mobadv

Nόρα Κόλλια: Η αθλήτρια πρότυπο...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

- Πότε ξεκίνησες και ποιός σε μύησε στο χώρο της σωματικής διάπλασης;

Η γνωριμία μου με τα βάρη έγινε από νωρίς, το 1997, τα πρώτα χρόνια στην σχολή, λόγο του ότι ήθελα να βελτιώσω τις επιδόσεις μου σε άλλα αθλήματα. Ξεκίνησα με αρχικό στόχο την ενδυνάμωση και την αύξηση της αλτικότητας, άλλα το "μικρόβιο" είχε ήδη μπει στον οργανισμό μου... Εκτός από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, για κάποιες σεζόν έκανα προπονήσεις και σε ιδιωτικά γυμναστήρια της πόλης -Κομοτηνή-  όπου ήταν και οι πρώτες μικρές κρούσεις με το άθλημα. Γενικά ψάχτηκα μόνη μου περισσότερο, δεν είμαι από τα άτομα που θα παρασυρθούν να κάνουν κάτι τόσο ιδιαίτερο, αν δεν το έχω προαποφασίσει μόνη μου και δεν έχω την προσωπική μου οπτική πάνω στο θέμα. Επιστρέφοντας μετά τις σπουδές μου και ξεκινώντας να εργάζομαι σε γυμναστήρια, ήρθε σιγά-σιγά η στιγμή που αποφάσισα να κάνω τη δουλεία μου πρωταθλητισμό και να θυμηθώ παλιές στιγμές προκλήσεων!

 

- Πριν καταπιαστείς με το άθλημα ήσουν σε κάποιο άλλο άθλημα;

Αρχικά είχα ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία την κολύμβηση και τον στίβο (ταχύτητες). Η κολύμβηση εγκαταλείφτηκε τότε αναγκαστικά λόγο έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής-ζω στην επαρχία καταλαβαίνετε- κι έτσι ο στίβος και το βόλεϊ με αρκετές διασυλλογικές επιτυχίες έμειναν στο ενεργητικό μου.

 

- Τι είναι αυτό που σε γήτευσε στον χώρο και ποιος σε παροτρύνε να ασχοληθείς σε αγωνιστικό επίπεδο;

Θεώρησα ότι σαν ατομικό άθλημα έχει όπως και ο στίβος που έκανα, την γοητεία και την πρόκληση να ξεπεράσεις πρώτα τον εαυτό σου. Πάνω στην σκηνή, όπως και στο ταρτάν, είσαι μόνος σου, έχεις ξεπεράσει προ πολλού τα προσωπικά σου όρια, επομένως την πρώτη νίκη την έχεις πετύχει ήδη πριν την απονομή την ιδέα μου αυτή είχε ενισχύσει ένας καλός συνάδελφος, όταν εργαζόμασταν μαζί σε γυμναστήριο, θυμάμαι συγκεκριμένα έκανα προπόνηση ποδιών, έρχεται προς το μέρος μου, με παρατηρεί- έκανε κι εκείνος βάρη, ήταν δυνατός! - και μου λέει: "τα πόδια σου έχουν φοβερές γραμμές, είναι αγωνιστικού επιπέδου, το έχεις σκεφτεί να κατεβείς;". Αυτό ήταν!

 

 

 

- Ποσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε να προπονηθείς ώστε να φτάσεις στο επίπεδο να συμμετάσχεις σε αγώνες και πόσο δύσκολο είναι αυτό από θέμα προετοιμασίας και πειθαρχίας του προγράμματος;

Ενα χρόνο. Η πρώτη δίαιτα μου φάνηκε από τα πιο δύσκολα πράγματα που είχα κάνει μέχρι τότε σε ότι αφορά το κομμάτι του πρωταθλητισμού! Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να κοιμηθώ τις νύχτες, δάγκωνα τα μαξιλάρια χάχαχ! Δεν έκανα ατασθαλίες όμως, όταν αποφασίσω να κάνω κάτι δεν με σταματάει τίποτα!

