mobadv

Ο πολλά υποσχόμενος Διονύσης Γενιατάκης μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Wabba 2013 και τη διάκρισή του στο Mr Universe!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι να πούμε γι΄αυτό το παιδί…πρώτος στην κατηγορία Junior στο διαγωνισμό Wabba 2013, δεύτερος στο Mr. Universe στη Γερμανία, φοιτητής ΤΕΦΑΑ, με σπουδές στο αντικείμενο της φυσικοθεραπείας και της ψυχολογίας, συμβουλευτικής και αθλητικής! Ο Διονύσης έχει έρθει για να μείνει! Μετά από την πρώτη του συμμετοχή φέτος στους αγώνες, όπου ξεχώρισε αμέσως, ο ίδιος μας μιλάει και μας αποκαλύπτει….πολλά!

 

-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το χώρο του body building;

 

Κοιτάζoντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι βρισκόμουν πάντα στο χώρο του bodybuilding. Καθώς η μητέρα μου ήταν αθλήτρια της σωματοδόμησης (μη αγωνιστική) επί 19 συνεχόμενα χρόνια, η πρώτη φορά που βρέθηκα σε γυμναστήριο ήταν στην ηλικία των 7 χρονών! Κάθε μέρα με έπαιρνε μαζί της και έκανα μόνο κοιλιακούς. Σε ηλικία 9 ετών ένα ορθοπεδικό πρόβλημα στο ισχίο με καθήλωσε στο κρεβάτι για 3 συνεχόμενα χρόνια και έκανα μεταμόσχευση της κεφαλής του ισχίου. Μετά το γεγονός αυτό, χρειάστηκα φυσικοθεραπείες και εγώ ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όχι μόνο περπατούσα ξανά, αλλά έκανα και εκτάσεις τετρακεφάλων, καμψείς μηριαίων δικαφάλων και άλλες ασκήσεις ενδυνάμωσης….ό,τι δηλαδή ζήλευα και ήθελα να κάνω από 7 χρονών που έκανα μόνο κοιλιάκους! 14 ετών είχα αποκατασταθεί πλήρως και ξεκίνησα μαθήματα πυγμαχίας και ύστερα από 6 μήνες ο δάσκαλος μου συνέστησε να κάνω και ασκήσεις με βάρη για την βελτίωση της επίδοσης μου. Τα 3 αυτά σημάδια, μου έκαναν το γυμναστήριο τρόπο ζωής. Τα χρόνια αυτά μέσα στο γυμναστήριο κέρδιζα καθημερινά γνώση και δενόμουν παράλληλα με το χώρο πιο στενά, περίπου 3 χρόνια πριν αποφασίσω να ασχοληθώ με το αγωνιστικό bodybuilding, ώντας συνειδητοποιημένος και με σαφή όραμα του τι έχω σκοπό να πετύχω.

 

-Έχεις ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα;

 

Ναι έχω ασχοληθεί, όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού όμως. Όπως προανέφερα έχω κάνει 2,5 χρόνια πυγμαχία και παροδικά έχω έρθει σε επαφή με διάφορες πολεμικές τέχνες.

 

-Ποιά είναι η γνώμη σου για το χώρο της σωματικής διάπλασης και της εξέλιξής του;

 

Θεωρώ το χώρο της σωματοδόμησης συνεχώς εξελίσσιμο, σίγουρα βέβαια κάποια πράγματα θέλουν βελτίωση και πάνω κάτω οι περισσότεροι αθλητές τα ξέρουμε και οι γνώμες μας συγκλίνουν. Θα ήθελα να αναφέρω πως έχω αγάπη και πίστη στο bodybuilding και είμαι σίγουρος πως σαν εμένα υπάρχουν πολλοί όπου όλοι μαζί θα βελτιώσουμε το χώρο.

 

 

-Με τι ασχολείσαι σε αυτή τη φάση; Ποιά είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

 

Σε αυτή την φάση είμαι φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ, γυμναστής στο γυμναστήριο PLANET στην Γλυφάδα καθώς και personal trainer σε διάφορα γυμναστήρια. Όσο αφορά τα σχέδια για το μέλλον, έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου για τον επόμενο αγώνα, κάνοντας απο τώρα την προσπάθεια μου για την καλύτερη δυνατή διάκριση.

 

 

-Ποιούς θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

 

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Τάσο Μισαηλίδη και Θανάση Υφαντόπουλο, οι οποίοι με παρακολουθούσαν κάθε μέρα και ρυθμίζανε τα πάντα ανάλογα με τις ανάγκες μου. Η καθοδήγηση και η βοήθεια τους στον αγώνα μου τους καθιστά για μένα εκτός από προπονητές, φίλους.

Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία και τον κύριο Νίκο Τσουνάκη, την οικογένεια μου και την γυναίκα μου για την πολύπλευρη στήριξη που μου πρόσφεραν, καθώς και κάποιους φίλους που βοηθήσανε ο καθένας με τον τρόπο του. Οι φίλοι αυτοί είναι οι Γιώργος Ζαμπέτας, Διαμαντής Χατζηδιαμαντής, Λευτέρης Στακιάς, Μάνος Μυλωνάς, Βασίλης Γεωργουδής, Βαγγέλης Μάρος, Αντώνης και Βαγγέλης Θεοδοσίου, Νίκος Σβορώνος, Πέτρος Μητράκος, Πασχάλης Ρεβύθης, Κων/νος Τσιορτός, Γίαννης Κοτσίδας, Μπάμπης Κοτσάμπασης, Λευτέρης Καναβάρος καθώς και όλη η ομάδα του γυμναστηρίου Planet όπου εργάζομαι και γυμνάζομαι. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το iFitnessbook.com για την συνέντευξη.

 

-Πώς ήταν η εμπειρία σου στο διαγωνισμό Mr Universe; Τι ήταν αυτό που σου έκανε περισσότερο εντύπωση και πώς ένιωσες κατά την όλη διαδικασία;

Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα, καθώς ήταν και ο πρώτος μου αγώνας στο εξωτερικό και μπορώ να πω πως αποκόμισα πολλά εφόδια από αυτήν. Συνάντησα αθλητές από πολλές χώρες και γνώρισα πολλούς πειθαρχημένους και αξιόλογους bodybuilders. Κατά την όλη διαδικασία ένιωσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα μέσα μου, άγχος και πίεση για να γίνουν όλα σωστά στην οργάνωση, μαζί με τις δυσκολίες που υπήρξαν, και αγωνία μέχρι να βγω στην σκηνή. Ένιωσα όμως και τυχερός για τη βοήθεια και τη στήριξη που είχα εκεί από τη γυναίκα μου και αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ, είναι στην διαδρομή για τον αγώνα και πάνω στην σκηνή, το πόσο περήφανος ένιωσα που είμαι Έλληνας!

 

Επιμέλεια: Στεφανία Παλιμετάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι καλύτερες κινήσεις για τεράστιο θώρακα από τον 3 φορές Mr. Universe
  • Διονύσης Γενιατάκης: «Το σιδερένιο άθλημα απαιτεί πολλές θυσίες αλλά πιστεύω αξίζουν όλες»
  • «Έφυγε» από τη ζωή ο Σκωτσέζος bodybuilder Grant Coutts
  • Massimo Alparone: «Καλοί αθλητές και υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα»
  • Mr Universe: Το «ωραιότερο» κορμί του κόσμου είναι ελληνικό!
  • To Γενικό ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος στο Mr. Universe της ΝΑC
loading...

GIF ISO FINAL 1