mobadv

Συνέντευξη - Νίκος Μαστροκωστόπουλος: «Τα καλύτερα έρχονται»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Το iFitnessbook “ανέβηκε” στη σκηνή μετά την λήξη του Κυπέλλου IBFΑ 2015 μαζί με τον διοργανωτή Νίκο Μαστροκωστόπουλο και συζήτησε μαζί του για την διοργάνωση, τους συμμετέχοντες και ότι αφορά την σκηνή και το bodybuilding.
 
Ο Νίκος Μαστροκωστόπουλος με το ιδιαίτερο στυλ του, “άνοιξε” τα χαρτιά του και μας μίλησε για τα επόμενα πλάνα του, σχολίασε την κατάσταση των αθλητών, τόνισε ότι οι κριτές πολλές φορές έχουν δύσκολο έργο, ενώ μας έδωσε σπουδαίες συμβουλές για όποιον αθλητή επιθυμεί να φτάσει ψηλά...
 
Δώσε μας ένα γενικό σχόλιο για τις σημερινές εντυπώσεις του Κυπέλλου IBFA 2015...
“Καταρχάς, μου φάνηκε ότι είχαμε μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο και τους αθλητές συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Μας έκαναν την τιμή να έρθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεγάλα ονόματα του αθλήματος όπως η Γεωργία Μπιτάκου, ο Βαγγέλης Xαντζής, ο Σταμάτης Μπιτάκος και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν τώρα. Σίγουρα, είχαμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου και συγκεκριμένα στην κατηγορία fashion διεξήχθη σπουδαία μάχη. Η διοργάνωση πήγε θαυμάσια όπου κύριο λόγο είχε το αθλητικό πνεύμα”.
 
Πως κρίνεις το επίπεδο των αθλητών στο Κύπελλο; Παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες φορές;
“Κοιτάξτε, αποδεσμεύτηκαν κάποιοι παλιοί αθλητές και πήγαν σε υψηλότερο επίπεδο όπως ο τεράστιος Κολιγκιώνης, πολλά κορίτσια και διάφοροι αθλητές που παίζουν στο εσωτερικό. Πλέον, η Ομοσπονδία διαθέτει πολύ καλό επίπεδο και φροντίζει να παρουσιάζει πάντα το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στον κόσμο”.
 
Aπό την εμπειρία σου τι είναι αυτό το κάτι παραπάνω που δίνει στον αθλητή το έναυσμα για να κάνει πρωταθλητισμό και να φτάσει σε μια διάκριση στο εξωτερικό;
“Το παν είναι η σταθερότητα και η συγκέντρωση στην δουλειά του. Σίγουρα, πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να αντέχει στην σκληρή προπόνηση, αλλά και να αντέχει στην πείνα. Πέρα από αυτά, πρέπει όμως να αγαπά το άθλημα και να μην είναι ναρκισσιστής”.
 
Σε κάποια στιγμή στην σκηνή είπες ότι το χρώμα του bodybuilder είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα. Τι είναι αυτό που αξιολογείται στον αθλητή πέρα από τους μυς; Τι θεωρείς σημαντικό στην εμφάνισή του;
“Είναι πολλοί οι παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα στην σκηνή. Πέρα από την γράμμωση, το πρόσωπο το θεωρώ σημαντικό, όπως συμβαίνει και στην Ιταλία η οποία να τονίσω ότι υποχρεώνει τους αθλητές να βγαίνουν με μαγιό σορτσάκι στην κατηγορία fashion, όπως παλιά οι fitness. To στήσιμο και η συμμετρία, η γράμμωση σε συνδυασμό με καλό βάψιμο δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα”.
 
