mobadv

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΙΔΩΝΑΣ: Σε μία συνέντευξη λίγο πριν το Παγκόσμιο της Αυστρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

 

- Πότε ξεκίνησες και ποιός σε μύησε στο χώρο του Fitness, είχες ασχοληθεί με κάτι άλλο, πριν ασχοληθείς με την Σωματική Διάπλαση;
Στα 15 μου ήταν η πρώτη επαφή με το γυμναστήριο όπου με την βοήθεια του ιδιοκτήτη και μέντορα μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΚΑ πολύ γνωστό στον χώρο. Δεν ασχολήθηκα με κάτι άλλο γιατί από την πρώτη στιγμή με κέρδισε το FITNESS.

 

- Πότε συμμετείχες για πρώτη φορά σε αγώνες, σε ποιά διοργάνωση και κατηγορία; 

Ο πρώτος μου αγώνας ήταν το 2007 στην Λάρισα <<ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BODYBUILDING ΑXΙΛΛΕΙΑ>> ΤΗΣ IFBB.

 

- Ποιές οι αναμνήσεις σου και τα συναισθήματά σου από την παρθενική σου εμφάνιση; 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία όπου με βοήθησε να συνεχίσω και να προσπαθώ για το καλύτερο.

 

 

- Υπάρχει κάποιος χορηγός πίσω από την προσπάθεια σου, το άθλημα κοστίζει αρκετά διατροφή, συμπληρώματα ταξίδια; 

Σε όλη μου την αγωνιστική περίοδο έχω την βοήθεια και τις γνώσεις του PSPORTSCLUB στην Λάρισα του πρωταθλητή ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΣΙΟΥΡΗ.

 

- Πιστεύεις ότι υπάρχει έλλειψη κινήτρων για κάποιο, ώστε να ασχοληθεί με το άθλημα; 

Δεν υπάρχει κίνητρο λόγω της προκατάληψης του αθλήματος και ελλιπή υποστήριξη σωματείων σε αθλητές που είναι το κυριότερο.

 

- Τί θα συμβούλευες έναν νέο που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο του fitness; 

Σε έναν νέο θα έλεγα να έχει επιμονή, πειθαρχία και υπομονή σε αυτό που κάνει γιατί όλα δεν γίνονται μέσα σε μια προπόνηση και το κυριότερο να ακούει τον προπονητή του και όχι κακόβουλα άτομα εκτός χώρου.

 

 

- Πόσο επίπονη και πειθαρχημένη είναι η προετοιμασία σου την περίοδο πριν τους αγώνες και πόσο εξαντλητική για τον οργανισμό σου; Υπάρχουν μυστικά έτσι ώστε να φέρεις το σώμα σου στο επιθυμητό αποτέλεσμα έτσι ώστε να είσαι έτοιμος για νέες κατακτήσεις; 

Σίγουρα η περίοδο πριν τους αγώνες είναι η πιο δύσκολη για έναν αθλητή απλά όταν έχεις βάλει στόχους ξεπερνάς τους πειρασμούς και τα παιχνίδια του μυαλού για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλά μυστικά που μπορεί να κάνει ένας αθλητής απλά διαφέρουν από σώμα σε σώμα..

 

- Ποιός είναι ο προπονητής σου; Και τη μερίδιο επιτυχίας του προσάπτεις για την μέχρι τώρα πορεία σου; 

Κατά καιρούς έχουν περάσει πολλοί που μπορεί να ήθελαν και το κακό μου. Τον τελευταίο χρόνο ο προπονητής μου και πάνω απ' όλα άνθρωπος είναι ο καθηγητής ΤΕΦΦΑ ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΚΡΑΣ όπου με τις γνώσεις του με έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο και την πρόκριση μου στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WFF ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΤΙΣ 10-11-2012.

 

- Πόσο κοντά είναι η οικογένειά σου σε όλο αυτό και πώς αντέδρασαν όταν πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με αυτόν τον χώρο; 

Η οικογένεια μου με στήριξε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα και αγώνα όπου δίνω, μεγάλο ρόλο σε όλη την προσπάθεια μου είναι η κοπέλα μου ΔΑΝΑΗ όπου με στηρίζει στις δύσκολες στιγμές και συνεχίζω ποιό δυνατός.

 

 

- Ποιές είναι οι διακρίσεις σου και ποιά ξεχωρίζεις από αυτές; 

Οι διακρίσεις είναι πολλές θα αναφέρω τις πιο σημαντικές. 1θέση το 2008 CLASSIC BODYBUILDING στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 2θέση FITNESS MEN στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ NABBA-WFF 2010 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Αναφέρω και την σπουδαιότερη που μου έδωσε την πρόκριση για την ΑΥΣΤΡΙΑ 1θέση το 2012 στην ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ SYPER BODY ΤΗΣ NABBA.

 

- Σε λίγες μέρες θα αγωνιστείς στο παγκόσμιο στην Αυστρία WFF, πόσο το ήθελες αυτό είναι ίσως ένας από τους μεγάλους σου πόθους; 

Ήταν ένα όνειρο να αγωνιστώ στο εξωτερικό όπου ήρθε και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό γιατί οι κόποι μου σιγά σιγά ανταμείβονται

 

- Θα το σηκώσουμε το Κύπελλο ποιο είναι το ένστικτο σου; 

Η προετοιμασία πήγε καλά θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για το καλύτερο.

 

- Γιώργο σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου, κάθε επιθυμία σου ευχή μας, υγεία, δύναμη και ένα μεγάλο μπράβο για την όλη προσπάθειά σου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία για το Παγκόσμιο!
Εγώ σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να μιλήσω για την εμπειρία μου στον χώρο και να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ στην προσπάθεια σας. Να αναφέρω ότι με την εμπειρία μου στον χώρο προπονώ και συμβουλεύω κάποια άτομα τα όποια με εμπιστεύονται και σιγά σιγά αρχίζουν τα πρώτα βήματα στο FITNESS με επιτυχία. Στέλιο σε ευχαριστώ για όλα και για την πολύτιμη βοήθειά σου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Marti Pozzi: «Ήταν όνειρο η Elite Pro Card, μαγική η ελληνική σκηνή»
  • Διονύσης Γενιατάκης: «Το σιδερένιο άθλημα απαιτεί πολλές θυσίες αλλά πιστεύω αξίζουν όλες»
  • Γιάννης Μάγκος: «Δεν έχω μετανιώσει για το περιστατικό, μου έκανε καλό»
  • Μιχάλης Κεφαλιανός: «Αποδέχομαι τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα bodybuilder»
  • Γιάννης Θεράπος: «Ονειρευόμουν από μικρό παιδί αυτή τη μαγική στιγμή»
  • Abdelaziz Jellali: «Αγαπώ την σκληρή προπόνηση, είναι η ζωή μου»
loading...

GIF ISO FINAL 1