Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/ifitnessbook/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.8.0&sitepath=/
mobadv

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη Zumba

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Βάλτε την fun άσκηση στη ζωή σας και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται
 

Μπορεί το τρέξιμο να είναι η ευκολότερη μορφή άσκησης, αλλά, αν η μονοτονία του σας κουράσει, έχετε πολλές πιθανότητες, σύντομα, να το παρατήσετε. Αν θέλετε μία πιο ευχάριστη μορφή άσκησης, κάτι που σας θυμίζει περισσότερο μία έξοδο με τις φίλες σας, και όχι το γυμναστήριο, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε την Zumba. Το είδος άσκησης που συνδυάζει αερόβια με χορό έχει γίνει, τα τελευταία χρόνια, τόσο δημοφιλές, που δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε που θα το κάνετε. Για να είστε προετοιμασμένη διαβάστε, παρακάτω, τι μπορείτε να περιμένετε από τα πρώτα σας μαθήματα.

 

Τι είναι;


Πρόκειται για έναν συνδυασμό λάτιν και έθνικ μουσικής με αερόβια άσκηση. Οι τάξεις έχουν, συνήθως, ατμόσφαιρα πάρτι, αφού επικεντρώνονται, εκτός από την άσκηση, και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων. Δεν υπάρχουν λάθος κινήσεις- αρκεί να μην σταματάτε να κινείστε και να κρατάτε τον σφυγμό σας σε υψηλά επίπεδα!

 

Tips για αρχάριους
Σύμφωνα με την δασκάλα της Zumba, Michele Schmidt, είναι ένα είδος άσκησης που απευθύνεται σε προπονούμενους όλων των επιπέδων. «Οι μαθητές πρέπει να έρχονται με ανοιχτό μυαλό και να είναι έτοιμοι να ιδρώσουν, να χορέψουν και να περάσουν καλά! Οι καινούργιοι μαθητές ίσως χρειαστεί να έρθουν λίγο νωρίτερα, και να ενημερώσουν τον προπονητή ότι δεν το έχουν ξανακάνει, ώστε αυτός να τους δώσει επιπλέον πληροφορίες για το μάθημα». Οι περισσότεροι νέοι μαθητές έχουν την τάση να πηγαίνουν στην τελευταία σειρά αλλά η Michele συστήνει να κάθονται μπροστά ή, τουλάχιστον, σε κάποιο σημείο όπου θα έχουν άμεση οπτική επαφή με τον δάσκαλο. Συνήθως χρειάζονται περίπου τρία μαθήματα, για να νιώσουν οι αρχάριοι ότι «έχουν» τις κινήσεις και την διαδικασία.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μαθήματα;
Η Michele συστήνει να ξεκινήσετε με δύο μαθήματα την εβδομάδα, ώστε το μυαλό και το σώμα σας να θυμάται την ρουτίνα, αλλά και να δυναμώσουν οι μύες και να αυξηθεί η αντοχή σας. Για τους «εθισμένους», καλό είναι να μην παρακολουθούν πάνω από 5 μαθήματα την εβδομάδα. Πάντως, όπως κάθε είδος άσκησης, καλό είναι να εναλλάσσεται με προπονήσεις ενδυνάμωσης, stretching και κάποιες μέρες ξεκούρασης.

 

Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;
Επειδή είναι ένα είδος άσκησης που αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς, η Zumba βοηθάει να χάσουμε βάρος αλλά και να αυξήσει τον μυϊκό μας ιστό. Μία ώρα Zumba επιταχύνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού. Συνδυασμένη με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, μπορεί να κάνει θαύματα!

 


Πηγή: www.queen.gr

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • MASTERCLASS ZUMBA FITNESS PILATES IN KEFALONIA 11/10/14
  • Λιγότερες από 18 μέρες απομένουν για το Fightsports Fitness Marathon! Δείτε το πρόγραμμα...!
  • Οριστικοποιήθηκε… το Fightsports Fitness Marathon (24 Φεβρουαρίου, ΣΕΦ)
loading...

GIF ISO FINAL 1