mobadv

Πώς να φτιάξεις ένα απολύτως λειτουργικό Home Gym

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα μελετημένο γυμναστήριο στο σπίτι μπορεί να είναι εξίσου καλό με αυτό της γειτονιάς σου.

Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα σοβαρών ζητημάτων που επιβάλλουν να πηγαίνεις τακτικά σε ένα γυμναστήριο. Πάνω - πάνω σ' αυτή τη λίστα βρίσκεται η υγεία σου. Πιο κάτω είναι η εμφάνιση και στο τέλος θα βρεις κάθε όρο σχετικό με την ψυχοθεραπεία.Υπάρχουν, όμως, και ανασχετικοί παράγοντες:

> Το κοντινότερο γυμναστήριο είναι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου
> Δεν προλαβαίνεις εξαιτίας των υπερωριών στη δουλειά.
> Δεν σου βγαίνουν τα λεφτά για κατάλληλο ρουχισμό και αξεσουάρ.
> Είσαι πολύ παχύς και ντρέπεσαι.
> Είσαι πολύ κοκαλιάρης και ντρέπεσαι.
> Είσαι μονόχνωτος.Η λύση σε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς σου είναι να φτιάξεις ένα προσωπικό γυμναστήριο. Στην αποθήκη ή στο γκαράζ. Στο σαλόνι ή στο υπόγειο. Όπου έχεις λίγο χώρο να περισσεύει.

 

Γιατί σε συμφέρει να δημιουργήσεις ένα home-gym

Εξαιρώντας τα οικονομικά μεγέθη που αφορούν στη συνδρομή, τον ρουχισμό και τα παπούτσια (μαζί με μια γκάμα έξτρα γυμναστηριακής εξάρτυσης), αλλά και τις βενζίνες για το πήγαιν’ έλα, ένα γυμναστήριο στο σπίτι σε βγάζει από τη δυσκολία να πρέπει να ακολουθείς συγκεκριμένα ωράρια προπόνησης. Επιπλέον, ο εξοπλισμός σου θα είναι ο απολύτως κατάλληλος για τις απαιτήσεις και το σωματότυπό σου. Τέλος, αν είσαι κοινωνικός τύπος, μπορείς να καλείς και την παρέα σου να γυμνάζεστε μαζί - συμπληρώνοντας τον εξοπλισμό του home gym με ένα μπάρμπεκιου στη βεράντα ή στον κήπο, κάθε μέρα προπόνησης θα μετατρέπεται σε μια καλή ευκαιρία για μικρά ή μεγάλα πάρτι.
 
Στην επόμενη σελίδα, μάθε ποιος είναι ένας μίνιμουμ βασικός εξοπλισμός για ένα ιδιωτικό γυμναστήριο - και πόσο θα σου κοστίσει:

Βασικός κανόνας: πολλά ελεύθερα βάρη, λίγα μηχανήματα

Αυτή η επιλογή δεν βοηθά μόνο να κρατήσεις τις προπονήσεις σου σε πολύ απλά και πιο ασφαλή επίπεδα, αλλά ταυτόχρονα δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις κάποιες εκατοντάδες (ή χιλιάδες) ευρώ για μια σειρά από όργανα που μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Βάση για μπάρες και βάρη

Δεν θα είσαι σε θέση να σηκώνεις και να μεταφέρεις με ασφάλεια τις βαριές πλάκες με τα κιλά μέσα στη μπάρα σου χωρίς ένα εργονομικό power rack.
 
Μια τέτοια βάση, επίσης, σε εξυπηρετεί να ξεκινάς τα ημικαθίσματά σου από όρθια θέση, να τη χρησιμοποιείς ως μονόζυγο ή για τις βυθίσεις του κορμού και τις διατάσεις των ποδιών. Επιπλέον,, θα υπάρχει πάντα μια τάξη στο χώρο σου.
(Από 450€).

Μπάρα και πλάκες

Υπάρχουν δύο τύποι αλτήρων: οι κλασικοί και οι Ολυμπιακοί. Αρκέσου στην πρώτη κατηγορία - δεν έχουν πολύ παχιά λαβή και μπορούν να αντέξουν πίεση 200 κιλών.
 
Όσον αφορά στις πλάκες, προτίμησε αυτές με επικάλυψη καουτσούκ. Πέρα από το γεγονός ότι έγινε μόδα από τις τάξεις του CrossFit, αυτές οι πλάκες δεν καταστρέφουν το πάτωμα.
(Μπάρες από 15€, πλάκες από 1€)

Ένας ρυθμιζόμενος πάγκος

Απαραίτητος για να εκτελείς ένα πλήθος ασκήσεων που αφορούν στους ώμους, το στήθος, τα χέρια, τους κοιλιακούς και τη μέση.

Διάλεξε κάποιον που να επικλίνει ή να κατακλίνει όχι μόνο την πλάτη αλλά και συνολικά, και που διαθέτει ειδικά μαξιλαράκια για αντίσταση των ποδιών.
(Από 60€).

Αλτήρες

Ένα καλό ζευγάρι βαράκια με προσθαφαιρούμενα κιλά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας προπόνησης ενδυνάμωσης του άνω μέρους του σώματος.
 
 
Μένοντας στους απλούς μασίφ αλτήρες (5 κιλών και πάνω) θα έχεις λιγότερη πρόοδο στην αύξηση των δικεφάλων σου, ενώ παράλληλα,θα κινδυνεύεις να τραυματίσεις μικρότερες μυϊκές ομάδες και ιστούς(στον καρπό, στον τρικέφαλο, στην κλείδα ή στο ακρώμιο).
(Σετ αλτήρων με δίσκους, από 25€).

 

http://gr.askmen.com/

 

 

 v>
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 ασκήσεις για κοιλιακούς με μπάλα που γίνονται παντού
  • H πιο αποτελεσματική αερόβια άσκηση για το σπίτι (video)
  • 4 ασκήσεις γιόγκα που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι
  • 8 απλές ασκήσεις με βαράκια για άμεση μυϊκή ενδυνάμωση!
  • Οι πιο σκληρές ασκήσεις για να κάνεις στο σπίτι
  • Γιατί γυμναστική στο σπίτι; by Xtreme stores
loading...

GIF ISO FINAL 1