Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Η πιο ξεχασμένη διάταση!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όσο και αν ακούγεται περίεργο πολλοί αγνοούν τις διατάσεις ή απλά κάνουν όρθιοι μόνο το πάνω μέρος του κορμού. Η αλήθεια είναι, ότι ειδικά όταν κάνεις τρέξιμο, εργόμετρο (κωπηλάτικο) ή crossfit η μέση σου καταπονείται πολύ και οι διατάσεις μόνο στο πάνω μέρος του κορμού και όρθιος είναι βέβαιο ότι δεν επαρκούν.

Η πιο ξεχασμένη διάταση είναι αυτή που κάνουμε όταν ξαπλωμένοι μπρούμυτα στο πάτωμα τεντώνουμε τα χέρια μας προς τα πάνω! Μια διάταση που φέρνει ουσιαστικά τη μέση στη «θέση» της, αλλά βέβαια δεν φτάνει μόνο αυτή.

Πρέπει να μείνεις αρκετή ώρα στο πάτωμα και να μην κάνεις μόνο διατάσεις όρθιος και βιαστικά. Οι διατάσεις στο πάτωμα είναι σημαντικότερες από εκείνες που κάνεις όρθιος επειδή μπορείς να χαλαρώσεις άνετα τα πόδια σου και κυρίως τη μέση σου.

Συχνά οι μύες βραχύνοται λόγω της προπονητικής επιβάρυνσης που δέχονται, αλλά και λόγω της φυσικής κίνησης μέσα από φορτία της καθημερινότητας. Οι διατάσεις έρχονται να εφαρμόσουν την αντίθετη κίνηση στον μυ προσφέροντάς του χαλάρωση. Για να γίνει καλύτερα κατανοητό ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Σκέψου ένα λαστιχάκι, όταν το αγοράζεις είναι σφιχτό και δύσκολα ανοίγει, όσο όμως το τραβάς με τα χέρια χαλαρώνει και γίνεται πιο ελαστικό. Το ίδιο κάνουν περίπου οι διατάσεις πάνω στον μυ.

Ένα ακόμα μεγάλο όφελος που προσφέρουν είναι η αποφυγή τραυματισμών. Εκμεταλλευόμενοι, όπως είπαμε πριν, όλο το εύρος κίνησης του μυ τον παραθέτει έτοιμο ν ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε απότομη κίνηση και όχι μόνο, χωρίς να τραυματιστεί, αφού του «έμαθε» να προσαρμόζεται σε κινήσεις που δεν έκανε πριν. Μέσω των διατάσεων επίσης, ανακουφίζονται οι μυϊκοί πόνοι, γι αυτό και συστήνονται άλλωστε κατά περιπτώσεις από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές.

Η ευλυγισία και η ελαστικότητα είναι μερικά ακόμα από τα οφέλη που παρέχουν οι διατάσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση πια δεν χαλαρώνουμε απλά τους μύες αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την ευκαμψία και το εύρος κίνησης, χρησιμοποιώντας πιο έντονες διατατικές ασκήσεις σε διαφορετικό χρόνο εκτέλεσης σε σχέση με τις διατάσεις χαλάρωσης.

Πηγή: activeman.gr

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Πόσο ακριβώς χρόνο πρέπει να εκτελείς μια διάταση και γιατί
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
loading...