 

- Ποτε συμμετείχες πρώτη φορά σε αγώνες, ποια διοργάνωση και ποια κατηγορία;

2008, chrisberg grand prix στην Ρόδο, υπό την αιγίδα της νεοσύστατης NAC. Για 1η figure με πήγαιναν, 2η fitness τελικά τα...."περι ομοσπονδιών και παραγόντων" που λέμε....τέλος πάντων.

 

 

- Ποιες οι αναμνήσεις σου και τα συναισθήματά σου από την παρθενική σου εμφάνιση;

Πολύ ωραία διοργάνωση στην κοσμοπολίτικη Ρόδο, διοργανωτής (Χρυσοβέργης Μιχάλης) και κόσμος μου φέρθηκαν κάτι παραπάνω από καλά για πρωτοεμφανιζόμενη διπλά στην  συντοπίτισσα πρωταθλήτρια τους Μίνα Καλιακούδα, και η Μίνα πολύ καλή. Τα συναισθήματα δεν είναι αρνητικά, είναι του αθλητή που γνωρίζει ότι θα μπορούσε να είναι και πρώτος, αλλά ξέρει και τους λόγους που δεν πήρε αυτή την θέση. Μια καλή ανάμνηση.

 

- Το γυναικείο ΒΒ είναι παρεξηγημένο από το ευρύ κοινό λόγο αμάθειας ποια είναι πραγματικά η φιλοσοφία του;

Μην τα βάζουμε μόνο με τον κόσμο, έχει κι αυτός τα δικά του. Το ΒΒ ανήκει στα αθλήματα επίδειξης, τις επιδόσεις σου τις κουβαλάς συνέχεια πάνω σου και κρίνεσαι όχι μόνο την ώρα του αγώνα, αλλά κάθε μέρα, πράγμα που σε κανένα άλλο άθλημα δεν συμβαίνει ακριβώς λοιπόν επειδή έχει να κάνει με την εμφάνιση, είναι "ευαίσθητο’' στην κριτική και τις παρεξηγήσεις. Η φιλοσοφία του γυναικείου ΒΒ δεν έχει διαφορές ιδιαίτερες από το ανδρικό. Στόχος είναι η αρτιότερη σωματική διάπλαση με την μέγιστη δυνατή συμμετρία. Μερικοτήτα και γράμμωση ποικίλλουν, ανάλογα με την κατηγορία. Προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ τις αθλήτριες της βαριάς κατηγορίας ΒΒ, είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο αυτό που κάνουν, αλλά νομίζω ότι για την προώθηση του αθλήματος και για να είναι πιο ελκυστικό και "εμπορικό" θα πρέπει στις γυναικείες κατηγορίες να προβληθούν περισσότερο οι κατηγορίες fitness-figure, όπου τα... κυβικά δεν φοβίζουν τόσο και το outfit των αθλητριών κρατάει μια πιο θηλυκή προσέγγιση του σπορ.

 

 

- Γενικοτερα στη Ελλάδα το ΒΒ δεν είναι ευρέως διαδεδομένο κι εσύ με την όλη πορεία σου είσαι μια αθλήτρια - πρότυπο για την ανάπτυξη του στην χώρα μας, τι θα συμβούλευες τα νέα κορίτσια;

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τις νέες κοπέλες που μιλάω καθημερινά μαζί τους στα γυμναστήρια τις συμβουλεύω να μην φοβούνται να γυμναστούν με βάρη γιατί αυτά θα φέρουν τις έντονες αλλαγές στις γραμμές τους, θα είναι σφιχτές και τονωμένες και βέβαια να προσέχουν την διατροφή τους γιατί μόνο έτσι θα έχουν πραγματικά οφέλη από την προπόνηση. Οι νέες γενιές έχουν λιγότερο φόβο για τα βάρη, τα πρότυπα εμφάνισης έχουν αλλάξει, όμορφο θεωρείται πλέον το δυνατό, τα ανορεκτικά πρότυπα του '90-οπως η Κέιτ Μος- δεν υφίστανται πια, παρά μόνο σε εξαιρέσεις. Όμορφο θεωρείται πλέον το δυνατό, όχι μόνο στους άντρες αλλά και στις γυναίκες κι έτσι βλέπουμε όλο και περισσότερες κοπέλες στη σάλα με τα βάρη. Το ΒΒ με την σκληροπυρηνική του έννοια μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα αρκετό έδαφος στις γυναίκες, το fitness-figure πάντως δείχνει όχι απλά να τις ενδιαφέρει, αλλά να τις ενθουσιάζει!

