mobadv

MAΡΙΑΝΝΑ ΤΖΟΥΡΤΖΕΚ: H "Bασίλισσα" του CrossFit στο iFitnessbook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
- Aπό πότε γυμνάζεσαι και με ποια αθλήματα έχεις ασχοληθεί;
 
Είμαι πρώην αθλήτρια ενόργανης, όπου ξεκίνησα από 4άρων χρονών. Εχω κάνει και ένα μικρο διάστημα ερασιτεχνικά ρυθμική γυμναστική.
 
 
- Πες μας με λίγα λόγια τι ειναι το CrossFit; Και ποιός ο σκοπός του;
 
Το CrossFit είναι μια προσέγγιση προπονητικού προγραμματισμού που ζητάει από τον αθλητή να καταπιαστεί με μεγάλη «γκάμα» διαφορετικών προπονητικών μεθόδων, όπως : 1.Ενόργανη Γυμναστική 2. Άρση Βαρών 3. Powerlifting (Deadlift, Squat, Press) 4.Sprint, 5.Τρέξιμο Αποστάσεων.Και όλα αυτά συνδιαζόμενα σε μικρά προγράμματα με κίνητρο το χρόνο!
Σκοπός του είναι η ολοκλήρωση της φυσικής κατάστασης με έντονα και γρήγορα αποτελέσματα όχι απλά πατώντας ένα κουμπί, αλλα με ιδρώτα και κόπο! 

 
 
- Ποιοί μπορούν να ασχοληθούν με το CrossFit; 
 
Ολοι μπορούν να ασχοληθούν με το CrossFIt επείδη το είδος προπόνησης είναι προσαρμόσιμο στις ανάγκες, δυνατότητες και ικανότητες του κάθε αθλούμενου/αθλητή.
 
 
- Το CrossFit μπορεί να συνδιαστεί με κάποια αθλήματα και ποιά τα οφέλη του σε αυτά;
 
Συνήθως κάποιοι αθλητές ασχολούνται και με το crossfit ως συμπλήρωμα αλλά και ως βελτίωση της φυσικής του κατάστασης! Ομως, όπως αναφέραμε και πιο πάνω αφού ασχολείται και με συγκεκριμένες δεξιότητες τότε ναι μπορεί κάποιος που κ'ανει CrossFIt να κάνει και ένα από τα αθλήματα που είναι εμπλεκόμενα!
ΟΦΕΛΗ: 10 επιθυμητές δεξιότητες. 1.Ακρίβεια (Accuracy) 2.Ισορροπία (Balance) 3.Συντονισμός (Coordination),4.Ευλυγισία (Flexibility),5.Ευκαμψία (Agility),6.Σθένος (Stamina),7.Καρδιοαναπνευστική αντοχή (Cardiovascular Endurance) 8.Ταχύτητα (Speed),9.Ισχύς (Power),10. Δύναμη (Strength).
 

- Ποιός σε μυήσε στο CrossFit, και ποιός ο λόγος σε ώθησε να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό;
 
Με μύησε μια φίλη στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Θεόδωρος Στυλιανίδης του CρossFit Thessaloniki είχε ξεκινήσει δοκιμαστικά ένα τμήμα το 2008 και έτσι μπήκαμε στο τρυπάκι πολύ γρήγορα! Στην αρχά το έκανα για μένα! Για να γυμνάζομαι! Μετα όμως το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον μιας και ποτέ δεν κάνεις την ίδια προπόνηση! Η γκάμα είναι τεράστια και ποτέ δε βαριέσαι! Κ έτσι το αγάπησα!
 
 
- Πόσα χρόνια ασχολήσε με αυτό; Και ποιές οι διακρίσεις σου;
 
Ασχολουμαι επαγγελματικά από το 2009 και ως επαγγελματίας αθλήτρια τον Μαιο του 2010. 
ΔΙακρισεις: 
Fit as Fu* September 2010 24th Place, Denmark
Open CrossFit Games 2011 25th Place , Greece
European Regionals 2011 7th Place, Manchester
Fit as F*ck 2011, 7th place, Denmark
National Championship indoor Rowing , 1st place, Athens, Greece
Open CRossFIt Games 2012, 19th Place, Greece
European Regionals 2012 , 31st place, Denmark 
National Championship Weight Lifting , 1st place, Athens, Greece
Reebok CrossFit Fitness Championship 2012, 1st place , Athens, Greece
FIt as Fu*ck 2012, Denmark - 3η place.
 
