύμβηση (ελεύθερο) καταναλώνετε περίπου 276 θερμίδες.
 
 
Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1