 

 

 

- Ποιες οι διατροφικές σου συνήθειες στην καθημερινή σου ζωή και τι πρόγραμμα ακολουθείς ώστε να είσαι σε φόρμα;

Στην προετοιμασία ακολουθώ αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα ακόμα και στην φάση "όγκου". Αποφεύγω την ζάχαρη, τα τηγανητά, τα λιπαρά και το αλκοόλ. Καταναλώνω πολύ κρέας, ειδικά μοσχάρι που είναι και το αγαπημένο μου, ζυμαρικά, σαλάτες, βρώμη, ώμους ξηρούς καρπούς, αυγά και κάποια γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά κυρίως τυρί cottage. Στην γράμμωση είναι πιο λιτά τα πράγματα... άφθονο ψαρί, γαλοπούλα, ρύζι και σαλάτες. Η προπόνηση είναι το ευχαριστώ κομμάτι της προετοιμασίας. Ακόμα κι εκτός αγώνων τα βάρη δεν τα εγκαταλείπω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λόγο της δουλειάς μου θα κάνω αερόβια άσκηση στην αίθουσα των ομαδικών προγραμμάτων κι έτσι θα κρατήσω καλή φυσική κατάσταση μέσω της cardio άσκησης, επίσης δουλεύω και κάποιες προπονήσεις στίβου (για να θυμάμαι και τα παλιά μου λημέρια!) που δίνουν μια εξαιρετική πρωταγωνιστική φόρμα και αλλάζουν και την ψυχολογία μου.

 

- Ποσο επίπονη και πειθαρχημένη είναι η προετοιμασία σου πριν τους αγώνες και πόσο εξαντλητική για τον οργανισμό σου; Υπάρχουν μυστικά ώστε να φέρεις το σώμα σου στο επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε να είσαι έτοιμη για νέες κατακτήσεις;

Οσο πιο πειθαρχημένη, τόσο πιο επίπονη! Αλλά δεν με πειράζει, το δύσκολο είναι που δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε μόνο προετοιμασία, αλλά ταυτόχρονα δουλεύουμε, φροντίζουμε το σπίτι και τους δικούς μας κλπ. Αυτό φέρνει στην ουσία την εξάντληση, αλλά όταν αγαπάς κάτι πολύ όσο και να σε κουράζει δεν το σταματάς. Μυστικά δεν υπάρχουν. Η συνταγή έχει πάντα τα ίδια υλικά: πειθαρχία, αφοσίωση, γνώσεις, οργανωτικότητα, ταλέντο, χαμηλό προφίλ...

 

 

- Ποιος είναι ο προπονητής σου; Και τι μερίδιο ευθύνης του προσάπτεις για την μέχρι τώρα πορεία σου;

Λόγω του ότι ζω στην επαρχία, αναγκαστικά προετοιμάζομαι μόνη μου. Με το comeback μου στην IFBB, ο άνθρωπος που επιβλέπει τις κινήσεις μου και καθοδηγεί τα βήματα μου είναι ο πρόεδρος της ΕΟΣΔ, κ. Ιορδανής Λεβεντέλης. Με την βοήθεια του επαναπροσδιορίστηκα ως αθλήτρια και κατέκτησα σε σύντομο χρονικό διάστημα πανελλήνια πρωταθλήματα, κύπελλο και διεθνείς διακρίσεις. Ο,τι και να πω γι αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο...

