5 λόγοι που οι δικέφαλοί σας δεν μεγαλώνουν

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Προπονείτε τους δικέφαλούς σας πολύ εντατικά, αλλά ποτέ δεν βλέπετε την ανάπτυξη που επιθυμείτε. Τι σας κρατά πίσω; Η δύναμη της θέλησης, από μόνη της, δεν μπορεί να χτίσει μεγάλα μπράτσα. Θα πρέπει λοιπόν, να αποφύγετε ορισμένα από τα πιο κοινά λάθη που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Ας δούμε γιατί το πρόγραμμα που ακολουθείτε δεν φαίνεται να δίνει αποτελέσματα.

1. Δεν χρησιμοποιείτε αρκετά ελεύθερα βάρη
Οι τροχαλίες είναι απλές, εύκολες στη χρήση, και προσφέρουν ένα εξαιρετικό πρήξιμο, ή αντλούν τόσο πολύ αίμα στους μυς, γεγονός που σας κάνει να νομίζετε ότι θα οδηγήσει σε τερατώδη ανάπτυξη! Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει ποτέ. Για χτίσιμο νέων μυών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα βάρη, μπάρες, αλτήρες, ακόμα και kettlebells. Διαλύστε τις μυϊκές ίνες των δικεφάλων με ελεύθερα βάρη σε κάθε προπόνησή σας και θα δείτε, όταν αναρρώσουν, ότι θα έχουν γίνει μεγαλύτεροι και δυνατότεροι από πριν.

2. Αν κάνετε όλα τα παραπάνω τότε δεν τρώτε αρκετά
Κάθε εκατοστό νέου μυός στα μπράτσα σας συνοδεύεται με 3-5 κιλά αύξηση του σωματικού σας βάρους. Δεν μπορείτε απλά να κρατήσετε το ίδιο βάρος και να περιμένετε 2-3 εκατοστά αύξηση στην περιφέρεια των μπράτσων σας. Πρέπει να τρώτε – περίπου 3500 θερμίδες για κάθε νέο κιλό μυός - προκειμένου να συμβεί αυτό!

3. Αν τρώτε καλά τότε δεν κοιμάστε αρκετά
Οι μυς σας αποκαταστώνται και αυξάνονται όταν κοιμάστε. Αν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε 5 ώρες μεταξύ μπαρ και εργασίας, τότε μη περιμένετε οι δικέφαλοί σας να είναι ποτέ σε θέση να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Εσείς αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, και κανονίστε τον ύπνο σας ανάλογα.

4. Αν χρησιμοποιείτε ελεύθερα βάρη τότε δεν έχετε σωστή φόρμα
Χρησιμοποιώντας τη μέση σας για να σηκώσετε το επιπλέον βάρος που βάλατε στην μπάρα για να δείξετε στους συναθλούμενους του γυμναστηρίου πόσο δυνατοί είστε στα μπράτσα, αυτό σημαίνει ότι μόλις σηκώσατε το βάρος με τα ισχία, την πλάτη, τους ώμους και όλους τους υπόλοιπους μύες του σώματός σας, εκτός από αυτούς που θέλατε να εντυπωσιάσετε εξ αρχής. Αφήστε την εγωπάθεια στον καθρέπτη του σπιτιού και βάλτε τόσα κιλά όσα χρειάζεται για να εκτελέσετε μια σωστή και ελεγχόμενη κίνηση νιώθοντας τους δικέφαλούς σας να "καίνε", προσπαθώντας αυτοί και κανένα άλλο μέρος του σώματός σας να σηκώνουν την μπάρα.

5. Αν έχετε σωστή φόρμα τότε δεν τους δίνετε πολύ προσοχή
Πολλοί bodybuilders τοποθετούν τους δικέφαλους αμέσως μετά την πλάτη σε μια προπόνηση. Αυτό είναι λογικό, αφού ο δικέφαλος θα έχει ήδη ζεσταθεί καλά και θα είναι έτοιμος να χτυπηθεί αλύπητα αργότερα. Ο συνδυασμός αυτός είναι από τους πιο δημοφιλείς σε όλα τα γυμναστήρια του κόσμου. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι δικέφαλοι να μη προπονούνται ποτέ στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους μετά από μια βάναυση προπόνηση με άρσεις θανάτου και κωπηλατικές. Δοκιμάστε να τους βάλετε στο... προσκήνιο, δίνοντάς τους τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ειδική ημέρα μόνο για δικέφαλους και τρικέφαλους και δείτε πως θα αναπτυχθούν μετά!

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