10 μεγάλοι μύθοι για τα συμπλήρωμα διατροφής ...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στο μαγικό βασίλειο του γυμναστηρίου όπου όλοι έχουν μια γνώμη και όλοι είναι ειδήμονες σε έναν τομέα, ο διαχωρισμός της αλήθειας από το μύθο μπορεί συχνά να είναι δύσκολο επίτευγμα. Ο καθένας έχει μια γνώμη, και συχνά αυτές οι απόψεις βασίζονται σε φήμες, παραπληροφόρηση, ή 60 δευτερόλεπτα πανικού στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων ή το ραδιόφωνο.

Πολλοί μύθοι για τα συμπληρώματα εξακολουθούν να επικρατούν, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι μύθοι έχουν μελετηθεί και έχουν αποδειχθεί ότι είναι λανθασμένοι.

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 δημοφιλείς μύθους όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής. Βεβαίως, αυτή η λίστα είναι μόνο η αρχή και είμαστε σίγουροι ότι δεκάδες άλλοι μύθοι κυκλοφορούν εκεί έξω. Αν γνωρίζετε έναν μύθο για τα συμπληρώματα που δεν είναι στη λίστα αυτή, θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να κάνετε μια έρευνα  και να εξετάσετε από μόνοι σας τι είναι αλήθεια και τι... παραμύθια.

 

Μύθος # 1: Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος παχαίνει
Οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος (whey) δεν παχαίνουν. Τέλος. Το μόνο πράγμα που παχαίνει είναι η υπερβολική πρόσληψη ημερήσιων θερμίδων. Τρώγοντας μια σωστή ποσότητα πρωτεϊνών καθημερινά θα εξασφαλίσετε μέγιστα κέρδη μυών. Μερικοί συνιστούν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρος. Άλλοι περισσότερα. Δεν έχει γίνει καμία έρευνα περί τούτου, γι' αυτό η καλύτερη προσέγγιση σε αυτό είναι πάντα μια καλή μερίδα πρωτεϊνών με  κάθε γεύμα σας για μέγιστα αποτελέσματα.

 

Μύθος # 2: Τα συμπληρώματα είναι σκέτο πέταμα χρημάτων
Αυτός είναι ένας πολύ γενικευμένος μύθος. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής στην αγορά που βοηθάνε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση στο γυμναστήριο, να χτίσετε μυς, να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία. Άλλα είναι καλά, άλλα είναι εξαιρετικά. Όλα κάνουν μια δουλειά σε ένα ποσοστό. Το θέμα είναι να βρείτε το καλύτερο για τα λεφτά σας.

 

Μύθος # 3: Αν έχω μια καλή διατροφή, δεν χρειάζομαι συμπληρώματα
Μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι μια καλή αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πληρείτε όλες τις διατροφικές ανάγκες του σώματός σας. Και ειδικά όταν βάζετε το σώμα κάτω από το υπερβολικό στρες των ασκήσεων με βάρη. Επιπλέον, οι θρεπτικές ανάγκες έχουν διακυμάνσεις εξαιτίας της ηλικίας, της υγείας, του άγχους ή μιας έντονης προπόνησης. Δείτε τα συμπληρώματα ως ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι οι προπονήσεις σας δεν πάνε χαμένες.

 

Μύθος # 4: Όλα τα συμπληρώματα είναι η ίδια ποιότητα
Δεν είναι όλα τα συμπληρώματα τα ίδια. Διαφορετικές εταιρείες έχουν διαφορετικά στάνταρτ παραγωγής. Ορισμένες  βασίζονται σε χαμηλότερη ποιότητα και καθαρότητα πρώτων υλών, ώστε να μπορούν να παρέχουν μια χαμηλότερη τιμή. Άλλες εταιρίες διαθέτουν τα πιο υψηλά στάνταρτ αλλά με υψηλό κόστος. Ένας γενικός κανόνας είναι να μην αγοράζετε συμπληρώματα με βάση την τιμή. Αντ 'αυτού, αναζητήσετε απόψεις άλλων ανθρώπων και κάντε μια έρευνα να δείτε ποια προϊόντα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

 

Μύθος # 5: Η κρεατίνη είναι αναβολικό
Η κρεατίνη δεν είναι ούτε αναβολικό ούτε στεροειδές. Η κρεατίνη είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και ο ρόλος της είναι να παρέχει ενέργεια (κυρίως) στα μυϊκά κύτταρα. Τα αναβολικά - στεροειδή είναι χημικά φάρμακα που μιμούνται τα οφέλη της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης και σε υπερβολικές δόσεις θεωρούνται επικίνδυνα. Η κρεατίνη είναι ένα απολύτως ασφαλές και φυσικό προϊόν.

