Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε προσωπικό γυμναστή;

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πέντε κορυφαίοι γυμναστές μοιράζονται τα σημάδια που θα σας δείξουν ότι ήρθε η στιγμή για να κάνετε την αλλαγή.

Κάνοντας προπόνηση με έναν προσωπικό γυμναστή μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε – και τελικά να ξεπεράσετε – τους στόχους σας, όσον αφορά την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες του fitness ίσοι (κάποιοι ίσως ούτε καν επαγγελματίες).

Εάν γυμνάζεστε με έναν προσωπικό γυμναστή, αλλά δεν βλέπετε αποτελέσματα ή αισθάνεστε ότι δεν ακούγεται η γνώμη σας, μπορεί να ήρθε η στιγμή για να αναζητήσετε τις υπηρεσίες κάποιου νέου. Πέντε κορυφαίοι γυμναστές μοιράζονται τα σημάδια που θα σας δείξουν ότι ήρθε η στιγμή για να κάνετε την αλλαγή.

Στερείται ευελιξίας
Η ευελιξία σε ένα προσωπικό γυμναστή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κορυφή σε προηγμένες στάσεις γιόγκα. Αντιθέτως, ο γυμναστής σας θα πρέπει να είναι σε θέση – και πρόθυμος – να αλλάξει μια προπόνηση με βάση την ασφάλεια, την άνεση και την επικοινωνία, λέει η Master Trainer του ACE, Shana Martin. «Η προσωπική εκγύμναση πρέπει να είναι προσωπική, και οι γυμναστές θα πρέπει να είναι ανοικτοί στην επικοινωνία και να είναι σε θέση να προβούν σε προσαρμογές σε μια προπόνηση, αν αισθάνεστε φόβο, πόνο ή απλά δεν σας αρέσει η άσκηση». Αν διαπιστώσετε ότι ο γυμναστής σας είναι διστακτικός να προβεί σε αλλαγές, η Martin προτείνει ότι ήρθε η στιγμή για σας να κάνετε τη δική σας αλλαγή αναζητώντας τις υπηρεσίες ενός νέου γυμναστή.

Όλα περιτριγυρίζονται γύρω από αυτόν/ήν
Όταν γυμνάζεστε με ένα γυμναστή, κάθε συνεδρία είναι μια επένδυση του χρόνου σας, των χρημάτων και της ενέργειας σας στο να βελτιωθεί η υγεία και η καλή φυσική σας κατάσταση. Εάν, ωστόσο, διαπιστώσετε ότι οι προπονήσεις σας αφορούν όλο και περισσότερο τον γυμναστή σας και λιγότερο εσάς, σκεφτείτε να ψάξετε για τις υπηρεσίες κάποιου άλλου, συμβουλεύει ο ειδικός Anthony Carey. «Αυτή την έλλειψη επικέντρωσης στον πελάτη μπορεί να δει κανείς με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί γύρω από το τι απολαμβάνει ο γυμναστής σε αντίθεση με το τι χρειάζεται ο πελάτης, με τον γυμναστή να αλλάζει συνεχώς το πρόγραμμα αποφεύγοντας την προσωπική του πλήξη, σε αντίθεση με το να δώσει στον πελάτη τη δυνατότητα να τελειοποιήσει τις κινήσεις του». Ο Carey συμβουλεύει επίσης να είστε επιφυλακτικοί με τους γυμναστές που αναλαμβάνουν όλο τον έπαινο για τις επιτυχίες σας, καθώς και αυτούς που σπεύδουν να τοποθετήσουν όλη την ευθύνη για έλλειψη προόδου σε εσάς.

