Γιατί οι βυθίσεις είναι η άσκηση που θα σε κάνει πανίσχυρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτά τα dips χτίζουν ατσάλινους, άπαχους και γραμμωμένους μυς στο σώμα σου με μια και μόνη απλή κίνηση...

Για να διαπλάσεις ένα ρωμαλέο και αρμονικό άνω μέρος του σώματος οι επιλογές που σου δίνει ένα πρόγραμμα με βάρη είναι άπειρες.

Όμως, υπάρχει μια άσκηση που μπορεί να οικοδομήσει πανίσχυρους μυς σε στήθος, ώμους, τρικέφαλους ακόμη και πλάτη ταυτόχρονα, δίχως να χρειάζεσαι μπάρες, τροχαλίες ή αλτήρες: είναι οι βυθίσεις κορμού.

Τα κοινώς λεγόμενα «dips» είναι είναι μια σύνθετη άσκηση πίεσης του ίδιου του σωματικού σου βάρους, η οποία σε αντίθεση με τις έλξεις στο μονόζυγο (άλλη μια εξαιρετική καλλισθενική άσκηση, που χαρίζει επιπλέον και τα πολυπόθητα «φτερά») λειτουργεί πιο εύκολα και ξεκούραστα για τις αντοχές σου. Στις βυθίσεις, απλά κατεβάζεις το σώμα σου λυγίζοντας ελεγχόμενα τους αγκώνες. Και γι’ αυτό το λόγο μπορείς να εκτελέσεις με άνεση σχεδόν διπλάσιες επαναλήψεις συγκριτικά με τα pull ups.

Ένας ακόμη λόγος που θα έπρεπε να προσθέσεις περισσότερα dips στην προπόνησή σου είναι ότι εκτελούνται οπουδήποτε, ακόμη και όταν δεν σου βρίσκεται πρόχειρο ένα δίζυγο: στην άκρη μιας καρέκλας ή ενός χαμηλού τραπεζιού.

Βυθίσεις με στόχο δυνατά χέρια και ώμους

Η πιο απλή τεχνική της άσκησης απαιτεί δυο παράλληλες μπάρες (δίζυγο) στο άνοιγμα των ώμων:

> Πιάνεις τις μπάρες με τα δυο χέρια τεντωμένα και σηκώνεις το σώμα σου σε κάθετη θέση με το έδαφος. Στη συνέχεια, λυγίζοντας τους αγκώνες κατεβάζεις αργά τον κορμό προς τα κάτω και αφού φτάσεις σε σημείο που μπορείς να αντέξεις το βάρος του σώματός σου, πιέζεις ξανά τα χέρια προς τα πάνω ώστε να τεντωθούν και να επανέλθεις στην αρχική θέση. Απλό.

> Μια άλλη, ακόμη πιο απλή παραλλαγή βυθίσεων είναι οι βυθίσεις σε πάγκο ή καρέκλα (η ευκολία που παρέχουν τις κάνει πολύ πιο προσφιλείς στο γυναικείο κοινό), ωστόσο εδώ δουλεύουν περισσότερο οι τρικέφαλοι και οι ώμοι και λιγότερο το στήθος.

Βυθίσεις με στόχο ένα ευρύτερο θώρακα

Μια ελαφριά μετατόπιση του σώματος προς τα εμπρός την ώρα που κλείνεις τους αγκώνες και βυθίζεσαι στο δίζυγο, δουλεύει με εντυπωσιακό τρόπο τους μυς του στήθους.

> Διατηρώντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα και τα ισχία σου ίσια, κατεβάζεις τον κορμό αισθανόμενος την πίεση του βάρους σε όλο φάσμα των θωρακικών μυών -μείζων θωρακικός, πρόσθιος οδοντωτός, μεσοπλεύριοι- ενώ οι τρικέφαλοι (χέρια), οι δελτοειδείς (ώμοι) αλλά και οι τραπεζοειδείς (πλάτη) δρουν σταθεροποιητικά στην όλη κίνηση.

Βυθίσεις για κάθε γούστο και επίπεδο ικανότητας

Όπως ακριβώς ισχύει και για τα γαστρονομικά dips, η ποικιλία των αθλητικών dips μπορεί να φτάσει σε υψηλά σημεία ευρηματικότητας και, φυσικά, άψογης εκτέλεσης.

Στο παρακάτω βίντεο θα ανακαλύψεις 15 από τις πιο προχωρημένες ασκήσεις βυθίσεων -ανάμεσά τους, ρώσικα, κορεάτικα, ισομετρικά, L-sit, οριζόντια, επικλινή και χοροπηδηχτά dips.

 

 

Πηγή: askmen.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
loading...