mobadv

NΙΚΟΣ ΚΑΥΓΑΣ: "Πειθαρχημένος και σωστός στις προσδοκίες του"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

- Πότε ξεκίνησες και ποιός σε μύησε στο χώρο του Bodybuilding;

Σε ηλικία 18 ετών ασχολήθηκε με το kick boxing για κάνα χρόνο στο πολύ χαλαρό και αφότου απολύθηκα από στρατιώτης με γοήτευσαν τα βάρη και οι γυμναστική με αντιστάσεις. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισα να γραμμώνω, από εκεί και ύστερα πάντα είχα στο βάθος του μυαλού μου να συμμετάσχω σε αγώνες το μικρόβιο πάντα υπήρχε ενδόμυχα.

 

- Ποιός σε παρότρυνε να ασχοληθείς σε αγωνιστικό επίπεδο;

Ένας πολύ καλός μου φίλος ο Παναγιώτης Φιλιόρης με παρότρυνε και πήγα στο γυμναστήριου του Αλέκου Σιατραβάνη όπου ξεκίνησα εκεί προπονήσεις και με τη βοήθεια και την καθοδήγηση σε όλους τους τομείς από τον προπονητή μου και πολύ καλό μου φίλο Marek Kotylac άνοιξε ο δρόμος την αγωνιστική μου πορεία.

 

 

- Ποιός αθλητής ξεχωρίζεις και ποιός είναι το ίνδαλμα σου;

Από τους αθλητές που ξεχωρίζω και έχω έως πρότυπα είναι ο Jay Culter , o Flex Wheeler και τον Phil Heath. Kαι από τους Έλληνες αθλητές ξεχωρίζω τον Δάσκαλα Αλέκο Σιατραβάνη, τον Σπύρο Μπουρνάζo και φυσικά τον προπονητή μου Marek Kotylac.

 

- Πότε συμμετείχες για πρώτη φορά σε αγώνες, σε ποιά διοργάνωση και κατηγορία; Ποιές οι αναμνήσεις σου και τα συναισθήματά σου από την παρθενική σου εμφάνιση;

Η πρώτη μου συμμετοχή σε αγώνες ήταν το 2010 στο Μr. Αιγαίο όπου κατέλαβα την δεύτερη θέση στην υψηλή κατηγορία. Ήμουν λίγο αγχωμένος αλλά πίστευα στον εαυτό μου και αυτό με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου. Απίστευτα τα παγωτά που έφαγα μετά τον αγώνα χα χαχααα.

 

 

- Πόσο επίπονη και πειθαρχημένη είναι η προετοιμασία σου την περίοδο πριν τους αγώνες και πόσο εξαντλητική για τον οργανισμό σου;

Πάντα προσέχω το τι τρώω και γενικότερα υιοθετώ έναν καλό τρόπο ζωής όσο γίνεται... Γι' αυτό είμαι πάντα σε καλή φόρμα όλο το χρόνο και έτοιμος για κάθε αγώνα. Πειθαρχημένος και σωστός σε όλες τις προσδοκίες μου. Όπως και να’ χει όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχουν και απαιτούμενες θυσίες που λίγοι τις καταλαβαίνουν κυρίως εκτός του χώρου μας.

 

- Το bodybuilding είναι παρεξηγημένο από το ευρύ κοινό, λόγο αμάθειας, ποιά είναι πραγματικά η φιλοσοφία του;

Πολύ σωστή η ερώτησή σου, γιατί η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια διότι όταν δεν έχεις ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί οποιοδήποτε άθλημα, έτσι και το ΒΒ. Όταν βάζεις κάποιους στόχους πρέπει να τους επιτύχεις και αυτό γίνεται μόνο με σκληρή δουλειά.

 

 

- Yπάρχει κάποιος σπόνσορας που σε υποστηρίζει;

Δεν υπάρχει κανένας σπόνσορας εκτός από κάποιους καλούς φίλους και τον προπονητή μου. Και αυτό είναι το δύσκολο για να μπορέσεις να συνεχίσεις και να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου. Το ΒΒ είναι ένα άθλημα που χρειάζεται να ξοδέψεις αρκετά χρήματα.

 

- Από τις διακρίσεις σου ποιά ξεχωρίζεις και γιατί;

Ξεχωρίζω την κατάκτηση του γενικού τίτλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μr. Hellas 2012 στη ΝΑC και στη συνέχεια την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν της Ρωσίας (ΝAC) ανάμεσα σε 200 αθλητές από 55 χώρες.

 

 

- Ποιό είναι το δυνατό σου χαρτί πάνω σου και που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι βελτιώσεις;

Το δυνατό μου χαρτί είναι τα πόδια μου και ο άνω κορμός μου (στήθος, κοιλιακοί). Προπονούμε όμως σκληρά για ένα πιο ογκώδες, γραμμωμένο και συμμετρικό σώμα.

 

- Ποιό είναι το όραμα σου και τι στόχους θέλεις ακόμα να κατακτήσεις;

Μια ακόμα καλύτερη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο και ακόμα καλύτερος τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι να είμαι πάντα υγιείς και να έχω δίπλα μου φίλους να με στηρίζουν όπως ο Κώστας Σταμάτης, ο Παναγιώτης Φιλιόρης, τον Θανάση Αττιλάκο και γενικά το Fun Club που όπου παίζω με ακολουθεί.

 

- Νίκο σε ευχαριστούμε για αυτή τη συνέντευξη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1