 

Μύθος # 6: Τα συμπληρώματα χτίζουν μυς ακόμα και αν δεν ασκείσαι
Αυτό και αν είναι εξωφρενικό! Τα συμπληρώματα ενώ είναι σε θέση να βελτιώσουν τη γενική υγεία σας, να καταπολεμήσουν το άγχος, να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να σας δώσουν ενέργεια και συγκέντρωση και να σας βοηθήσουν στη μυϊκή αποκατάσταση μετά από μια έντονη προπόνηση, δεν είναι μαγικά χάπια που μπορούν να σας μετατρέψουν σε επαγγελματίες bodybuilder. Αν δεν κάνετε δουλειά στο γυμναστήριο... τίποτα δεν σας σώζει!

 

Μύθος # 7: Τα συμπληρώματα προκαλούν πολλές παρενέργειες
Η πλειοψηφία των συστατικών που περιέχονται στα συμπληρώματα διατροφής βρίσκονται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα, ή στα τρόφιμα που τρώμε. Οι εταιρίες που τα παράγουν αναγκάζονται να περάσουν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας πριν διαθέσουν ένα νέο προϊόν για κατανάλωση. Σίγουρα δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση μαζικές μηνύσεις από δυσαρεστημένους καταναλωτές... Η σωστή συμπλήρωση παράγει πολύ ελάχιστες ως καθόλου παρενέργειες.

 

Μύθος # 8: Η χρήση κρεατίνης προκαλεί μυϊκές κράμπες
Γενικά υπάρχουν μύθοι και μύθοι για την κρεατίνη. Μερικοί λένε ότι προκαλεί ζημιά στο συκώτι, άλλοι στα νεφρά κοκ. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έτσι και αυτός ο μύθος έχει επίσης μελετηθεί και αποδειχθεί ότι είναι λανθασμένος. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι οι αθλητές που συμπληρώνουν τη διατροφή τους με κρεατίνη έχουν στην πραγματικότητα λιγότερες μυϊκές κράμπες, τραβήγματα, τραυματισμούς, και σφίξιμο των μυών από όσους δεν συμπλήρωναν τη διατροφή τους με κρεατίνη. (Mayhew, Mayhew and Ware)

 

Μύθος # 9: Ένα συμπλήρωμα παράγει τα ίδια οφέλη για όλους
Αυτό είναι απολύτως λανθασμένο. Κάθε άτομο είναι μοναδικό, και ούτε δύο αθλητές προπονούνται το ίδιο ή τρώνε τα ίδια πράγματα. Πολλές φορές θα βρείτε ότι η κρεατίνη ή τα προπονητικά νιτρικά οξείδια λειτουργούν καλύτερα για μερικούς από ότι σε άλλους. Στην πραγματικότητα, είναι συχνό το φαινόμενο ένας αθλητής να δει ελάχιστα οφέλη από μια μάρκα συμπληρώματος, και μεγάλα οφέλη από μια άλλη. Μην υποθέσετε ότι επειδή ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν λειτουργεί καλά για το φίλο σας, πως δεν θα λειτουργήσει για σας.

 

Μύθος # 10: Οι λιποδιαλύτες είναι τσάμπα τα λεφτά
Τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα καύσης λίπους περιέχουν ένα σκασμό ολόκληρο συστατικών που είναι αποτελεσματικά στην τόνωση του μεταβολισμού και ενθαρρύνουν το σώμα να κάψει το λίπος του με ποικίλες μεθόδους και προσεγγίσεις. Ενώ οι λιποδιαλύτες σίγουρα δεν είναι θαυματουργά χαπάκια που από την μια μέρα στην άλλη θα κάνουν τους κοιλιακούς να σκίσουν την μπλούζα σας, σίγουρα θα σας βοηθήσουν να ρίξετε το λίπος ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας και σε συνδυασμό με μια καλή προπόνηση και σωστή διατροφή θα... διευκολύνουν λίγο τα πράγματα για εσάς.

http://www.ensomati.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
loading...