 

- Ποιές είναι οι διακρίσεις σου και ποιά ξεχωρίζεις από αυτές;

      2008 ΝAC grand prix, fitness 2η

      2008  NABBA grand prix, figure 1η

      2009  NABBA πανελλήνιο πρωτάθλημα, fitness 1η

      2009  NABBA Universe, fitness performance 5η

      2011 IFBB πανελλήνιο πρωτάθλημα,fitness 1η

      2011 IFBB πανελλήνιο κύπελλο, body fitness 2η

      2011 IFBB  Μεσογειακό Πρωτάθλημα, body fitness 3η

      2012  IFBB πανελλήνιο πρωτάθλημα,body fitness 1η

      2012  IFBB  Μεσογειακό πρωτάθλημα,body fitness 1η

      2012  IFBB πανελλήνιο κύπελλο,body fitness 1η

Η προσπάθεια είναι σαφώς πάντα η ίδια, όπου και να παίζεις, θα ξεχωρίσω όμως τις διακρίσεις που έχω στην IFBB γιατί είδα ότι είναι οι μόνες με πραγματική αξία, με αναγνώριση και βαρύτητα στο εξωτερικό.

 

- Οι διακρίσεις σου "μοιράζονται" ανάμεσα στις κατηγορίες fitness και figure. Στο θέμα της χορογραφίας fitness έχεις επιδείξει ότι πιο εξελιγμένο των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Τι  σε ώθησε να αλλάξεις κατηγορία και να αγωνίζεσαι πλέον στην figure;

Η fitness είναι μια πολύ αγαπημένη κατηγορία για μένα, καθώς έχει την αμεσότερη επαφή με το επάγγελμα μου, αφού συνδυάζει στοιχειά ενόργανης, ρυθμικής, aerobic, capoeira κλπ. Ο κίνδυνος τραυματισμού όμως είναι πολύ μεγάλος και δεν ήθελα να ρισκάρω κάτι τέτοιο, που μπορεί να μου στοίχιζε την αγωνιστική μου πορεία αλλά και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και βιοπορισμό. Ετσι αποφάσισα να κάνω μια όσο το δυνατόν πιο θεαματική "έξοδο" από την κατηγορία αυτή το 2011 με την εμφάνιση μου στο Βελλίδειο, κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην fitness για τελευταία φορά.

 

 

- Πιστευεις ότι υπάρχει έλλειψη κινήτρων ώστε να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα μια νέα αθλήτρια;

Αν εννοείτε το οικονομικότατο δεν αποτελεί κίνητρο, αποτελεί σκοπό. Ο αθλητισμός είναι πρώτα απ' όλα ιδεώδες. Σαφώς και πρέπει να στηρίζονται οικονομικά τα αθλήματα με επιχορηγήσεις, χορηγίες κλπ, αλλά ένας νέος άνθρωπος δεν ξεκάνει την σταδιοδρομία του στον πρωταθλητισμό με πρώτη αξία το χρήμα. Ξεκάνει γιατί του αρέσει το αγαπάει, έχει το ταλέντο γι αυτό κι αν έχει υπομονή κι επίμονη θα έρθει και το χρήμα... Προσωπικά πιστεύω ότι η έλλειψη κινήτρων δεν έγκειται τόσο στο οικονομικό, όσο στην λανθασμένη εικόνα για το άθλημα. Έχουμε δει κατά καιρούς εικόνες παρωδίας του αθλήματος που το κάνουν να δείχνει επικίνδυνο για την υγεία και στα όρια του γελοίου στα μάτια του κόσμου αυτό πρέπει να σταματήσει.  Πρέπει να προβληθεί η πραγματική εικόνα σοβαρεύεστε να μας πάρουν σοβαρά και να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση κοινού και να ανέβει η δημοτικότητα του.

 

 

 

 

- Tι πραγματικά συμβαίνει με όλες αυτές τις διοργανώσεις, πλέον υπάρχει ένα κομφούζιο χωρίς να έχουμε έναν/μια πρωταθλητή Ελλάδος εξήγησε μας...

