Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
  • JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/ifitnessbook/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.8.0&sitepath=/
mobadv

Aλέξανδρος Νικολαΐδης (QNT team): O πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick Boxing μιλάει για την νέα πρόκληση, τη ζώνη του The Battle IV

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

O Aλέξανδρος Νικολαΐδης, πρωταθλητής Ελλάδος στο Kick Boxing μιλάει στην Sport Bitch Έλενα Φάκου για την νέα πρόκληση, τη ζώνη του The Battle IV.

Χωρίς αμφιβολία, η πυγμαχία εκτός από συναρπαστικό άθλημα είναι και πηγή έμπνευσης. Κι όταν από αυτήν εμπνέονται ποιητές όπως ο Όμηρος, την επικροτούν φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης, την εξυμνούν συγγραφείς όπως ο Αριστοφάνης και ένας από τους διακεκριμένους αθλητές της ήταν ο Πλάτων, τότε η αξία της είναι αδιαμφισβήτητη. Όσο κι αν πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο έχει να κάνει με τη σωματική δύναμη, τα κίνητρά της είναι υψηλά και έχουν να κάνουν με την παράλληλη ενδυνάμωση του πνεύματος και του σώματος του αθλητή προς όφελος του και προς την επικράτησή του έναντι του αντιπάλου.

Σταθερά στο χρόνο η πυγμαχία σε όλα τα είδη της,  μεταφέρθηκε σε διάφορες μορφές τέχνης, από τη γλυπτική έως και τον κινηματογράφο. Από το χάλκινο πυγμάχο που δεσπόζει στο ισόγειο του Εθνικού Αρχαιολογικού μουσείου μέχρι σε ταινίες που έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και καθήλωσαν εκατομμύρια θεατών στη μεγάλη οθόνη επι σειρά ετών ( όπως ο Rocky  ) , οσκαρικά έργα ( βλέπε Million Dollar Babe, Οργισμένο Είδωλο ) και ευφάνταστα σενάρια ( π.χ. Fight Club ) η πυγμαχία αποτέλεσε ερέθισμα για να μεγαλουργήσει ο κάθε καλλιτέχνης και να ψυχαγωγηθεί ο κάθε θεατής.

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές του Kick Boxingστην Ελλάδα, είναι ο Αλέξανδρος Νικολαίδης. Ο Αλέξανδρος είναι ένα σεμνό παιδί, που του αρέσει να μη λέει πολλά, αλλά να εκφράζεται μεσα στο ρινγκ. Εκεί που δε χρειάζονται λόγια, αλλά σωστά χτυπήματα. Η δύναμη, η ιδιοσυγκρασία του, η σωματική του διάπλαση και οι διακρίσεις του, τον έκαναν μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας Kick Boxingκαι συγκαταλέγεται μέσα στους τρείς καλύτερους αθλητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Γνωρίζοντας τον Αλέξανδρο, κατάλαβα πως συμπεριφέρεται περίπου όπως αγωνίζεται. Με ήθος. Ξέρει πότε πρέπει να κινηθεί, πότε πρέπει να προφυλαχθεί, πότε πρέπει να «απαντήσει». Είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που δε χρειάζεται να το πεί. Ακτινοβολεί. Αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει, που δε χρειάζεται να το πεί. Αναβλύζει. Είναι τόσο καλός στην κατηγορία του που δε χρειάζεται να το πεί. Φωνάζουν οι νίκες του. Τελικά μάλλον γι’αυτό ο Αλέξανδρος δε μιλάει πολύ. Γιατί ότι είναι , φαίνεται. Ένας αυθεντικός άνθρωπος που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην άσκηση και την εργασία του, ενας πειθαρχημένος χαρακτήρας με ευγένεια, με σεβασμό αλλά όχι φόβο, ένας άντρας με αυτοπεποίθηση αλλά όχι θράσος, ενας αθλητής με παρελθόν, παρόν και αδιαμφισβήτητα, μέλλον.

Όταν παρακολούθησα τον Αλέξανδρο να αγωνίζεται στο ρίνγκ απέναντι σε αθλητές άλλων χωρών, είτε είδα μια νίκη, είτε μια ήττα, μου ερχόταν πάντα στο μυαλό η φράση του Ουίστον Τσώρτσιλ : «Οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες».

 

 

Περιέγραψέ μου την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Kick Βοxing στην Ελλάδα ( από πλευράς υποδομών, συλλόγων, οργάνωσης, αγώνων, αμοιβών ) και πες μου εάν σε καλύπτει το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το άθλημα στη χώρα, ή τι θα ήθελες τυχόν να αλλάξει. Η ελληνική πραγματικότητα του αθλήματος που αγαπάς σε ικανοποιεί;

Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το εξωτερικό, ειδικά όσο αφορά ταλέντα και επίπεδο αθλητών. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η οργάνωση και οι υποδομές... Η στήριξη από την πολιτεία καθώς και η εμπορική στήριξη από εταιρίες και ΜΜΕ είναι που κάνουν το έργο μας πολύ δύσκολο και τις ελπίδες εξέλιξης ακόμα πιο δύσκολες.

 

Θα ήθελα να μου πείς την καλύτερη και τη χειρότερή σου ανάμνηση από όλους τους αγώνες στους οποίους έχεις λάβει μέρος.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την καλύτερη γιατί το άθλημα μου έχει χαρίσει πραγματικά αξέχαστες στιγμές.. Αλλες κακές και άλλες καλές... Όλες όμως είναι κομμάτι της ζωής μου οπότε δεν ξεχωρίζω καμία. Οι τραυματισμοί είναι ίσως αυτές οι αναμνήσεις που θα ήθελα να ξεχάσω.

