mobadv

Συνεντευξή: Mάκης Μαραγκός - Xtreme stores Athlete

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Το iFitnessbook  επιστρέφει με μια ακόμη δυνατή συνέντευξη. Έχει τη χαρά να φιλοξενεί στις στήλες του τον Xtreme Μάκη Μαραγκό που μας μιλάει για τη μέχρι τώρα πορεία του, για τους νέους του στόχους, τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτον αλλά και πολλά άλλα. Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γεια σου Μάκη καλησπέρα. Θες να μας πεις δυο λόγια για την επιτυχημένη καριέρα σου στο bodybuilding αλλά και τις διακρίσεις που είχες μέχρι σήμερα ?
 
Καλησπέρα Xάρη μου κατ’αρχάς  ο χώρος του body building για εμένα ήταν πάντα ένα μυστήριο πριν ξεκινήσω το body building δοκιμάστηκα και πέρασα κάτω από πολλά αθλήματα μαχητικά αλλά ποτέ δεν με εντυπωσίαζαν. Δουλεύω για περίπου 15 χρόνια με της μυϊκές αντιστάσεις,  δοκίμασα τον εαυτό μου κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες  χωρίς να έχω την πολυτέλεια και τα χρήματα , είχα όμως ένα όραμα και πίστη να αποδοκιμάσω τον εαυτό μου  στο 100% σε όποια συνθήκη της ζωής μου και αν βρίσκομαι .  ‘Ενα ατύχημα  ενός πολύ καλού φίλου μου,έστρεψε την προσοχή μου πιο πολύ στον χώρο αυτό ,μιας και μου τον θύμιζε πάρα πολύ, ο ίδιος δεν είναι  πια εν ζωή. Αυτός  με έκανε να γνωρίσω τον κόσμο του body building και μέσα από κάθε συνθήκη το αγάπησα, μέρα με την μέρα το ζιζάνιο τρεφότανε και τόσο πάλευα πιο δυνατά. 
 
   Ξεκίνησα το 2011 κάνοντας  την 1η εμφάνιση μου  «Wabba Mr. Odyssea» το Νοέμβριο στην κατηγορία body fitness, παίρνοντας την 3η θέση και χαρούμενος από τα σχόλια τον κριτών και του κοινού με το που επιστρέφω Πάτρα οργανώνομαι και καταστρώνω τα σχέδια μου να το δουλέψω καλύτερα την επόμενη φορά και μαθαίνοντας απ’ τα  λάθη μου ξανακατεβαίνω το :
· 2013 Πανελλήνιο Κύπελλο της NAC 3 Νοεμβρίου στην Κατηγορία athletic 2 (1η θέση).
· 2013 10 Νοεμβρίου Πανελλήνιο πρωτάθλημα της WABBA ΠΕΣΔ  στην κατηγορία body fitness (1η θέση).
· Γενική κατηγορία overall ,3η θέση και πρόκριση για το παγκόσμιο στην Γερμανία.
· 2013 16-17 Νοεμβρίου Ashley στην GERMANY με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο WORLD CHAMPIONSHIP MR. UNIVERSAL  στην κατηγορία body fitness -1,75 cm  (1η θέση). 
· 2014 1 Ιουνίου ’’ WABBA MR HELLAS’’ κατηγορία body fitness (1η θέση) 
· OVERALL μέσα στους 8 κορυφαίους και ξανά πρόκριση για το WABBA WORLD
· 2014 15-16 Ιουνίου  WABBA WORLD CHAMPIONSHIP- ΝΑΥΠΛΙΟ  κατηγορία body fitness  (1η θέση).  
· 2014  1 Ιουνίου Βραβείο για το καλύτερο Posing Routine 
· 2013 τιμητική πλακέτα για την 1η θέση στο WORLD CHAMPIONSHIP MR. UNIVERSAL GERMANY.
· 2014 τιμητική πλακέτα για την 1 θέση στο WABBA WORLD CHAMPIONSHIP- ΝΑΥΠΛΙΟ  
Για 1η φορά σε παγκόσμιο επίπεδο μου δίνουν το δικαίωμα- παρόλο που είμαι body fitness να συμμετέχω στην Οverall των πρωταθλητών μέσα στους 10 κορυφαίους . 
 
 
   Πως ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με το άθλημα του Bodybuilding?
      
     Την ενασχόληση μου με το body building την ξεκίνησα από έναν  πολύ καλό μου φίλο, όπως σου προανέφερα πιο πάνω, ο οποίος  μου έδωσε τις πρώτες εικόνες. Ήταν αντίστοιχα και το είδωλο μου, συμμετρικότατος  με αγαλμάτινη όψη και γράμμωση. Πρωτεύοντα λόγο είχε η πειθαρχία,στη συνέχεια παρατήρησα ότι και το σώμα μου ανταποκρίνεται στις ανάλογες δίαιτες και της μυϊκές αντιστάσεις  και δεν έμενε παρά να αποδοκιμάσω τον εαυτό μου.  Μου άρεσε πάντα ο δύσκολος τρόπος και αυτό με κράταγε σε εγρήγορση γιατί στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό άθλημα το οποίο πρέπει να το διαχειριστείς ανάλογα σε 24 ώρες ξεκινώντας από την προπόνηση έπειτα την διατροφή και τέλος την κατάκλιση.  
 
