mobadv

6 συμβουλές για πασχαλινή γυμναστική και κορμί «λαμπάδα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γυμναστική μέσα στο Πάσχα; Δύσκολο, αν και όχι ακατόρθωτο αρκεί να αναλογιστείτε πως ακόμη και με το γύρισμα της σούβλας του αρνιού...χάνετε θερμίδες!


Μπορεί το Πάσχα να επιτρέπει το πολύ φαγητό και το πολύ ποτό αλλά το καλοκαίρι που έρχεται θυμίζει, πως δεν έχετε τόσα πολλά περιθώρια κραιπάλης. Η ευκαιρία σας να φάτε όσα γλυκά θέλετε, πέρασε και ήταν τα Χριστούγεννα, όταν την επαύριο της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα επέτρεπε ακόμα το φαρδύ πουλόβερ που τα «κρύβει» όλα.

 

Το Πάσχα, από την άλλη, ακολουθείται από το καλοκαίρι και το καλοκαίρι αποχαιρετάμε τα φαρδιά πουλόβερ και κυκλοφορούμε ημίγυμνοι με τα μαγιό μας στις παραλίες.

 

Δεδομένου, ωστόσο, ότι κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν θέλει, χρονιάρες μέρες, να σας εμποδίσει από το να φάτε ένα μεγάλο και λαχταριστό πιάτο αρνί, συνοδεία χωριάτικης τυρόπιτας και μιας μεγάλης κουταλιάς τζατζίκι, προσπαθήστε τουλάχιστον να μεταβολίσετε τις θερμίδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές για πασχαλινή... γυμναστική.

 

Σουβλίστε οι ίδιοι το αρνί
Φέτος, αφού θα πάτε στο χωριό και θα εφαρμόσετε την παράδοση σε όλο της το μεγαλείο, αποκτήστε ενεργό ρόλο στο σούβλισμα του αρνιού και λάβετε θέση ακριβώς δίπλα από τη σούβλα, όχι για να επιβλέπετε με βλέμμα ειδικού τις εργασίες, αλλά για να γυρίζετε οι ίδιοι τη σούβλα.

 

Θα σας πάρει πολλή ώρα και σύντομα θα βαρεθείτε, αλλά θα είστε στο κέντρο των γεγονότων και με την κατάλληλη στάση σώματος θα γυμνάσετε κοιλιακούς, ενώ με την κατάλληλη συχνότητα και τεχνική στο γύρισμα θα εξασκήσετε και τους δικέφαλούς σας.

 

Χρόνος άσκησης: 3,5 ώρες
Ένταση άσκησης: μέτρια προς πολύ χαμηλή
Αποτέλεσμα άσκησης: μυική ενδυνάμωση

 

Ακολουθήστε τον επιτάφιο
Πηγαίνετε από νωρίς στην εκκλησία και μπείτε δυναμικά στο κλίμα του επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής και όταν έρθει η ώρα να κάνει ο επιτάφιος την περιφορά του μην κόψετε δρόμο για το σπίτι, αλλά ακολουθήστε όλη τη διαδρομή του και περπατήστε όλο το χωριό μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς.

 

Η ατμόσφαιρα του υποφωτισμένου χωριού και της διαδρομής που φωτίζεται μονάχα από τα κεριά, όσων ακολουθούν τον επιτάφιο θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία και την ευκαιρία για λίγη αεροβική άσκηση. Το περπάτημα κάνει πάντα καλό και αφού πάντα βαριέστε να το κάνετε, τουλάχιστον μη χάνετε τις ευκαιρίες, όπως εκείνη της περιφοράς του επιταφίου.

 

Χρόνος άσκησης: 1 ώρα
Ένταση άσκησης: μέτρια προς χαμηλή
Αποτέλεσμα άσκησης: κάψιμο 175 θερμίδων

 

Κάντε κι άλλο ποδήλατο

Είτε μείνατε στην Αθήνα, η οποία θα έχει αδειάσει από τα πολλά αυτοκίνητα, είτε καταλήξατε στο χωριό, που ποτέ δεν είχε πολλά αυτοκίνητα είναι η ευκαιρία που περιμένατε όλο το χειμώνα για να εξασκηθείτε στο ποδήλατο. Ξεχάστε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε παντού με το ποδήλατο, είτε είναι κοντά, είτε είναι μακριά.


Προκαλέστε τον εαυτό σας και επιβραβεύστε τον με ένα δώρο στο τέλος της διαδρομής. Αρκεί αυτό το δώρο να μην έχει το σχήμα σοκολάτας, τη γεύση και τις θερμίδες της σοκολάτας. Φροντίστε εν ολίγοις να μην πάρετε στο τέλος της διαδρομής τις θερμίδες που χάσατε κατά τη διάρκειά της.