 

Τι πονάει περισσότερο ; Ένα χτύπημα; Μια αδικία; Μια ήττα; η κάτι άλλο;

Η αδικία πονάει και πονάει πολύ! Το να έχεις δώσει το καλύτερο σου ευατό. Την ζωή σου. Να έχεις θυσιάσει τα πάντα για κάτι και ξαφνικά να στο κλέβουν από τα χέρια σου. Εϊναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και όλοι οι αθλητές σε όλα τα αθλήματα το έχουν ζήσει κάποια στιγμή.

 

Πώς θα χαρακτήριζες το κοινό που παρακολουθεί το άθλημα ; Σε βοηθάει η παρουσία του κόσμου;

Είναι η δέυτερη μου γωνία... Οι άνθρωποι που με κάνουν πιο δυνατό! Είναι βέβαια και κάποιες φορές παράγοντας άγχους. Το ότι έχεις κάτω από το ρινγκ εκατοντάδες ανθρώπους που περιμένουν από εσένα τη νίκη, δεν είναι και ότι πιο έυκολο. Οπότε το κοινό είναι η Δεύτερη γωνία και ο Δεύτερος αντίπαλος.

  

Σε ποιόν θα αφιέρωνες την αγαπημένη σου νίκη και σε ποιόν θα καταλόγιζες μια ήττα σου που θεωρείς άδικη ;

Στην οικογένεια μου, το team μου, τους χορηγούς μου και σίγουρα στο κοινό που με ακολουθεί σε κάθε αγώνα. Όσο για την ήττα. Ευθύνη έχει μόνο ο αθλητής που ανεβαίνει στο ριγνκ. 


Ποιοί είναι κατά τη γνώμη σου οι πιο δυνατοί αντίπαλοι ; Και γιατί πιστεύεις ότι εσύ θεωρείσαι ενας αντίπαλος πρόκληση για τους υπόλοιπους ;

Οι έξυπνοι αντίπαλοι είναι πάντα οι πιο δύσκολοι. Δύναμη έχουν πολλοί. Μυαλό λίγοι. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι συνδυάζω ωμή δύναμη με αρκετή εμπειρία και μυαλό.

 

 

Ποιο είναι το όνειρό σου σχετικά με το Kick Boxing; Πού θα ήθελες να δείς τον εαυτό σου να φτάνει και πώς να το εξελίξεις όταν ηλικιακά θα αναγκαστείς να σταματήσεις να αγωνίζεσαι;

Τα όνειρα είναι πολλά. Να κάνω υπερήφανους όλους τους έλληνες και να υψώσω την γαλανόλευκη σημαία στο υψηλότερο βάθρο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Όταν κάποια στιγμή θα σταματήσω να αγωνίζομαι, θα ήθελα να μεταδώσω ότι έχω μάθει στα νέα ταλέντα της χώρας.

 

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τους γονείς σχετικά με το αν θα προτιμήσουν το συγκεκριμένο άθλημα για τα παιδιά τους; Είναι ασφαλές για τις μικρές ηλικίες ; Θα προέτρεπες τα μικρά παιδιά να αρχίσουν να ασχολούνται με την πυγμαχία και τι έχεις να πείς στους γονείς που τυχόν ανησυχούν για τραυματισμούς;

Το ελληνικό ιδεώδες είχε πάντα μαχητικά αθλήματα. Είναι ένα κομμάτι των προγόνων μας. Κάθε παιδί θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτά τα αθλήματα. Νους υγιής εν σώματι υγιεί...

 

Πώς αισθάνεσαι όταν κερδίζεις έναν αγώνα και πώς όταν χάνεις ; Πόσο μετράει η διαδρομή μέχρι τη λήξη και όχι το αποτέλεσμα του αγώνα ;

Όποιος λέει ότι μετράει μόνο η διαδρομή και όχι το αποτέλεσμα σε άθλημα σαν το δικό μου, λέει ψέμματα. Εννοείται ότι μετράει αλλά μια ΝΙΚΗ είναι πάντα μια ΝΙΚΗ. Τα συναισθήματα της Νίκης και της 'Ηττας έχουν τόσο διαφορά όσο έχει όταν σηκώνεται το ένα χέρι όρθιο από τον διαιτητή και το άλλο μένει κάτω.


 Aπο το γεννημένος μαχητής μέχρι το γεννημένος νικητής πόση είναι η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί;

Ελάχιστη και όμως τεράστια. Μαχητής μπορεί να είσαι εκ φύσεως.. Για να γίνει νικητής θέλει πολύ σκληρή δουλειά, αφοσίωση, θυσίες και πάνω από όλα ΠΕΙΣΜΑ.

 

 Mια πρόβλεψη για τον επικείμενο αγώνα απέναντι στον Χατζηχρόνογλου ;

- Το λέω πάντα, θα το πω και τώρα... Ότι έχω να πω θα το πω πάνω στο ρινγκ... 

Ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου στην μεγάλη και δυσκολη αυτή διαδρομή τους χορηγούς μου QNT, Galakteros Event Productions, ΑΡΙΩΝ, KINGS cafe, ISM security, SDK Gold, ΤΙΜ αλλα και όλο το team μου που εχει γίνει οικογένεια μου...

Πηγή: www.sportdog.gr

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • «Κάψε» λίπος κάνοντας για 30 λεπτά μόνο kick boxing
  • Γιώργος Σακκουλής: «Οι πολεμικές τέχνες είναι τρόπος ζωής για μένα»
  • Συνέντευξη: Σταμάτης Μωρούλης QNT Athlete
  • Συνέντευξη: Σταμάτης Μωρούλης QNT Athlete
  • Αυτή είναι η θεά Αθηνά του kick boxing
  • THE BATTLE IV: Σε εξαιρετική φόρμα ο Αντώνης Τζώρος!
loading...

GIF ISO FINAL 1