Η τέλεια πλάτη σε πέντε βήματα - video

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

του Νικόλα Γεωργιακώδη

 Διακαής πόθος των ανδρών – αλλά και ορισμένων γυναικών – μια δυνατή και μυώδης πλάτη μπορεί να αναδείξει ένα σώμα, ακόμα και αν αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γυμνασμένο. Πέρα όμως, από τον τομέα της εμφάνισης, μια καλά διαμορφωμένη πλάτη μπορεί να βάλει τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μυϊκά σώματος, αλλά και να μας προστατέψει από τυχόν προβλήματα στην μέση ή την σπονδυλική στήλη.

Σκεφτείτε ότι οι μυς που βρίσκονται την πλάτη (πλατύς ραχιαίος, τραπεζοειδής, ρομβοειδής, ιερονωτιαίοι) θωρακίζουν ουσιαστικά όλη την σπονδυλική μας στήλη, από τον αυχένα μέχρι τον κόκκυγα και κρατάνε το σώμα μας στην σωστή θέση. Ενδυναμώνοντάς τους λοιπόν με ειδικές ασκήσεις, εξασφαλίζουμε αφ' ενός την σωστή στάση του σώματος, αφ' ετέρου την προστασία της σπονδυλικής στήλης.

Αν η πρώτη άσκηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι το μονόζυγο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν όμως και άλλες, εξίσου αποτελεσματικές ασκήσεις για να δυναμώσετε τους μυς της πλάτης σας. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές, συνοδευόμενες από αναλυτικά βίντεο για την εκτέλεσή τους. Πριν κάνετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης, είναι απαραίτητο ένα δεκάλεπτο ζέσταμα με αερόβια και δύο σετ των 20 επαναλήψεων με ελάχιστα κιλά για να ζεσταθούν οι αρθρώσεις.

 Κωπηλατική με μπάρα

Εξαιρετική άσκηση που γυμνάζει όλους τους μυς της πλάτης, αρκεί να εκτελεστεί σωστά και με λίγα κιλά για αρχή, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως την τεχνική της.
 Έχοντας τα πόδια μας ελαφρώς ανοιχτά, λυγίζουμε τη μέση, ώστε ο κορμός να έλθει σχεδόν παράλληλα προς το δάπεδο. Τοποθετούμε τα χέρια μας τεντωμένα προς τα κάτω κρατώντας μια μπάρα, με πρηνή λαβή (παλάμες κοιτάνε προς τα έξω). Εκπνέοντας φέρνουμε την μπάρα μέχρι την κοιλιά κάμπτοντας τα χέρια και έχοντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα. Επανερχόμαστε στην αρχική θέση εισπνέοντας. Σε όλη την διάρκεια της άσκησης σφίγγουμε τους κοιλιακούς για να κρατήσουμε την μέση σταθερή. Εναλλακτικά, μπορείτε να γυρίσετε τις παλάμες προς τα εσάς και να δουλέψετε περισσότερο τον πλατύ ραχιαίο (φτερά) και λιγότερο των τραπεζοειδή. Αν νιώσετε οποιονδήποτε πόνο στην μέση κατά την διάρκεια της άσκησης, δοκιμάστε να φορέσετε μια προστατευτική ζώνη. Αλλιώς, μειώστε τα κιλά.
 Εκτελείτε 3 σετ των 10 επαναλήψεων, με τόσα κιλά ώστε η δέκατη επανάληψη να βγαίνει με δυσκολία.

 Pull over με μπάρα

Η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει κυρίως τον πλατύ ραχιαίο και ανοίγει τον θώρακα. Καθίστε ανάσκελα σε έναν πάγκο κρατώντας την μπάρα στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε τα πόδια σας στον αέρα ή ακουμπήστε τα λυγισμένα πάνω στον πάγκο. Σιγά σιγά αφήστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι ελαφρώς λυγισμένα και εισπνέυστε βαθιά τεντώνοντας το στήθος σας όσο μπορείτε (προσοχή, μην το παρακάνετε). Φέρτε την μπάρα μπροστά στο στήθος εκπνέοντας, με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα και τους αγκώνες ανοιχτούς. Μπορείτε να κάνετε την ίδια άσκηση και με αλτήρα.
Εκτελείτε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

 