 

Χρόνος άσκησης: 4 (συνολικά) ώρες
Ένταση άσκησης: μεγάλη ένταση
Αποτέλεσμα άσκησης: κάψιμο 2.800 θερμίδων

 

Τεντωθείτε
Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό, που ελπίζουμε θα κάνει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα και λίγο πριν αρχίσετε το τσιμπολόγημα πάνω από τη σούβλα βάλτε τη φόρμα σας και τεντωθείτε στην εξοχή. Η γιόγκα σε υπαίθριο χώρο δίνει μια τελείως διαφορετική αίσθηση στην άσκηση και κάνει τη vinyasa να μοιάζει πολύ πιο αποτελεσματική από το να την εξασκούσατε σε μια κλειστή αίθουσα γυμναστηρίου. Πάρτε βαθιές αναπνοές και εισπνεύστε όλο το οξυγόνο της εξοχής, γιατί θα αργήσετε να το ξανα-εισπνεύσετε.


Χρόνος άσκησης: 40 λεπτά
Ένταση άσκησης: μέτρια ένταση
Αποτέλεσμα άσκησης: κάψιμο 117 θερμίδων

Κάντε το πρώτο σας μπάνιο
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις ελπίζουν σε ανεβασμένη θερμοκρασία το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά ακόμα και αν ο καιρός δεν είναι τόσο θερινός, δοκιμάστε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο στη θάλασσα και ίσως φέτος καταφέρετε να γίνετε ο χειμερινός κολυμβητής που πάντα ονειρευόσασταν. Ακόμα και αν δεν αντέξετε να κάνετε τις απλωτές και τα μακροβούτια που συνηθίζετε τα καλοκαίρια, θα καταφέρετε πολλά μπαίνοντας στη δροσερή θάλασσα και πλατσουρίζοντας έστω για 10 λεπτά.

 

Χρόνος άσκησης: 10-15 λεπτά
Ένταση άσκησης: μέτρια ένταση
Αποτέλεσμα άσκησης: κάψιμο 82-123 θερμίδων

 


Ο στοχασμός της Ανάστασης
Για πρώτη φορά φέτος πηγαίνετε από νωρίς να παρακολουθήσετε την αναστάσιμη λειτουργία, ακούστε τις ψαλμωδίες και στοχαστείτε πάνω στα λόγια των πασχαλινών ύμνων. Ο Χριστός για κάποιο λόγο αναστήθηκε και μέσα από αυτό το θαύμα της Χριστιανοσύνης μπορείτε κι εσείς να αναλογιστείτε πάνω στη ζωή σας, τι έχετε καταφέρει και τι δεν έχετε καταφέρει και μήπως έχει έρθει και για εσάς η ώρα να «αναστηθείτε» και να βγείτε από τέλμα που έχετε περιέλθει τον τελευταίο καιρό λόγω κρίσης και συναισθηματικού αδιεξόδου.

 

Δε χρειάζεται να κάνετε κάμψεις και επικύψεις μέσα στην εκκλησία για να κάψετε θερμίδες μέσα από αυτή τη διαδικασία.

 

Θερμίδες θα κάψετε σκεπτόμενοι τη ζωή σας και τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσετε για να την αλλάξετε προς το καλύτερο.

 

Χρόνος άσκησης: 24 ώρες
Ένταση άσκησης: πολύ μεγάλη ένταση και πάθος
Αποτέλεσμα άσκησης: ψυχική ανάταση, η απόφαση να γραφτείτε επιτέλους στο γυμναστήριο της γειτονιάς και κάψιμο 20-50 θερμίδων από τη διανοητική προσπάθεια που θα κάνετε να βρείτε λύση στα προβλήματά σας

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Όπως εμείς δεν είμαστε γυμναστές και το παραπάνω κείμενο είναι περισσότερο χιουμοριστικό, παρά ρεαλιστικό, έτσι μην περιμένετε κι εσείς να χάσετε θερμίδες το Πάσχα (!). Χαρείτε τις διακοπές και τις γεύσεις, προσέχετε πάντα τον εαυτό σας, πίνετε πολύ νερό και καλό Πάσχα να έχετε!

 

Πηγή: clickatlife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Εθισμός στη γυμναστική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
  • Πώς να σταματήσετε να καμπουριάζετε μέσω της γυμναστικής
  • Οι στάσεις του σεξ που γυμνάζουν καλύτερα και από βάρη
  • Σε ποιο σημείο ερεθίζονται περισσότερο οι γυναίκες;
  • Ποδήλατο: Γυμναστική πάνω σε 2 τροχούς
  • Πως να κάνετε γυμναστική ακόμα και στην πισίνα του ξενοδοχείου (video)
loading...

GIF ISO FINAL 1