Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Το λάθος που κάνεις στην προπόνηση των κοιλιακών σου!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν δεν βλέπεις να χτίζεις six-pack παρά τις ώρες που αφιερώνεις στο γυμναστήριο, δες εδώ τι φταίει -και φτιάξ’ το...

Για όλους σχεδόν τους άντρες με λίγη εμπειρία και προϋπηρεσία στις προπονήσεις δύναμης, το six-pack μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Και όσο παρατηρούν τις κοιλιές-φέτες που μοστράρουν σε κάθε ευκαιρία οι μόνιμοι θαμώνες του γυμναστηρίου, τόσο νιώθουν καταραμένοι για γονίδιά τους και προδομένοι από το πρόγραμμα που τους έδωσε ο γυμναστής τους.
Αλλά εδώ θα μάθεις την αλήθεια: οι περισσότεροι από τους μάγκες με τα six-pack δεν γεννήθηκαν έτσι, ούτε είχαν κάποιο μαγικό πρόγραμμα προπόνησης. Πράγμα που σημαίνει ότι αφού το κατάφεραν αυτοί, τότε μπορείς κι εσύ. Αρκεί να δεις τι κάνεις λάθος και πώς θα το διορθώσεις.

Το βασικό σου λάθος ξεκινά από το ότι περιορίζεσαι μόνο σε ροκανίσματα και sit-ups, από την ώρα που θα μπεις στο γυμναστήριο έως ότου μουδιάσεις από τη μέση και κάτω. Είναι ωφέλιμες αυτές οι ασκήσεις, αλλά μόνο έτσι, δεν φτιάχνεις six-pack.

Δες τι άλλα λάθη κάνεις:

Η διατροφή σου είναι χάλια

Θέλεις ένα επίπεδο στομάχι; Κόψε το πρόχειρο φαγητό. Τα επεξεργασμένα, τα τηγανητά και τα γρήγορα γεύματα είναι γεμάτα ζάχαρη και αλάτι -πέτα τα. Το χτίσιμο των κοιλιακών θέλει τροφές που ενισχύουν το μεταβολισμό και δεν σε φουσκώνουν. Θέλεις παραδείγματα; Φρούτα, λαχανικά, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καρύδια, γλυκοπατάτες, φασόλια, πράσινο τσάι. Και μαζί, πολλές μικρές μερίδες άπαχης πρωτεΐνης (ζωικής και φυτικής) μέσα στη μέρα.

Δεν τρέχεις

Ναι, θα πρέπει να κάνεις μπόλικη αερόβια άσκηση. Και, σταμάτα το κλαψούρισμα. Αν βαριέσαι το τρέξιμο, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος από την κοιλιά και να χτίσεις τους μυς σου εκεί: η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης ή το Tabata, είναι προγράμματα που δεν αφήνουν τους κοιλιακούς να πάρουν ανάσα.

Δεν σηκώνεις βάρη

Όσο κι αν πασχίζεις με τα ροκανίσματα πάνω σε ελβετική μπάλα ή τις άρσεις ποδιών στο μονόζυγο, το λίπος δεν μπορεί να χαθεί από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, δηλαδή την κοιλιά σου. Το στέγνωμα του σώματος είναι μια συνολική διαδικασία και ο γρηγορότερος τρόπος να το πετύχεις είναι η αύξηση του μυϊκού ιστού -και πάλι συνολικά. Τα ημικαθίσματα, οι άρσεις θανάτου, ακόμη και οι στρατιωτικές πιέσεις είναι ασκήσεις που μολονότι δεν επικεντρώνονται άμεσα στους κοιλιακούς, εντούτοις, ενεργοποιούν το σύνολο των μεγάλων μυϊκών ομάδων, δημιουργώντας μυς στη θέση του λίπους -έμμεσα και στην κοιλιά σου.

Δεν εκτελείς την Χρυσή Εξάδα

Υπάρχουν έξι ασκήσεις που έχουν κάτι πολύ κοινό: δρουν στον πυρήνα του κορμού σου χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι. Δηλαδή, ενώ πιέζεις, σπρώχνεις και τεντώνεις τους ώμους, τα χέρια ή τα πόδια σου, το τελικό όφελος πηγαίνει κατευθείαν στους κοιλιακούς σου.

Ποιες είναι αυτές;

1. Ανάποδη σανίδα, με στήριξη του σώματος στη λεκάνη
2. Γρήγορα διπλώματα του κορμού από ύπτια θέση, με τα γόνατα να ακουμπούν στο στήθος
3. Άγγιγμα των άκρων των ποδιών με τα χέρια, από ύπτια θέση και με τα πόδια σηκωμένα, κάθετα με το έδαφος
4. Ημικάθισμα με τα χέρια εκτεταμένα πάνω από το κεφάλι κρατώντας kettlebell ή ένα δίσκο μπάρας
5. Κίνηση του ξυλοκόπου με kettlebell ή δίσκο μπάρας
6. Ρώσικο στρίψιμο κορμού με kettlebell ή δίσκο μπάρας στα χέρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Χτίστε μπράτσα στα σοβαρά με το σύστημα έκρηξης-αντοχής
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
loading...