του Νικόλα Γεωργιακώδη Διακαής πόθος των ανδρών – αλλά και ορισμένων γυναικών – μια δυνατή και μυώδης πλάτη μπορεί να αναδείξει ένα σώμα, ακόμα και αν αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γυμνασμένο. Πέρα όμως, από τον τομέα της εμφάνισης, μια καλά διαμορφωμένη πλάτη μπορεί να βάλει τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μυϊκά σώματος, αλλά και να μας προστατέψει από τυχόν προβλήματα στην μέση ή την σπονδυλική στήλη. Σκεφτείτε ότι οι μυς που βρίσκονται την πλάτη (πλατύς ραχιαίος, τραπεζοειδής, ρομβοειδής, ιερονωτιαίοι) θωρακίζουν ουσιαστικά όλη την σπονδυλική μας στήλη, από τον αυχένα μέχρι τον κόκκυγα και κρατάνε το σώμα μας στην σωστή θέση. Ενδυναμώνοντάς τους λοιπόν με ειδικές ασκήσεις, εξασφαλίζουμε αφ' ενός την σωστή στάση του σώματος, αφ' ετέρου την προστασία της σπονδυλικής στήλης. Αν η πρώτη άσκηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι το μονόζυγο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν όμως και άλλες, εξίσου αποτελεσματικές ασκήσεις για να δυναμώσετε τους μυς της πλάτης σας. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές, συνοδευόμενες από αναλυτικά βίντεο για την εκτέλεσή τους. Πριν κάνετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης, είναι απαραίτητο ένα δεκάλεπτο ζέσταμα με αερόβια και δύο σετ των 20 επαναλήψεων με ελάχιστα κιλά για να ζεσταθούν οι αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/185610/h-teleia-plath-se-pente-vhmata.html
Πηγή: www.in2life.gr
του Νικόλα Γεωργιακώδη Διακαής πόθος των ανδρών – αλλά και ορισμένων γυναικών – μια δυνατή και μυώδης πλάτη μπορεί να αναδείξει ένα σώμα, ακόμα και αν αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γυμνασμένο. Πέρα όμως, από τον τομέα της εμφάνισης, μια καλά διαμορφωμένη πλάτη μπορεί να βάλει τα θεμέλια για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μυϊκά σώματος, αλλά και να μας προστατέψει από τυχόν προβλήματα στην μέση ή την σπονδυλική στήλη. Σκεφτείτε ότι οι μυς που βρίσκονται την πλάτη (πλατύς ραχιαίος, τραπεζοειδής, ρομβοειδής, ιερονωτιαίοι) θωρακίζουν ουσιαστικά όλη την σπονδυλική μας στήλη, από τον αυχένα μέχρι τον κόκκυγα και κρατάνε το σώμα μας στην σωστή θέση. Ενδυναμώνοντάς τους λοιπόν με ειδικές ασκήσεις, εξασφαλίζουμε αφ' ενός την σωστή στάση του σώματος, αφ' ετέρου την προστασία της σπονδυλικής στήλης. Αν η πρώτη άσκηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι το μονόζυγο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν όμως και άλλες, εξίσου αποτελεσματικές ασκήσεις για να δυναμώσετε τους μυς της πλάτης σας. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές, συνοδευόμενες από αναλυτικά βίντεο για την εκτέλεσή τους. Πριν κάνετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης, είναι απαραίτητο ένα δεκάλεπτο ζέσταμα με αερόβια και δύο σετ των 20 επαναλήψεων με ελάχιστα κιλά για να ζεσταθούν οι αρθρώσεις. Κωπηλατική με μπάρα Εξαιρετική άσκηση που γυμνάζει όλους τους μυς της πλάτης, αρκεί να εκτελεστεί σωστά και με λίγα κιλά για αρχή, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως την τεχνική της. Έχοντας τα πόδια μας ελαφρώς ανοιχτά, λυγίζουμε τη μέση, ώστε ο κορμός να έλθει σχεδόν παράλληλα προς το δάπεδο. Τοποθετούμε τα χέρια μας τεντωμένα προς τα κάτω κρατώντας μια μπάρα, με πρηνή λαβή (παλάμες κοιτάνε προς τα έξω). Εκπνέοντας φέρνουμε την μπάρα μέχρι την κοιλιά κάμπτοντας τα χέρια και έχοντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα. Επανερχόμαστε στην αρχική θέση εισπνέοντας. Σε όλη την διάρκεια της άσκησης σφίγγουμε τους κοιλιακούς για να κρατήσουμε την μέση σταθερή. Εναλλακτικά, μπορείτε να γυρίσετε τις παλάμες προς τα εσάς και να δουλέψετε περισσότερο τον πλατύ ραχιαίο (φτερά) και λιγότερο των τραπεζοειδή. Αν νιώσετε οποιονδήποτε πόνο στην μέση κατά την διάρκεια της άσκησης, δοκιμάστε να φορέσετε μια προστατευτική ζώνη. Αλλιώς, μειώστε τα κιλά. Εκτελείτε 3 σετ των 10 επαναλήψεων, με τόσα κιλά ώστε η δέκατη επανάληψη να βγαίνει με δυσκολία. Pull over με μπάρα Η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει κυρίως τον πλατύ ραχιαίο και ανοίγει τον θώρακα. Καθίστε ανάσκελα σε έναν πάγκο κρατώντας την μπάρα στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε τα πόδια σας στον αέρα ή ακουμπήστε τα λυγισμένα πάνω στον πάγκο. Σιγά σιγά αφήστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι ελαφρώς λυγισμένα και εισπνέυστε βαθιά τεντώνοντας το στήθος σας όσο μπορείτε (προσοχή, μην το παρακάνετε). Φέρτε την μπάρα μπροστά στο στήθος εκπνέοντας, με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα και τους αγκώνες ανοιχτούς. Μπορείτε να κάνετε την ίδια άσκηση και με αλτήρα. Εκτελείτε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/wellbeing/exercise/article/185610/h-teleia-plath-se-pente-vhmata.html
Πηγή: www.in2life.gr

 

http://www.in2life.gr

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Πώς να εκτελέσεις άψογα τις «στρατιωτικές πιέσεις»
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
loading...