mobadv

Γιάννης Μάγκος: «Αφετηρία για νέους στόχους η συμμετοχή μου στο Arnold Classic»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

- Πότε ξεκίνησες και ποιός σε μύησε στο χώρο του Bodybuilding;
Η πρώτη μου επαφή με το bb ξεκίνησε το 1999 μόλις σταμάσα να ασχολούμε με την πυγμαχία και επειδή ήμουν πολύ αδύνατος 1,85 ύψος και ζύγιζα 71 κιλά.

 

- Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε απο το χώρο και ποιός σε παρότρυνε να ασχοληθείς σε αγωνιστικό επίπεδο;
Αυτό που με γοήτευσε ήταν η δημιουργηκότητα των μεγάλων μυών και γενικά όλη η φιλοσοφία του BB.

 

- Ποιός αθλητής ξεχωρίζεις και ποιός είναι το ιδαλμά σου;
Πολλοί είναι οι αθλητές που ξεχωρίζουν στο χώρο και ο καθένας ξεχωριστά, αλλά αδιαμφισβήτητα είναι ο Μιχάλης Κεφαλιανός γιατί έχει καταφέρει κάτι ακατόρθωτο. Τώρα για μένα το ίδαλμά μου είναι ο ένας και μοναδικός Ronnie Coleman.

 

- Πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκες να προπονηθείς έτσι ώστε να φτάσεις στο επίπεδο να συμμετάσχεις σε αγώνες και πόσο δύσκολα είναι αυτό από θέμα προετοιμασίας και πειθαρχείας του προγράμματος;
Μετά από 5 χρόνια το 2004 έκανα τον πρώτο μου αγώνα, φυσικά ήταν πολλύ δύσκολα για μένα γιατί ως πρώτος αγώνας και πρώτη προετοιμασία είναι κάτι σοκαριστικό για ένα σώμα, αλλά επειδή ήξερα τι ζητούσα και τί ήθελα όλα ξεπερνιόντουσαν με βάση το στόχο μου.

 

 

- Πότε συμμετείχες για πρώτη φορά σε αγώνες, σε ποιά διοργάνωση και κατηγορία; Ποιές οι αναμνήσεις σου και τα συναισθήματά σου από την παρθένική σου εμφάνιση;
Ο πρώτος μου αγώνας ήταν mr. Hellas Nabba ΠΕΣΔ τότε το 2004 στην ψυλή κατηγορία, απίστευτα συναίσθήματα φυσικά για την πρώτη μου θέση όπως αξέχαστες αναμνήσεις από το γενικό με Μάρκογλου και Σιότη να μας έχουν 1 ώρα πάνω στη σκηνή χωρίς αποτελέσμα με τελική απόφαση ισοβαθμία και χωρίς γενικό νικητή.

 

- Το body building είναι παρεξηγημένος από το ευρή κοινό, λόγο αμάθιας, ποιά είναι πραγματικά η φιλοσοφία του;
Πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα περάσουν πολλά χρόνια για να το καταλάβουν και να το αισθανθούν ως άθλημα, τώρα για το αν ειναι παρεξηγημένω ή όχι πιστεύω ότι ο καθένας που το παρεξηγεί θα ήθελε ένα τέτοιο μυώδες και καλογυμνασμένο σώμα. Το BB είναι τρόπος ζωής και συνήθεια από τον τρόπο που τρώς που γυμνάζεσε και που συμπεριφέρεσε και πάνω απ' όλα σε μαθαίνει την υπομονή και επιμονή σε στόχους και όνειρα.

 

- Ποιές είναι οι διατροφικές σου συνήθειες στην καθημερινή σου ζωή και τι πρόγραμμα ακολουθείς έτσι ώστε να είσαι σε φόρμα;
Οι διατροφικές μου συνήθειες δεν ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα, γεύματα ανά 2-3 ώρες και 5 προπονήσεις την εβδομάδα.

 

 

- Πόσο επίπονη και πειθαρχιμένη είναι η προετοιμασία σου την περίοδο πριν τους αγώνες και πόσο εξαντλητική για τον οργανισμό σου; Υπάρχουν μυστικά έτσι ώστε να φέρεις το σώμα σου στο επιθυμητό αποτέλεσμα έτσι ώστε να είσαι έτοιμη για νέες κατακτήσεις;
Σε περίοδο προετοιμασίας πραγματικά γίνομε ανυπόφορος με την αυστηρότητα σε σημείο πραγματικά εξαντλητικό γιατί θέλω να τα κάνω όλα τέλια, οπότε όταν ανεβαίνω στην σκηνή θέλω να ξέρω ότι έδωσα τα πάντα. Το μεγαλύτερο μυστικό είναι να έχεις ένα καλό προπονητή και να ακολουθείς κατα γράμμα τις γνώσεις του.

