Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Λίγες ημέρες έμειναν για την πιο ωραία εορταστική περίοδο και είναι λογικό στο μυαλό σου να κυριαρχούν χαλαρωτικές σκέψεις και όχι, για παράδειγμα, τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στο πλάνο της προπόνησής σου για να μείνεις fit τα Χριστούγεννα.

Είναι η περίοδος που έχεις τις περισσότερες κοινωνικές υποχρεώσεις, περνάς πολύ χρόνο σε ψώνια και ετοιμάζεσαι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και την Πρωτοχρονιά. Μέσα σε όλα αυτά, είναι λογικό να ξεχάσεις ότι πρέπει να παραμείνεις fit και για αυτό πολλοί ξεκινούν το γυμναστήριο από τον Ιανουάριο!

Όμως, δεν χρειάζεται να παραμελείς το σώμα σου και για αυτό σου έχουμε 5 tips για να παραμείνεις fit αυτά τα Χριστούγεννα:

1. Συνέχισε την προπόνηση ό,τι και να γίνει
Εντάξει, είναι το αυτονόητο αυτό αλλά πραγματικά πρέπει να μην σταματήσεις καθόλου την προπόνηση αυτή την περίοδο. Είναι σημαντικό να διατηρήσεις το σώμα σου, τόσο μυϊκά όσο και διατροφικά, και να προσπαθήσεις να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.

Εάν δεν μπορείς όμως να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, όσο θα ήθελες, προσπάθησε να κάνεις δραστηριότητες εκτός γυμναστηρίου και προσπάθησε να περπατάς όσο περισσότερο κατά τα ψώνια.

2. Προπονήσου με παρέα
Τα Χριστούγεννα είναι εξαιρετική ευκαιρία για να βρεθείς με την οικογένεια και τους φίλους σου, γιατί να μην κάνεις το ίδιο και στο γυμναστήριο;

Άλλωστε, έρευνες αποδεικνύουν ότι όσοι γυμνάζονται μαζί με κάποιον άλλο τείνουν να αποδίδουν καλύτερα. Οι λόγοι;

- Μπορεί να τους δώσει κίνητρο
- Μπορεί να τους βοηθήσει να πιέσουν τον εαυτό τους παραπάνω

Οπότε, βρες από τώρα την παρέα σου, βγάλτε πρόγραμμα και ετοιμαστείτε για τις προπονήσεις, ώστε να μείνετε fit τα Χριστούγεννα!

1111banner

3. Φάε και πιες…με μέτρο!
Δεν λέμε να μην το ρίξεις έξω και να μην φας τίποτα, αλλά προσπάθησε να τα κάνεις και τα 2 με σύνεση. Σίγουρα η γαλοπούλα είναι μία καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά εάν φας αρκετή ποσότητα, τότε θα πάρεις περιττές θερμίδες που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.

Όσον αφορά το ποτό, είναι λογικό να πιείς κάτι παραπάνω στα πάρτυ που θα πας, στα τραπέζια αλλά και όταν βρίσκεσαι με την παρέα σου. Απλά πρόσεχε τι θα πιεις.

Ορισμένα ποτά, όπως η μπύρα για παράδειγμα, περιέχουν αρκετές θερμίδες ενώ κάποια άλλα έχουν λιγότερες, όπως το ξηρό λευκό κρασί.

4. Να έχεις πλάνο
Υπάρχει κόσμος που νιώθει πιο άνετα, εάν έχει πάντα ένα πλάνο για το τι θα κάνει. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ.

Το να προγραμματίσεις πότε θα κάνεις την άσκηση, πότε θα φας τις σωστές τροφές και πότε θα πιείς, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα.

5. Απλά χαλάρωσε…
Χριστούγεννα σημαίνουν ότι μία ακόμη δύσκολη και απαιτητική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Οπότε, προσπάθησε να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις και να περάσεις όμορφα και ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα…το αξίζεις!

Με το να χαλαρώνεις και να αποβάλλεις το στρες καταφέρνεις να μειώσεις τα επίπεδα λίπους που αποθηκεύεις στο σώμα σου.

Πηγή: www.yava.gr

2222banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μικρές συμβουλές για να διατηρήσετε το κίνητρό σας τον χειμώνα
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • Ψάχνεσαι; 10 λόγοι για να μείνεις μόνος σου τα Χριστούγεννα!
  • Πώς επηρεάζουν το σεξ οι γιορτές των Χριστουγέννων;
  • Διατροφικά tips για να παραμείνεις fit και στις γιορτές
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
loading...