«Καμπανάκι» από ΕΟΦ για επικίνδυνα προϊόντα ενίσχυσης της σεξουαλικής δραστηριότητας

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Των κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΦ για προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνη φαρμακευτική ουσία χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Βελγίου, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: «Stimulust» και «Original Extreme».

Τα συγκεκριμένα προϊόντα, που προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο Βέλγιο. Ωστόσο, δεδομένου ότι παρουσιάζονται και πωλούνται μέσω διάφορων ιστοσελίδων, καθίσταται πιθανή η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα και η χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Επίσης, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, στο προϊόν «Αmentus Plus» (μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 25/01/2019 και 29/03/2019, διανομέας: άγνωστος), βρέθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχεται η δραστική ουσία «Sibutramine», με φαρμακευτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και κατά της παχυσαρκίας η οποία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επιπλέον, το προϊόν παρουσιάζεται ως διατροφικό με φυτικές πρώτες ύλες (συμπλήρωμα διατροφής).

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα. Υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ
  • Προειδοποίηση του ΕΟΦ για επικίνδυνο διαδικτυακό συμπλήρωμα διατροφής
  • CBDoilshop: Ένα νέο κατάστημα με προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης ανοίγει τις πύλες του στη Κυψέλη
  • «Συναγερμός» από τον ΕΟΦ για επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής
  • «Καμπανάκι» από ΕΟΦ για συμπλήρωμα που κυκλοφορεί χωρίς έγκριση!
  • Το περίπτερο της PF Nutrition πόλος έλξης στο Κύπελλο IBFA Hellas 2017
loading...