Δεν σας ζητά ποτέ ανατροφοδότηση
Για να βεβαιωθείτε ότι αποκομίζετε τα μέγιστα αποτελέσματα από τις προπονήσεις σας, ο γυμναστής σας θα πρέπει να είναι ευθύς ζητώντας πώς μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύτερα και να ενισχύσει την προπονητική σας εμπειρία. «Η ανατροφοδότηση είναι το πρωινό των πρωταθλητών και είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να γίνεται επαγγελματικά καλύτερος/η», λέει ο Todd Durkin, ιδιοκτήτης του Fitness Quest 10 και Επικεφαλής Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του Under Armour. «Αν ο γυμναστής σας σπάνια σας ζητά για ανατροφοδότηση και δεν είναι δεκτικός στο να ενεργεί στις ανάγκες σας, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα νέο προσωπικό γυμναστή».

Η προπόνηση σας δεν μεταφράζεται στη ζωή
Εάν γυμνάζεστε με ένα γυμναστή για κάποιο χρονικό διάστημα και ακόμη δυσκολεύεστε στην αναπνοή όταν παίζετε ένα παιχνίδι μπάσκετ ή δεν έχετε τη δύναμη να τρέξετε πάνω σε ένα λόφο κατά τη διάρκεια ενός μαραθώνιου 5 χιλιομέτρων, τότε ο γυμναστής σας μπορεί να μην είναι ικανός για να σας εκπαιδεύσει στα πράγματα που αγαπάτε να κάνετε. «Ένας γυμναστής θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει στοιχεία fitness στο πρόγραμμα σας που θα σας προετοιμάσουν για οτιδήποτε μπορεί να σας φέρει η ζωή», εξηγεί ο Dan McDonough – Διεθνής Εκπαιδευτής Fitness και Διευθυντής του Ομίλου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης για το TRX. «Αν ο γυμναστής σας έχει αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο γυμνάζοντας σας σε απομόνωση, μπορεί σύντομα να δείτε ότι δεν είστε σε θέση να προσαρμοστείτε στις επιβαλλόμενες απαιτήσεις, όπως νομίζατε ότι θα μπορούσατε ή έπρεπε να είστε.

Η εκπαίδευση δεν είναι μια προτεραιότητα
Η εκτεταμένη γνώση και εμπειρία όσον αφορά την εκγύμναση και το fitness είναι ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γυμναστούν με έναν προσωπικό γυμναστή. Ωστόσο, αν τύχει να πετύχετε τον γυμναστή σας να χρησιμοποιεί τις ίδιες ασκήσεις και ρουτίνες με άλλους πελάτες, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν καταλάβει το «γιατί» πίσω από τις προπονήσεις σας και πώς συγκεκριμένες ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας. «Οι γυμναστές θα πρέπει να προσαρμόζουν τα προγράμματα γυμναστικής ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του κάθε πελάτη, και προκειμένου να το πράξουν θα πρέπει να μαθαίνουν συνεχώς», λέει ο Kim Klinedinst – Διευθυντής Προϊόντων Εκπαίδευσης TRX. «Είτε συμμετέχουν σε ένα Fitness Convention, είτε Workshop ή κερδίζοντας επιπλέον πιστοποιήσεις και προσόντα, οι γυμναστές που συνεχίζουν να επενδύουν στη δική τους εκπαίδευση πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν, και αποδεικνύουν τη δέσμευση τους με τη βελτίωση και τη διεύρυνση των γνώσεων τους για να κρατήσουν τους πελάτες τους ασφαλείς και να τους βοηθήσουν με τα αποτελέσματα που θέλουν». Αν ο γυμναστής σας δείχνει λιγότερο από παθιασμένος για την επέκταση της εκπαίδευσης του – ή νομίζει ότι ήδη ξέρει όλα όσα πρέπει να ξέρει όσον αφορά το fitness – εξετάστε το ενδεχόμενο να γυμναστείτε με κάποιον άλλο.

Πηγή: Fit-blaster.com via Acefitness.org

1111banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • 10 συμβουλές για να μπεις στο χειμωνιάτικο τζιν χωρίς να πεινάσεις
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
loading...