Στιγμότυπο από τους αγώνες IBFA HELLAS 2015 τέρμα αριστερά ο διοργανωτης Νίκος Μαστροκωστόπουλος
 
Ξεχωρίζεις κάποιον αθλητή από την φετινή διοργάνωση;
“Είχαμε πολλούς καλούς bodybuilders σε υψηλό επίπεδο. Ο Τσίτσικας που πήρε τον Γενικό, ο οποίος μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα για κάπου πιο ψηλά. Είχαμε νέα παιδιά που έδειξαν ότι το μέλλον είναι μπροστά τους και ότι μπορούν επάξια να διακριθούν στο άθλημα. Επίσης, είχαμε γνώριμα πρόσωπα που ξέρουμε την αξία τους χρόνια τώρα και που δίνουν την ψυχή τους σε κάθε αγώνα”.
 
Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι; Θα σε δούμε κάπου;
“Ετοιμαζόμαστε για το Universe που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016 και συν ότι στις 25 Οκτώβρη έχουμε το πρωτάθλημα IBFΑ στην Ιταλία. Από κει και πέρα, συζητιούνται πολλά πράγματα και προσπαθούμε μήπως διοργανώσουμε κάποια Grand Prix. Επίσης, το Mister Ιόνιο είναι σχεδόν έτοιμο, όμως δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για την πορεία του Mister Αιγαίο”.
 
Ποιοι είναι αυτοί που σου δίνουν τη δύναμη να τρέχεις για το ελληνικό bodybuilding. Απο πού αντλείται όλη αυτή η ενέργεια;
“Οι αθλητές μου δίνουν τη δύναμη. Ο κόσμος μου δίνει δύναμη με την αποδοχή του. Ευχαριστώ όλους που στήριξαν την όμορφη βραδιά. Ευχαριστώ τους αθλητές που με αγαπούν, του αγαπώ και νιώθω κομμάτι τους”.
 
Πιστεύεις ότι αδικήθηκε ή αδικεί τον εαυτό του κάποιος αθλητής;
“Όχι, θεωρώ ότι όλα πήγαν περίφημα. Προσπαθώ να μην γίνονται αδικίες, δεν είναι στο χέρι μου, όμως δεν έχω ορίσει ποτέ ποιος θα αναδειχθεί νικητής πριν τον αγώνα. Ποτέ δεν θα γίνει αυτό. Κάποια λάθη ή κάποιες κακές κρίσεις ίσως γίνονται σε ορισμένες κατηγορίες, αλλά αυτό το προσδιορίζει ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Παράδειγμα, στην κατηγορία fashion, ήτανε 6 αθλητές που όλοι τους ήταν φοβεροί με το αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο. Μερικές φορές η θέση των κριτών είναι εξίσου δύσκολη”.
 
Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιον;
“Θέλω να ευχαριστήσω το iFitnessbook που μας έκανε την τιμή να καλύψει την διοργάνωση. Να ευχαριστήσω τους αθλητές, αλλά και τον κόσμο που με χαρά έδωσε ένα δυναμικό παρόν και μας έδωσε το κουράγιο να συνεχίσουμε. Προχωράμε και τα καλύτερα έρχονται”.
 
Το iFitnessbook ευχαριστεί τον Νίκο Μαστροκωστόπουλο για την παραχώρηση της συνέντευξης και για τα όμορφα λόγια. Με την σειρά μας, ευχόμαστε τα καλύτερα και να είναι πάντα δημιουργικός στο ελληνικό bodybuilding και τον αθλητισμό.
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Όλα τα αποτελέσματα από το 31ο IFBB Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018
  • Κυριάκος Γεωργίου: «Οι Έλληνες είναι αδέρφια μας, μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά»
  • Οι φωτογραφίες από το WABBA International Πρωτάθλημα 2018 by iFitnessbook.com!
  • Το Guest Posing της χρονιάς από την Κωνσταντίνα Κασκάνη στη σκηνή της WABBA! (video)
  • Οι δηλώσεις του προέδρου της IBFA Hellas εν όψει του αγώνα στις 10 Ιουνίου 2018 (video)
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
loading...

GIF ISO FINAL 1