mobadv

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η αγάπη για τον αθλητισμό υπήρχε, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατή, ώστε να καταφέρει να κάνει κάποιον να σκεφτεί ότι μπορούσε να γίνει μέρος κάθε παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι μια αίθουσα γυμναστηρίου, για να καταλάβεις ότι ο μέσος Ελληνας δοκιμάζει τις σωματικές δυνάμεις του με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Πλέον, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου, γνωρίζεις περισσότερα πράγματα για τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και προσπαθείς να σπας τα προσωπικά σου ρεκόρ.

Με λίγα λόγια, κατάλαβες ότι το σώμα σου είναι κομμάτι της προσωπικότητάς σου. Ετσι, η κατακόρυφη αύξηση της δύναμης της εικόνας συνετέλεσε, ώστε το 6-pack να παίζει σημαντικό ρόλο ακόμη κι όταν βρίσκεσαι μακριά από την παραλία. Πλέον, η καλή φυσική κατάσταση καθορίζει την επαγγελματική σου ανέλιξη. Οπως έχει αποδειχθεί και ερευνητικά, οι υπέρβαροι άντρες κερδίζουν κατά μέσο όρο λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άντρες που έχουν φυσιολογικό βάρος. Επομένως, αναμενόμενο ήταν να αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία -από διεθνείς αλυσίδες γυμναστηρίων μέχρι εταιρείες παραγωγής ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής- με σκοπό το σώμα σου να γίνει το όχημα, που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις σε κάθε τομέα. Παρά την αύξηση, όμως, αυτών που γυμνάζονται, το ποσοστό των υπέρβαρων σημείωσε άνοδο, καθώς εκείνοι που κάνουν καθιστική ζωή τρώνε περισσότερο από ό,τι την προηγούμενη δεκαετία. Ρίξε μια ματιά στα ποσοστά του άντρα που παλεύει με τα όριά του και στο τέλος τα ξεπερνά.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

TOP 5 Δραστηριότητες των Αναγνωστών του ΜΗ
1. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ 72%
2. ΤΡΕΞΙΜΟ 49,71%
3. ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΠΟΡ 28,96%
4. ΠΟΔΗΛΑΤΟ 28,77%
5. ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 24,15%

Ποσοστό Αντρών με Φυσιολογικό Δείκτη Μυικής Μάζας
2004 41%
2014 34%

70% ποσοστό των αναγνωστών του ΜΗ που είναι γραμμένοι σε κάποιο γυμναστήριο.

170€ Μέση Ετήσια Συνδρομή στο Γυμναστήριο

Πως βλέπουν οι Αντρες το Σώμα τους
21% ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ
75,5% ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
3,5% ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟΣ

3 στους 10 Ελληνες παίζουν τακτικά κάποιο ομαδικό άθλημα.

 

Οι λόγοι για τους οποίους γυμνάζεται ο μέσος άντρας:
28,7% για να αδυνατίσει
22,8% για να διατηρηθεί υγιής
8,2% για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση
40,3% για να  αυξησει τη μυϊκή του μάζα

50% αύξηση των personal trainer παγκοσμίως από το 2005 εως το 2010.

6% Περισσότερες πιθανότητες να περάσουν από συνέντευξη όσοι έχουν εντυπωσιακή φωτογραφία στο βιογραφικό τους.

 

 

Γιώργος Ξηρός
General Manager του Studio One και του The Concept
Την περασμένη δεκαετία, το προφίλ του δυτικού άντρα πρόσταζε ένα καλογυμνασμένο και υγιές σώμα μέσα από τη μονοδιάστατη προπόνηση με αλτήρες, η οποία είχε  στόχο την αύξηση της μυϊκής του μάζας. Αντιθέτως, ο σύγχρονος άντρας φαίνεται να ψάχνει ισορροπημένη και πολυδιάστατη προπόνηση, η οποία θα βοηθήσει στην αύξηση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής, της σωματικής δύναμης και του μυϊκού συντονισμού του. Τα προγράμματα που ακολουθείς είναι πλέον καθαρά λειτουργικά και περιλαμβάνουν συστηματική αεροβική προπόνηση (είτε στο σπίτι είτε σε εξωτερικούς χώρους), λειτουργική προπόνηση με τον βασικό εξοπλισμό ή μόνο με το βάρος του σώματός σου, που βοηθάει στη μυϊκή και καρδιοαναπνευστική τόνωση, αλλά και στην απώλεια βάρους. Επίσης, αφιερώνεις χρόνο σε τύπους εναλλακτικής άσκησης, όπως είναι η yoga και η μέθοδος pilates, που έχουν βασικό στόχο τη βελτίωση της στάσης του σώματος, την ενδυνάμωση του κορμού, τη βελτίωση της ισορροπίας σου αλλά και τον έλεγχο του στρες. Σε όλα αυτά τα είδη προπόνησης, πρόσθεσε την προσωπική προπόνηση, η οποία θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει για το σώμα σου. Τώρα, αν θες να δεις να γίνεσαι περισσότερο κοινωνικός, τότε υπάρχει και η επιλογή της ομαδικής άσκησης. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Τρεις μπάλες… τρεις δυνατές προπονήσεις στη παραλία!
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Πως ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σου;
  • 8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στην προπόνηση τρικεφάλων
loading...

GIF ISO FINAL 1