 

- Ποιός είναι ο προπονητής σου; Και τη μερίδιο επιτυχίας του προσάπτεις για την μέχρι τώρα πορεία σου;
Προπονητή μου είναι ο Μιχάλης Χρυσοβέργης όσο για το ποσοστό δεν μπορώ να πω εκείνος πιο πολύ και εγώ πιο λίγο ή το αντίθετω, είναι θέμα καλής συνεργασίας και γνώσεων είναι ο άνθρωπος που με μαθαίνει με καθοδηγεί και εγώ εκτελώ.

 

- Yπάρχει κάποιος σπονσορας που σε υποστηρίζει;
Δυστηχώς δεν υπάρχει κανένας σπόνσορας που να με βοηθάει, όλα τα κάνω μόνος μου και πραγματικά αυτό είναι κάτι που με πικρένει, αλλά αγαπάω αυτό που κάνω και όπως και να έχει εγώ θα συνεχίζω.

 

- Ποιές είναι οι διακρίσεις σου και ποιά ξεχωρίζεις από αυτές;
2004 Mr Hellas 1os, 2005 Mr. kriti 1os, 2005 Mr Hellas 1os, 2005 Μr. Αkropolis γενικός νικητής, 2006 Μr. Οdeissia 1os, 2006 Μr. Αkropolis 1os, 2007 Mr Hellas γενικός νικητής, 2007 Μr. Universe 7os, 2008 mr.universe 6os, 2010 world championchip 7os, 2011 ifbb Mr Hellas 1os, 2011 Alexander the graet pro 8os, 2011 ifbb Κύπελλο γενικός νικητής,  2012 ifbb Mr Hellas γενικός νικητής, 2012 Μendeteranian champion 2os.

 

 

- Ποιό είναι το δυνατό σου χαρτί πάνω σου; 
Η θέληση και η αγάπη μου γι' αυτό που κάνω και το να θέλω να γίνομαι συνέχια καλύτερος.

 

- Η συμμετοχή σου στο Arnold είναι όνειρο ζωής;

Φυσικά για μένα είναι πραγματικά όνειρο ένας τέτοιος αγώνας και η αφετηρία για μεγάλους στόχους.

 

- Ποιό είναι το όραμα σου και τι στόχους θέλεις ακόμα να κατακτήσεις;
Να γίνω ένας επαγγελματίας bodybuilder και να μπορώ να ζείσω όλη αυτή τη μαγεία του επαγγελματικού ΒΒ.

 

- Ποιά είναι η άποψή σου για το πρωτό site κοινωνικής δικτύωσης σαν το iFitnessbook; Πιστεύεις ότι έλειπε κάτι τέτοιο;
Kαταρχήν να ευχαριστήσω το iFitnessbook.com για τη δυνατότητα που μου έδωσε να μιλήσω για το ΒΒ και ότι πραγματικά κάνει μεγάλη δουλειά το να προσφέρει την ανάδειξη αθλητών και τη στήριξή του στο άθλημα. Ευχαριστώ πολύ.

 

- Και εμείς σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε όλα σου τα όνειρα και οι στόχοι σου να επιτευχθούν. Πάμε γερά!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννης Μάγκος: «Δεν έχω μετανιώσει για το περιστατικό, μου έκανε καλό»
  • Η συγκινητική πρόταση γάμου του Γιάννη Μάγκου στη Βούλα Γκασιάμη
  • Η ελληνική συμμετοχή του Arnold Classic στη Μελβούρνη!
  • Ο Γιάννης Μάγκος μίλησε για το χτύπημα στον κριτή στην εκπομπή «Όλα Ξεκόλλα»
  • Απίστευτες σκηνές με την επίθεση του Γιάννη Μάγκου στους κριτές της IFBB!
  • Again and again: Ο Γιάννης Μάγκος Overall νικητής στο Πανελλήνιο Κύπελλο της ΕΟΣΔ (photos)
loading...

GIF ISO FINAL 1