Οτι συμβαίνει γενικά στην Ελλάδα συμβαίνει και στον χώρο του αθλήματος:  θέλουν όλοι να είναι πρωτόσκολοι να είναι αρχηγοί, όλοι πρόεδροι κλπ., αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσω μιας ομοσπονδίας, δημιουργούνται κακέκτυπα ομοσπονδιών προκειμένου να εξυπηρετήσουν σκοπούς όχι και τόσο αθλητικούς… Αποτέλεσμα είναι να έχουμε αισθητικά "ατυχήματα" επί σκηνής, αθλητές που η εμφάνιση και η συμπεριφορά τους να απέχει πολύ από το αυθεντικό ζητούμενο κι ένα κοινό μπερδεμένο. Το ότι το ΒΒ ανήκει στα προ-Ολυμπιακά αθλήματα δίνει καύμα σε αυτές τις οργανώσεις ένα κάποιο παραθυράκι να διεξάγουν τους αγώνες τούτο για πόσο καύμα δεν ξέρω. Αυτό που γνωρίζω και καλό είναι να το ξέρει και ο κόσμος είναι ότι η ΕΟΣΔ-IFBB εκπροσωπεί νόμιμα το ΒΒ στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο που οι κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις όπως το Arnold Classic,το Olympia κλπ είναι υπό την αιγίδα της ΙFBB. Εχω περάσει από τέτοιες διοργανώσεις και δεν μπορούν να μου προσάψουν ότι έχω μονοδιάστατη άποψη έχοντας αθλητική παιδεία από παλιά, γνωρίζω ότι ομοσπονδία είναι εκείνη που έχει την επίσημη αναγνώριση, ακολουθεί κανονισμούς κι έχει παγκόσμια απήχηση, όπως επίσης αθλητής είσαι όταν ανήκεις σε κάποιο αθλητικό σύλλογο κι έχεις δελτίο σε όλα τα αθλήματα και τις αναγνωρισμένες ομοσπονδίες τα ίδια πράγματα ισχύουν.

 

- Πιστευεις ότι η ΕΟΣΔ  θα έπρεπε να προβεί σε κινήσεις προώθησης του αθλήματος ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί με τα σημερινά δεδομένα και να αλλάξει αντίληψη;

Η ΕΟΣΔ είναι πιο μπροστά απ όσο νομίζουν! Οι διοργανώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, όπως τα grand prix στο Βελλίδειο δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα τις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού κι αυτό δεν το λέω εγώ, το είπαν ιθύνοντες της IFBB που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους αγώνες. Αλλά και αφεντάτο Κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη στο Κλειστό των Μελισσιών πληρούσε με το παραπάνω τα στάνταρντ που απαιτούν αυτά τα events. Ένα σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο είναι ο καταλληλότερος χώρος διεξαγωγής αγώνων, διαθέτει άνετα αποδυτήρια, κλιματισμό, εξαερισμό και διάφορα αλλά. Ακόμα και το Arnold Classic διεξάγεται στο Madrid Arena, ένα κλειστό υψηλών προδιαγραφών. Μην ξεχνάτε, μιλάμε πάντα για ένα άθλημα! Για περαιτέρω εκσυγχρονισμό η ΕΟΣΔ ήταν και είναι πάντα ανοιχτή σε προτάσεις, αρκεί να μην υπάρχουν διαπλεκόμουνα και "δευτέρες σκέψεις"...

 

 

- Ποιες είναι οι συμβουλές σου σε νέες αθλήτριες τι κατευθύνσεις θα έδινες;

Να αντιμετωπίσουν το ΒΒ όπως του αξίζει, σαν άθλημα δηλαδή κι όχι σαν μια δραστηριότητα που θα τις κάνει δημοφιλέστερες στο άλλο φύλο... Να το δουν με σοβαρότητα για να τις δει κι αυτό έτσι. Να ξέρουν ότι θα υπάρξουν δυσκολίες που θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους: η δίαιτα, η κούραση, οι τραυματισμοί, το άγχος, η αμφισβήτηση κάποιων. Αν θέλουν να θεωρούνται πραγματικές αθλήτριες, θα ξεπεράσουν τα εμπόδια και θα συνεχίσουν. Να απευθυνθούν σε έμπειρους και αναγνωρισμένους προπονητές και ομοσπονδία Εστε να μην χαθούν άδικα οι προσπάθειες τους και τέλος, να αγάπανθε πολύ αυτό που κάνουν!

