mobadv

Το Hi-Tech ρόπαλο θα κάνει ακόμα πιο σκληρές τις προπονήσεις σου

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα υπερσύγχρονο όργανο γυμναστικής που δεν είναι ούτε μπάρα, ούτε αλτήρας, ούτε κάτι που έχεις συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ανεξάρτητα από το αν είσαι σκληροπυρηνικός bodybuilder, ακαταπόνητος μαραθωνοδρόμος, αιθέριος χορευτής ή φουνταριστός φορ, πρέπει να συμπεριλαμβάνεις συχνά-πυκνά στη ρουτίνα της εκγύμνασής σου τη λειτουργική προπόνηση. Ανοίγουμε παρένθεση: Για όσους δεν γνωρίζουν τη σημασία αυτής της μεθόδου, θυμίζουμε πως αφορά σε μια μεγάλη σειρά ασκήσεων, οι οποίες μαθαίνουν το σώμα να αποκτά δύναμη, αντοχή, ευκινησία και ταχύτητα, μιμούμενο απλές, καθημερινές κινήσεις (ή και κινήσεις που οφείλει να κάνει σε περίπτωση κινδύνου). Δίχως μπάρες και αλτήρες, χωρίς λαχάνιασμα στο διάδρομο.

Στην κατηγορία της λειτουργικής προπόνησης σαφώς συμπεριλαμβάνονται τα προγράμματα πάνω σε μια μπάλα Bosu ή με ιμάντες TRX. Αλλά και το Pilates ή το animal flow, μπορούν άνετα να κατηγοριοποιηθούν ως λειτουργικές ασκήσεις. Tο εντελώς φρέσκο νέο στον τομέα της λειτουργικής προπόνησης λέγεται Ρόπαλο RMT (RMT Club), ένα εργαλείο προπόνησης που υπόσχεται να ανεβάσει τη φυσική σου κατάσταση σε υψηλότερο επίπεδο. Δημιουργήθηκε από τον David Weck (επίσης εφευρέτη της μπάλας Bosu) και εξ όψεως θυμίζει τα ρόπαλα που κρατούσαν οι Βίκινγκς - με λίγο μεγαλύτερη περιφέρεια κεφαλής και χωρίς καρφιά.

1462914982 1xv1

Το ρόπαλο που θα κάνει τις προπονήσεις σου να χτυπήσουν κόκκινο.

Το Ρόπαλο RMT (Rotational Movement Training, τουτέστιν Προπόνηση Περιστροφικής Κίνησης) έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την περιστροφική δύναμη, η οποία σε βοηθά να αποφεύγεις την απώλεια ενέργειας κατά τη διάρκεια των κινήσεών σου, εκπαιδεύοντας το σώμα σου να αντιλαμβάνεται ευκολότερα πότε πρέπει να ενεργοποιηθούν ή να χαλαρώσουν ορισμένοι μύες - αυτό ειδικά προστατεύει από άσκοπους τραυματισμούς.

Μπορείς να κινείς το Ρόπαλο RMT πίσω και πάνω από το κεφάλι σου, γύρω από τον κορμό σου ή και να μιμηθείς τις κινήσεις ενός πολεμιστή εν ώρα μάχης.

 

Το Ρόπαλο RMT κυκλοφορεί σε πολλαπλές επιλογές κιλών (από δύο έως και οκτώ), με ένα έξυπνα τοποθετημένο βάρος στο εσωτερικό της κεφαλής, το οποίο επειδή βρίσκεται σε ελεύθερη θέση, εξουδετερώνει την ένταση (λόγω της φυγόκεντρης δύναμης που ενεργοποιείται) και έτσι επιτρέπει στους μυς να μεγιστοποιήσουν το εύρος της κίνησής τους.

rmt t54x

Τα πάει περίφημα και στις ασκήσεις ευλυγισίας.

Αν νιώθεις έτοιμος να το δοκιμάσεις, μάθε περισσότερες πληροφορίες εδώ, και, παράλληλα παρακολούθησε μια επίδειξη στο παρακάτω video:

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Τρεις μπάλες… τρεις δυνατές προπονήσεις στη παραλία!
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Πως ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σου;
  • 8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στην προπόνηση τρικεφάλων
loading...

GIF ISO FINAL 1