Οι ασκήσεις με βαράκια και τα απίστευτα οφέλη στο σώμα μας

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι ασκήσεις με βαράκια δυναμώνουν τους μυς και ανακουφίζουν από τους πόνους του αυχένα.

Το αυχενικό σύνδρομο, πρόκειται για τη φθορά των σπονδυλικών δίσκων που επηρεάζει τον αυχένα, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα. Είναι πολύ συνηθισμένη πάθηση, που συναντάται σε άτομα διαφόρων ηλικιών, κυρίως όμως πλήττει όσους είναι πάνω από 50 ετών ή νεότερους που κάθονται πολλές ώρες στον υπολογιστή.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 80% όσων ξεπερνούν τα 50 έτη υποφέρει από ενοχλήσεις και πόνους που σχετίζονται με τον αυχένα, πολλοί εκ των οποίων αποδίδουν τους πόνους στη διαδικασία της γήρανσης και δεν μεριμνούν για την ανακούφισή τους.

Οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές ενημερώνουν, ότι κάποιες ασκήσεις ανακουφίζουν το αυχενικό σύνδρομο και τα συμπτώματά του. Οι ασκήσεις έχουν στόχο την ενδυνάμωση των μυών, ώστε να αποσυμφορηθεί ο αυχένας και η πίεση που δέχεται.

Μελέτη που έκαναν ερευνητές από τη Δανία, έδειξε ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης περιορίζουν σημαντικά τον πόνο. Οι συμμετέχοντες έκαναν τις ασκήσεις που τους έδειξαν οι ειδικοί και οι ενοχλήσεις τους μειώθηκαν κατά 80%.

Ασκήσεις με βαράκια

Οι ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών, είναι καλό να γίνονται περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Αν γίνουν περισσότερες φορές δεν βλάπτουν, αλλά ίσως επιβαρύνουν τον αυχένα αν γίνει κατάχρηση.

Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή μετά από 3 μήνες. Οι μυς και οι ιστοί δυναμώνουν και αποκαθίσταται η φθορά.

Για να γίνουν σωστά οι ασκήσεις τα πόδια χρειάζεται να είναι ελαφρώς λυγισμένα και να επαναλάβετε κάθε άσκηση σε 3 σετ των 12.

Ώμοι: Χρειάζεστε βαράκια. Ο γυμναστής ή ο φυσιοθεραπευτής σας θα σας πουν τα ιδανικά κιλά που πρέπει να έχουν για το σώμα σας.
Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα στο πλάι του κορμού σας, με τις παλάμες να είναι στραμμένες στον κορμό.
Ανεβάστε τους ώμους σας στο ύψος των αυτιών σας και κρατήστε τα ψηλά για 8-10 δευτερόλεπτα.
Κατεβάστε τα χέρια. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.

Ανοίγματα: Χρησιμοποιείστε και πάλι τα βαράκια. Σκύψτε προς τα μπρος με τεντωμένα χέρια. Οι παλάμες σας φροντίστε να είναι αντικριστά. Λυγίστε ελαφρά τους αγκώνες. Στη συνέχεια τεντώστε τα χέρια να φτάσουν στο άνοιγμα των ώμων.
Κρατήστε μερικά δευτερόλεπτα και κατεβάστε τα. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε.

Χέρια: Κρατήστε τα βαράκια. Σταθείτε σε όρθια θέση με τεντωμένο κορμό.
Οι παλάμες σας χρειάζεται να είναι μπροστά από τους μηρούς. Ανοίξτε τους αγκώνες προς τα έξω και σηκώστε τα χέρια μέχρι τους ώμους. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 8-10 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε προσεκτικά τα χέρια και επαναλάβετε.

Δείτε το βίντεο με προτεινόμενες ασκήσεις γιόγκα που θα ανακουφίσουν από τον πόνο:

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι το ιπποφαές και πού μας ωφελεί
  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Οι λόγοι που τα καρύδια είναι αληθινός διατροφικός θησαυρός
  • Οι ισομετρικές ασκήσεις φέρνουν θηριώδη δύναμη και γραμμωμένο σώμα
loading...