mobadv

Φλεβοδόμηση, το νέο Six-Pack

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Νιώθεις πολύ σοβαρός ώστε να κυκλοφορείς χωρίς πουκάμισο αποκαλύπτοντας τις φέτες της κοιλιάς σου. Είναι πολύ φλώρικο για σένα να φοράς σορτσάκια για να δείχνεις τους τσιτωμένους μηρούς σου. Αισθάνεσαι υπερβολικά σπορνοσέξουαλ μέσα σε ένα στενό μακό με τους μπαλαρισμένους δικέφαλούς σου σε κοινή θέα. Μη φοβού, ταπεινέ αρσιβαρίστα. Οι ευκρινείς, φουσκωμένες μπλε γραμμές που διαγράφονται στο λαιμό, στα χέρια και στα μηνίγγια σου, υποδεικνύουν πόσο δυνατός άντρας είσαι.
 
«Το πρήξιμο των φλεβών είναι το νέο σύμβολο, που χαρακτηρίζει ένα γυμνασμένο άνδρα», λέει ο Elias Carmelo, personal trainer και fitness model στη Νέα Υόρκη. Για τον Carmelo, η προπόνηση των φλεβών του είναι γι’ αυτόν κορυφαία προτεραιότητα πριν από μια φωτογράφηση. «Πιο σημαντική είναι η κεφαλική φλέβα, αυτή που εκτείνεται κατά μήκος του πήχη και του δικεφάλου, φτάνοντας μέχρι τον καρπό. Όταν αυτή η αρτηρία είναι πολύ έντονη, όλοι καταλαβαίνουν πως είσαι κομμάτια σε όλο σου το κορμί. Κάθε μοντέλο του Calvin Klein έχει μια τέτοια φλέβα να κυριαρχεί στο χέρι του –είναι κάτι σαν κρυφό σύμβολο δύναμης και αρρενωπότητας» λέει ο Carmelo.
 
H φλεβοδόμηση δεν τελειώνει εκεί. Οι αρτηρίες που βρίσκονται στους τετρακεφάλους, στην κνήμη ή –το πιο δύσκολο σημείο- τους βουβωνικούς συνδέσμους (ακριβώς κάτω από τους έξω λοξούς κοιλιακούς σου) είναι μερικοί ακόμη ανιχνεύσιμοι δείκτες της φυσικής σου κατάστασης.
 
«Ωστόσο, για να δείξεις φλέβες πρέπει να διατηρείς το σωματικό λίπος σου σε σοκαριστικά χαμηλά επίπεδα (μεταξύ 8 και 10%)» λέει ο Jay Cardiello, personal trainer διασημοτήτων στο Beverlly Hills, σημειώνοντας: «Οι νεότεροι άνδρες, δεν γυμνάζονται σαν bodybuilders πλέον. Προτιμούν το CrossFit και τα Bootcamp ή όποια άλλη εξαντλητική προπόνηση που μπορεί να κάψει όλο το λίπος».
Και υπάρχει μια καλή δικαιολογία γι’ αυτό: «Ένας πολύ μυώδης άνδρας, δεν φαίνεται κομψός μέσα από τα ρούχα. Οι φλέβες συμβολίζουν την έλλειψη λίπους και τη μυϊκή δύναμη. Και έχουν τρομερό στιλ», λέει ο Cardiello.
 
Πώς θα πήξεις τις αρτηρίες σου στο αίμα
> Πέρα από την απόκτηση ενός μεταβολισμού που θα είναι διαρκώς στα κόκκινα (με διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης και διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μηδαμινά κορεσμένα λιπαρά), το πάρα πολύ νερό και η πλήρης αποχή από το αλάτι, βοηθούν σε αυτό το σκοπό.
 
> Πριν την προπόνηση, η κατανάλωση συμπληρωμάτων που περιέχουν Θειική Αγματίνη (προέρχεται από την L-Αργινίνη, ονομαζόμενη και «φυσικό βιάγκρα»), ενισχύουν τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στον οργανισμό. Επίσης, προκαλείται αύξηση στη φυσική ορμόνη ανάπτυξης, ενισχύοντας τη ροή των θρεπτικών συστατικών στους μυς μέσω των αρτηριών.
 
> Καλό είναι να πίνεις και χυμό παντζαριού –ενισχύει τη ροή αίματος στους μυς.
 
> Στόχευσε την προπόνησή σου σε ορισμένες εξειδικευμένες ασκήσεις που αιματώνουν πολύ τις φλέβες των χεριών, όπως οι ανάστροφες κάμψεις δικεφάλων σε πάγκο (δες βίντεο) σε συνδυασμό με κάμψεις hammer από καθιστή θέση και αργές κάμψεις δικεφάλων με πολλά κιλά, για να «γεμίσει» το σημείο μεταξύ εκτείνοντα πήχυ και δικεφάλου.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • Από αυτά τα λάθη δεν χάνετε το λίπος στην κοιλιά
  • Ο μοναδικός ξηρός καρπός «λιώνει» το λίπος στη κοιλιά
  • Πώς θα φτιάξεις κολοσσιαίο six-pack με τη βοήθεια μίας μπάρας
  • Πάτησες τα 40; 4 ασκήσεις για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς
  • Το διατροφικό πλάνο για να κάνεις την κοιλιά σου φέτες μέσα σε ένα μήνα
loading...

GIF ISO FINAL 1