Τα 5 μεγάλα λάθη που πρέπει να αποφύγεις μετά την γυμναστική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι λανθασμένες συνήθειες μετά την προπόνηση που πάνε... πίσω το σώμα μας!

Ξυπνήσαμε νωρίς, κάναμε την άσκησή μας και τώρα μπορούμε να περάσουμε ανέμελα το υπόλοιπο της ημέρας μας, σωστά; Λάθος, στην πραγματικότητα. Το τι κάνουμε μετά την άσκηση είναι σχεδόν τόσο σημαντικό όσο ό,τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μας και, αν πάρουμε λάθος δρόμο, μπορεί να πάει στράφι όλη η σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Υπάρχουν πέντε μεγάλα λάθη που κάνουμε συχνά οι περισσότεροι σε σχέση με την γυμναστική μας: από το τι τρώμε μέχρι το πόσο ξεκουραζόμαστε, οι αποφάσεις που παίρνουμε μετά την άσκηση έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που το σώμα μας ανακάμπτει, «επιδιορθώνεται» και αναπτύσσεται. Ας τα δούμε ένα-ένα:

Δεν πίνετε αρκετά (νερό, προφανώς)
Θα πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό από το κανονικό μετά από την άσκηση για να βεβαιωθούμε ότι το σώμα μας ενυδατώνεται σωστά. Επίσης, ένα σωστό ενεργειακό ποτό αποκατάστασης μπορεί να επαναφέρει τους ηλεκτρολύτες και τα επίπεδα του γλυκογόνου μας – το σώμα μας θα μας ευχαριστεί.

Καθόμαστε το υπόλοιπο της ημέρας
Αν καθόμαστε για το υπόλοιπο της ημέρας, το σώμα μας θα «σκληρύνει». Απαιτείται ενεργή αποκατάσταση, η οποία να είναι αρκετά έντονη ώστε να αυξάνει τον καρδιακό μας ρυθμό, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν κοιμόμαστε αρκετά
Το να απολαμβάνουμε αρκετό ύπνο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των πάντων, από τη νεότητα του δέρματός μας έως τα επίπεδα συγκέντρωσής μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσει το σώμα μας να «επιδιορθωθεί» και να γεμίσει εκ νέου με ενέργεια. Το σώμα μας ανακάμπτει και «χτίζεται» περισσότερο όταν κοιμόμαστε, οπότε η σωστή ξεκούραση είναι απαραίτητη μετά την άσκηση.

Τρώμε πολύ λιπαρά τρόφιμα
Προφανώς δεν θα πρέπει να το ρίχνουμε στο junk food μετά την επίσκεψη στο γυμναστήριο, αλλά ακόμη και τα υγιή λιπαρά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Τα λίπη επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης, έτσι δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε πολλά μετά την προπόνησή μας. Ο οργανισμός μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά ταχείας δράσης που είναι σε θέση να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσουν στα κύτταρα γρήγορα. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καλής ποιότητας και υδατάνθρακες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματός μας γρήγορα, θα τροφοδοτήσουν τους ταλαιπωρημένους μας μύες.

Δεν κάνουμε στρέτσινγκ
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν έχει σημασία πόσο φορτωμένη είναι η μέρα μας αργότερα, πρέπει να κάνουμε στρέτσινγκ! Οι μύες μας συστέλλονται για αρκετή ώρα και πρέπει να τους επαναφέρουμε σε ισορροπία. Η απουσία διατάσεων μετά την προπόνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περιορισμούς στο εύρος της κίνησής μας, γεγονός που θα μπορούσε να μας κάνει πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Πώς να συνδυάσεις γυμναστική με νηστεία
loading...