 

 

 

- Μιλησε μας για την συμμέτοχη σου στο Arnold, ήταν ένας από τους μεγάλους σου πόθους αυτοί οι αγώνες;

Στο Arnold Classic δεν είχα τολμήσει ποτέ να φανταστώ ότι θα παίξω! Ήμουν ήδη πολύ ευχαριστημένη από τα δυο Μεσογειακά μετάλλια που είχα και ο επομένως στόχος μου θεωρούσα ότι θα ήταν-αν όλα πήγαιναν καλά- το Πανευρωπαϊκό, για την επομένη χρόνια. Το Arnold ήρθε σαν όνειρο και 5 μέρες στην Ισπανία ένιωσα ότι ζούσα σε εικονική πραγματικότητας έναν άλλο κόσμο. Με ρεκόρ συμμετοχων-780 αθλητές! -  και μια σκηνή γεμάτη αθλήτριες, το ότι δεν κατάφερα να πάω στον τελικό δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα,  κέρδισα ένα σωρό εμπειρίες! Εδω να ευχαριστήσω γι άλλη μια φορά τον πρόεδρο της ΕΟΣΔ κ. Λεβεντέλη και τον χορηγό Κ. Παπαδογεωργάκη με τα γυμναστήρια YAVA, χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερνα να παίξω σε αυτόν τον αγώνα.

 

 

- Σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει χάσμα όσον αφορά το αγωνιστικό επίπεδο;

Από άποψη γενετικών προδιαγραφών όχι, δεν θα το έλεγα. Παρόλο που είμαστε μια χώρα των μόλις 10 εκατομμυρίων, έχουμε να επιδείξουμε πολύ κάλους σωματοτυπούς. Συμφώνα πάντα με τα επίσημα κριτήρια της IFBB, έχουμε αθλητές/ώες όχι πολλούς μεν, ικανούς δε να φτάσουν ψηλά και το έχουμε αποδείξει. Αρκεί να υπάρχει μια παραπάνω οικονομική στήριξη για να γίνεται ευκολότερη και καλύτερη η προετοιμασία τους.

 

- Ποιοι είναι οι στόχοι που θες ακόμα να κατακτήσεις;

Αυτοί που μας αναλογούν... στην ζωή μας πρέπει να έχουμε σωφροσύνη και να μην ζητάμε περά από αυτό που μπορούμε και αξίζουμε. Οι εποχές είναι δύσκολες και καθιστούν μια αγωνιστική προετοιμασία, άθλο. Επιθυμία μου είναι να φτάσω στα προσωπικά μου όρια της κατηγορίας μου, να μπορέσω να συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες για κάποια καύμα χρόνια κι ότι διάκριση προκύψει είναι καλοδεχούμενη!

 

- Ποιά είναι η άποψη σου για το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης σαν το ifitnessbook; Πιστεύεις ότι έλειπε κάτι τέτοιο;

Εφόσον η τηλεόραση-η όποια θεώρει ότι αθλητισμός είναι μόνο η μπάλα- έχει αντικατασταθεί πλέον από το Ιντερνέτ, ένα site όπως αυτό είναι ότι καλύτερο μπορούσε να υπάρχει για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το fitness και το ΒΒ! Καιρός είναι πλέον να μάθει ο κόσμος τι είναι πραγματικά αυτό το άθλημα, τι προσφέρει και τι ανάγκες έχει για να προχωρήσει στην χώρα μας. Το ifitnessbook έχει την δύναμη να τα αναδείξει αυτά!

 

- Νόρα σε ευχαριστούμε θερμα και ευχόμαστε κάθε ευτυχία!

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενιών να είστε καλά και να συνεχίσετε την καλή δουλεία που κάνετε!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΜΧΧ ΣΤΟ Ε-SHOP MAΣ. ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Απεβίωσε ο σπουδαίος bodybuilder Φώτης Τόμπρας από την Αργολίδα
  • O θηριώδης Kai Greene βάζει τέλος στα σενάρια επιστροφής του στο bodybuilding
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • O νέος σύντροφος της Αννέτ Αρτάνι έχει την δική του ιστορία στο bodybuilding!
  • Ο Derek Weida βγήκε ζωντανός από την κόλαση του Ιράκ και έγινε «κτήνος» του Fitness
  • Nordic Drops: Η πιο μάχιμη άσκηση για πόδια και γλουτούς από μια bodybuilder! (videos)
loading...

GIF ISO FINAL 1