Burpee:Κάψιμο λίπους με την πιο έντονη, "στρατιωτικού" τύπου άσκηση !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ποια είναι η απόλυτη άσκηση που συγκεντρώνει τα οφέλη της αερόβιας προπόνησης, γυμνάζει κάθε μυϊκή ομάδα στο σώμα σου και καίει πάρα πολλές θερμίδες; Η απάντηση είναι το burpee (squat thrust) που δημιουργήθηκε το 1930 με σκοπό να ελέγξει το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο χώρο του fitness, η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να τονώσει και να συσφίξει τους μυς σας σε λίγα λεπτά, καθώς και να σας βοηθήσει να χάσετε πολλές θερμίδες και λίπος. Ο γιατρός και φυσικοθεραπευτής Jordan Metzl, συγγραφέας του βιβλίου The Exercise Cure, έχει χωρίσει την άσκηση σε 4 απλά βήματα, το καθένα από τα οποία πρέπει να γίνεται σε γρήγορη κίνηση χωρίς διαλείμματα μεταξύ τους.

 

 

Βήμα 1: Ενώ στέκεσαι με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά, κάνε βαθύ κάθισμα στο έδαφος τοποθετώντας τα χέρια μπροστά στο πρόσωπό σου με τις παλάμες κάτω.

 

Βήμα 2: Σπρώξε με δύναμη τα πόδια σου πίσω και τέντωσε τα χέρια σου, έτσι ώστε το σώμα σου να βρίσκεται στην ευθεία και συμμετρική στάση της σανίδας.

 

Βήμα 3: Ξαναλύγισε τα πόδια σου σε στάση squats με τα χέρια να ακουμπούν στο έδαφος, με τις παλάμες κάτω.

 

Βήμα 4: Σήκω πάλι όρθια και κάνε γρήγορο πήδημα στον αέρα τεντώντοντας τα χέρια ψηλά στο ταβάνι. Επέστρεψε στην αρχική σου θέση.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται γρήγορα, χωρίς διαλείμματα. Τσέκαρε τη φυσική σου κατάσταση, μετρώντας πόσα burpees μπορείς να κάνεις σε 1 λεπτό .Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς και να φτάσεις σε καλύτερο φυσικό επίπεδο.

 

http://www.myfit.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
loading...