 
- Πότε ξεκίνησε η προσπάθεια σου να διαδόσεις στην Ελλάδα αυτη τη νέα "μόδα". Και ποιό το μέχρι τώρα αντίκρισμα;
 
Το 2009 κατέβηκα στην Αθήνα και ανέλαβα το Crossfit Hellas ( www.crossfithellas.blogspot.com) και έτσι ήταν τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στο αντικείμενο! Οσον αφορά το αντίκρυσμα φαίνεται πως ο κόσμος ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για νέες τάσεις και κάτι καινούριο και πιο αποτελεσματικό! Κατι που θα το κρατάει το ενδιαφέρον! 
 
 
 
- Που μπορούν να απευθυνθεί ο κόσμος που θέλει να ασχοληθεί με το CrossFit; 

Στην Ελλαδά έχει σε κάποιες πόλεις υπάρχουν ήδη γυμναστήρια crossfit. Αν κάποιος θέλει να βρει εμένα θα με βρει μεσω της ιστοσελιδας, blog, facebook,twitter. Κυριως ασχολουμαι με την προετοιμασια επαγγελματιων αθλητων.

 
 
- Ποιό είναι το όραμά σου και οι στόχοι σου; 
 
Οραμα: Μου αρέσει πολύ αύτη η λέξη! Σίγουρα μάτα από τόσα χρόνια σκληρής προετοιμασίας και κάτω απο τα μάτια 3 προπονητών, αθλητικών ψυχολόγων, εταιριών συμπληρωμάτων και ρούχων που με στηριζουν ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, για μένα είναι πρώτα η συμμετοχή μου στο πανευρωπαϊκό μετά η διάκρισή μου στην 4άδα και από κει έχω σίγουρο εισιτήριο για το παγκόσμιο στο home Depot Centre μαζι με όλα τα γνωστά ονόματα! 
Μεσα απο εσάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που με στηρίζει από τα πρώτα μου βήματα και ήταν δίπλα μου σε κάθε κόμπιασμα και άγχος, τον Andy Mckenzie, τον προπονητή άρσης βαρών Δημητρη Ηλιάδη που μολις 8 μηνες κατέκτησα την 1η θέση στους επίσημους αγώνες του αθλήματος της άρσης, τον προπονητή Ενόργανης Γυμναστικης Θανάση Κοσμίδη, που με βοήθησε να ξεκλειδώσω το σώμα μου και να τελειοποιήσω τεχνικές, τον αθλητικό μου ψυχολόγο Νεκτάριο Σταύρου που με βοηθησε να πιστέψω ακόμα πιο πολύ σε μένα, στην ψυχική μου δύναμη και να γίνω ακόμα καλύτερη και τέλος την liftbigeatbig.com που είναι δίπλα μου σε κάθε μου αγώνα! 
 
 
 
- Μαριάννα σου ευχόμαστε κάθε στόχος σου να πραγματοποιηθεί, και σε ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σου στο iFitnessbook.com, το οποίο θα ειναι δίπλα σου σε κάθε προσπάθεια σου.
 
Σας ευχαριστω πάρα πολύ για την συνέντευξη και εύχομαι και σε εσάς οτι καλύτερο και πάντα επιτυχίες!
 
Μαριάννα Τζούρτζεκ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 Crossfit ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε έξω
  • Η σημαντικότητα της κινητικότητας στο Crossfit
  • Οι 5 άγραφοι νόμοι του CrossFit
  • Κάνε προπόνηση και κάψε με… αέρα από crossfit
  • Οι 5 άγραφοι νόμοι του CrossFit
  • 5 από τα πιο προκλητικά CrossFit προγράμματα
loading...

GIF ISO FINAL 1