Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτά που χρειάζεται να γνωρίζεις για την κρεατίνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μάθε τα υπέρ και σκέψου καλά τα κατά.

Την κρεατίνη πολλοί εμίσησαν, το φούσκωμα των μυών κανείς. Αυτή θα μπορούσε να ήταν μια ωραία παροιμία που θα ακουγόταν στα γυμναστήρια, αν βέβαια οι άνθρωποι ζούσαν σε έναν κόσμο που κυριαρχούσε η καθαρεύουσα. Επειδή αυτό -ευτυχώς!- δε συμβαίνει, για πάμε να δούμε μερικές μικρές αλήθειες για την κρεατίνη.

Διότι καλό είναι να μην την παίρνεις αψήφιστα. Καλό είναι να ξέρεις που βαδίζεις με αυτή.

Εν αρχή ην η διαίτα

​Καλή η κρεατίνη όμως οφείλεις να την χρησιμοποιείς ως συμπλήρωμα κι όχι ως βασικό μέσο. Αν η διατροφή σου είναι ό,τι να' ναι απέφυγέ τη οπωσδήποτε! Φτιάξε πρώτα τη διατροφική σου καθημερινότητα τρώγοντας μη επεξεργασμένα τρόφιμα, δίνοντας έμφαση στην πρωτεΐνη (μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι, γιαούρτι) καθώς και σε προϊόντα ολικής άλεσης όπως επίσης πολλά φρούτα και λαχανικά. Και μετά ρίξτο στην κρεατίνη.

Η κρεατίνη είναι παντού

Όχι δεν βρίσκεται μονάχα σε εκείνα τα πλαστικά μπουκαλάκια Υπάρχει στο μοσχάρι, υπάρχει στο χοιρινό, υπάρχει στο ψάρι κι αυτές είναι μονάχα τρεις από τις πολλές πηγές της! Οκ;

Κατακράτηση, αυτός ο εχθρός

Ο στόχος είναι «δεξία», όχι «αριστερά». ΟΚ;

lose waterweight1 u23t

Προφανώς φουσκώνεις γρήγορα με τη κρεατίνη. Αυτό όμως δε συμβαίνει χωρίς ένα σημαντικό ποσοστό κατακράτησης νερού. Μάλιστα μπορεί την πρώτη εβδομάδα να δεις μεγάλη αλλαγή στο σώμα σου, έχε όμως υπόψη σου όμως ότι μπορεί 1 με 2 κιλά να είναι νερό που έχει κατακρατηθεί στον οργανισμό! Κι αν θες να δείχνεις «στεγνός» αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Τα φαινόμενα απατούν

Αν ξεκινήσεις την κρεατίνη και δεν γυμνάζεσαι πάλι θα «φουσκώσεις». Απλά άσχημα, γιατί δε θα είναι τίποτα άλλο παρά κατακρατημένο νερό.

Πάει παρέα με τους υδατάνθρακες

Οποιαδήποτε τροφή περιέχει υδατάνθρακες τη βοηθάει να απορροφηθεί από το σώμα -ακόμα κι αν αυτή η τροφή είναι ένα ποτήρι χυμός. Μην το ξεχνάς.

Να σου συστήσουμε τη μονοϋδρική

Αν έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις την κρεατίνη κοίταξε να το κάνεις με τη μονοϋδρική κρεατίνη. Καλύτερα να ξεχάσεις τις υπόλοιπες «ποικιλίες», περιέχουν ουσίες που δεν τις χρειάζεσαι πραγματικά και συνήθως είναι και πιο ακριβές.

Τέλος, επειδή τα ευκόλως εννοούμενα σχετικά με την υγεία καλό είναι να μην παραλείπονται: για να αρχίσεις την κρεατίνη πρέπει σίγουρα να είσαι πάνω από 18 χρονών και, φυσικά, να έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που (συνήθως) σου ζητάνε σε ένα γυμναστήριο.

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.