Τα 7 λεπτά που σε γυμνάζουν σωστά, βάσει έρευνας

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είτε έπεσες πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο των New York Times, είτε διάβασες την έρευνα του the American College of Sports Medicine's Health and Fitness Journal, έχεις μάθει ήδη για την λεγόμενη 7λεπτή επιστημονική γυμναστική.

 

Αν νομίζεις πως πρόκειται για μια καθαρά επιστημονική έρευνα που έγινε σε εργαστήριο με λευκές ρόμπες και γυαλιά, να σε ενημερώσουμε πως την ευθύνη για την απόλυτη 7λεπτη γυμναστική έχουν δύο προπονητές, που φαίνεται πως ανακάλυψαν τον πιο σωστό τρόπο άσκησης υψηλής έντασης.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα τούτο θα εξυπηρετήσει εκείνους που δεν έχουν χρόνο να γυμναστούν πολλή ώρα ενώ το καλό είναι πως το μόνο που χρειάζεσαι είναι το σώμα σου, μια καρέκλα, έναν τοίχο και τη διάθεση να τα δώσεις όλα για να γυμναστείς.

Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να λαμβάνεις όλα τα οφέλη fitness και υγείας μέσα σε επτά λεπτά.

Στα επτά λεπτά δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης (μόλις 10 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε κίνηση) και εκτελείς ασκήσεις για το πάνω και κάτω μέρος του σώματος σε ρυθμό που σε εξαντλεί αλλά ταυτόχρονα: ξυπνάς το μεταβολισμό σου, καις λίπος και μειώνεις τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αν στα επτά λεπτά, νιώθεις μια χαρά, πρόσεξε γιατί κάτι κάνεις λάθος. Το πρόγραμμα που μπορείς να δεις εδώ  http://www.7-min.com/ είναι φτιαγμένο όπως ένα σωστό κολαστήριο.

Η έρευνα επισημαίνει πάντως πως το 7λεπτο επιστημονικό πρόγραμμα άσκησης δεν πρέπει να ακολουθείται από άτομα παχύσαρκα, που υποφέρουν από κάποιο τραυματισμό ή είναι ηλικιωμένα.

Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που υποφέρουν από την καρδιά τους ή από κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Αν δεν είσαι πάντως σε άψογη φόρμα, μπορείς να ξεκινήσεις, ξεχνώντας τα 7 λεπτά και δοκιμάζοντας τα 20! Ξεκίνα- το χρονόμετρο σε καλεί!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μήπως δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε το πλαστικό μπουκάλι του νερού;
  • Γιατί σου κάνει καλό ο καφές πριν τη γυμναστική;
  • Επιστήμονες βρήκαν το «κλειδί» που χαρίζει 10 χρόνια σε άνδρες
  • Ένας στους δύο Έλληνες παίρνουν συμπληρώματα διατροφής!
  • Το 45% των Ελλήνων είναι στα social media
  • Η επιστημονική απόδειξη ότι πρέπει να κοιμάσαι παραπάνω τα Σαββατοκύριακα
loading...