Είναι αρκετά 30 λεπτά για σμιλεμένο σώμα;

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μισή ώρα είναι αρκετή ώστε να έχω το αποτέλεσμα που έχω ονειρευτεί για το σώμα μου; Η απάντηση είναι φυσικά θετική! Και ποιος είναι ο τρόπος; 30 λεπτά κυκλικής ή διαλειμματικής προπόνησης.

 

Μισή ώρα είναι αρκετή ώστε να έχω το αποτέλεσμα που έχω ονειρευτεί για το σώμα μου;

 

Η απάντηση είναι φυσικά θετική! Και ποιος είναι ο τρόπος; 30 λεπτά κυκλικής ή διαλειμματικής προπόνησης (circuit ή interval training).

 

Στην κυκλική ή διαλειμματική προπόνηση επιλέγονται 8 έως 10 ασκήσεις, οι οποίες εκτελούνται κυκλικά – διαδοχικά, συνήθως χωρίς διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Μόλις τελειώσει ο κύκλος γίνεται διάλειμμα. Ανάλογα με το στόχο που έχουμε, επιλέγουμε και τις κατάλληλες ασκήσεις και ανάλογα με το χαρακτηριστικό της φυσικής κατάστασης που θέλουμε να βελτιώσουμε (δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, κλπ.) θα σχεδιάσουμε τη κυκλική προπόνηση.

 


Το είδος των ασκήσεων εξαρτάται από το επίπεδο του ασκούμενου. Η κυκλική προπόνηση μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τόσο τους αθλητές όσο και τους απλούς αθλούμενους που στόχος τους είναι η διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης.

 

Οι διαλειμματικές ασκήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για υγιές καρδιαγγειακό σύστημα. Τρεις φορές την εβδομάδα με διάρκεια 30 λεπτά κάθε φορά είναι αρκετά για καλή φυσική κατάσταση και σμιλευμένο σώμα.

 

Σίγουρα, το αποτέλεσμα θα μας ικανοποιήσει πολύ περισσότερο εάν υιοθετήσουμε παράλληλα και σωστή διατροφική συμπεριφορά.

 

Δηλαδή, 5-6 μικρά γεύματα μεγάλης ποικιλίας, με άφθονα φρούτα και λαχανικά, καθώς και πολλά υγρά.

 

Tips διατροφής και καλής εμφάνισης

 

  • Να είστε πολύ αυστηροί στα διαλείμματα.
  • Να εκτελείτε με σωστή τεχνική και σωστό ρυθμό τις ασκήσεις.
  • Να έχετε λάβει το τελευταίο κύριο γεύμα 2,5 έως 3 ώρες πριν την προπόνηση ή ένα μικρό σνακ 1 ώρα πριν.
  • Καλή ενυδάτωση! Να πίνετε άφθονο νερό ή ισοτονικό ποτό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.
  • Λαμβάνετε ένα μικρό γεύμα (1 φλ. γάλα, 1 γιαούρτι, 1 φλ. χυμό) μετά το τέλος της προπόνησης. Βοηθάει στην ανάνηψη του οργανισμού.

Πηγές: www.nutrimed.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