Γιατί κάποιοι άντρες δυσκολεύονται να πάνε στο γυμναστήριο

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η επιστήμη έχει για ακόμη μία φορά την απάντηση.

Θα φορέσουμε τη ρόμπα του επιστήμονα για λίγα λεπτά και θα σου δείξουμε μερικά σκίτσα. Κοίτα προσεκτικά. Μήπως σου αρέσουν εκείνοι που είναι αραχτοί στην πολυθρόνα παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας video games; Αυτούς που κολυμπούν και ανεβαίνουν σκαλιά; Ή μήπως επιλέγεις αυτόν που κοιμάται μακάριος στον καναπέ και την ξαπλώστρα;

baba8d9db2f547739ba75a10af98c56c

Δες κάθε ένα από τα 20 εικονίδια και παρατήρησε: Με ποιους χαρακτήρες «κολλάς»;

Κάθε μια από τις εικόνες είναι μια φυσιολογική απεικόνιση της διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας μεταξύ χιλιάδων σύγχρονων αντρών. Αυτό που μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο British Columbia της Καλιφόρνια απέδειξε, είναι ότι ο εγκέφαλος κάποιων ατόμων δεν θέλει με κανέναν τρόπο να είναι σωματικά δραστήριος.

"Χιλιετηρίδες τώρα, η διατήρηση της ενέργειας ήταν απαραίτητη για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Δίχως αυτήν δεν θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε τροφή, να κατασκευάσουμε ασφαλείς εστίες, να διεκδικήσουμε την ύπαρξή μας ενάντια σε πάσης φύσεως εχθρούς ή σεξουαλικούς ανταγωνιστές", λένε οι ερευνητές. Και όλα αυτά είχαν ως κινητήρια δύναμη τον εγκέφαλο.

Στην μοντέρνα εκδοχή ζωής, όπου η τροφή απέχει μόλις ένα κλικ από το κινητό (όπως και η ανεύρεση σεξουαλικής ικανοποίησης), ο εγκέφαλος μειώνει τις εντολές για έντονη σωματική δραστηριοποίηση -εκτός από κάποιους εγκεφάλους, οι οποίοι χάρη στο γονιδιακό τους χάρισμα, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η δράση είναι ζωή και ότι η αδράνεια σε σκοτώνει.

Οι μελετητές έκαναν ενδελεχή τεστ για να το κατανοήσουν. Εσύ, με βάση αυτό το πόρισμα, μπορείς απλά να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου κάθε φορά που περνάς έξω από γυμναστήριο και γυρνάς αλλού το κεφάλι. Όμως...

"Ό,τι συμβαίνει αυτομάτως και ενδόμυχα είναι δύσκολο να ανασταλεί, ακόμα κι αν ο κόσμος όλος το επιβάλλει. Αλλά γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να αλλάξεις αυτή την κατάσταση", λένε οι ερευνητές και καταλήγουν: "Μπορεί το μυαλό σου να λέει όχι, αλλά το σώμα σου σε λίγα χρόνια από τώρα, θα σε εγκαταλείψει".

Θα αφήσεις το σώμα σου να κάνει του κεφαλιού του;

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