Ξέρουμε ότι δουλεύεις στα Χtreme stores στο κατάστημα της Πάτρας,  επίσης ξέρουμε ότι τα Χtreme stores είναι πάντα στο πλευρό σου και ως αθλητής στηριζοντάς σε σαν πραγματική οικογένεια.. μίλησε μας για τη συνεργασία αυτή.
 
   Είμαι υπεύθυνος στο κατάστημα της Πάτρας το οποίο είναι το δεύτερο  σπίτι μου. Εργάζομαι κοντά 10 χρόνια και έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή μου. Εκεί είναι ο κόσμος μου, που αγαπώ και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου  να διαχειρίζεται κάτι  άλλο. Χαίρομαι που έρχομαι σε επαφή καθημερινά με αθλητές και ανταλλάσουμε απόψεις και ιδέες διότι αυτό με κάνει και εμένα καλύτερο άνθρωπο και παράλληλα καλύτερο αθλητή. Τα  X-treme stores  για μένα πέραν  το ότι είναι η οικογένεια μου ,μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις και την ίδια ιδεολογία. Όλα  αυτά τα χρόνια που εργάζομαι  αυτοί ήταν που με παρότρυναν και από απλός ασκούμενος έγινα πραγματικός αθλητής. Κάθε φορά που μιλώ για τα  X TREME STORES  και τον κ. Σπύρο  Μαραγκάκη  συγκινούμαι και ελπίζω να με συγχωρέσει  που αναφέρω το όνομα του, αλλά χωρίς αυτόν στο πλευρό μου τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμένα και δεν μπορώ να  κρύψω το γεγονός αυτό.  Αυτός είναι και ο δεύτερος λόγος που ετοιμάζομαι  για τους αγώνες.
 
 
Σε έχουμε δει στους αγώνες να κάνεις το ατομικό σου ποζάρισμα που πραγματικά κάνει τη διαφορά.. Ποιοί ειναι αυτοί που βοηθησάν γι αυτο το αποτέλεσμα?
 
    Κατ’αρχάς όπως γνωρίζετε τα χρήματα είναι περιορισμένα για να επεκτεινόμαστε σε μεγάλες παρουσιάσεις .Είμαι τυχερός που έχω μερικούς φίλους που δεν έχουν κέρδος αλλά έρχονται και βοηθάνε οικιοθελώς στους αγώνες μου όπως και η κοπέλα μου( Ελευθερία Π.) που είναι και η χορογράφος μου αν και εγώ είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως και κάνω μεγάλη προσπάθεια για να προσαρμοστώ. Επίσης στην ετοιμασία πάντα παραβρίσκεται και η αδερφή μου ( Σοφία Μαραγκού). Κάτι που μπορώ να αποκαλύψω για το μέλλον για να εξελίξω την όλη διαδικασία ιδεών και χορογραφίας είναι ότι μιλάω με κάποιους γνώστες απ’ το εξωτερικό που προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν για να ανεβάσω το επίπεδο μου την επόμενη φορά, κάνοντας εντελώς διαφορετικά πράγματα και αυτό είναι υπόσχεση.
 
 
Πως βλέπεις να εξελίσεται το άθλημα της σωματικής διάπλασης στην Ελλάδα?
 
 Όσον αφορά το άθλημα μας  στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί  να εξελιχθεί. Ο λόγος είναι ότι έχουμε το πιο δύσκολο management marketing και δεν έχουμε την απαιτούμενη διαφήμιση, ότι διαφήμιση υπάρχει της περισσότερες φορές γίνεται από τους ίδιους τους αθλητές  που κατεβαίνουν στους αγώνες  από 2-3 site και 2 περιοδικά.  Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί  οι άνθρωποι και μαθαίνουμε για τις εξελίξεις, αλλιώς δεν υπάρχει ενημέρωση για τη ροή των αγώνων. Αν ψάξεις  για video πλήρη κάλυψη των αγώνων θα καταλάβεις ότι δεν βρίσκεις  εύκολα. Έτσι δεν κόβονται εισιτήρια πολλά και οι εταιρίες δύσκολα θα εμπιστευτούν αθλητές για να χορηγήσουν. Τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει διαφορετική εξέλιξη των πραγμάτων , έγιναν κάποιες αλλαγές και καλυτέρευσαν λίγο  τα πράγματα . 
 
 Εάν ρωτήσεις, οι περισσότεροι θα σου πουν ότι  πρέπει να κρατάς  χαμηλά το προφίλ σου γιατί είναι  ένα άθλημα που ακμάζει η διαφήμισή του μέσο της εμφάνισής σου( λες και είναι μυστικό ενώ βλέπεις αγώνες του εξωτερικού που οι αθλητές κάνουν περιοδείες ολόκληρες  για να γνωριστούν με τον κόσμο, να τους δουν και να κόψουν εισιτήρια αργότερα στις μεγάλες διοργανώσεις) πάρε παράδειγμα από την FIBO. Εμείς δεν έχουμε καν περίπτερο να παρουσιάσουμε τα Ελληνικά δεδομένα. Βρισκόμουν φέτος στο περίπτερο της NUTREND  και με κάποιες κουβέντες  που έκανα με κόσμο που είχε επισκεφτεί αυτό  το περίπτερο για να γνωρίσει τους αθλητές  της, οι οποίοι  άνθρωποι ήταν από διάφορες  χώρες και με ρωτούσαν  ‘’η Ελλάδα έχει και bodybuilding?’’.  Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, ευτυχώς που έχουμε και ένα Κεφαλιανό και μας ήξεραν  κάποιοι από τους αγώνες του! 
 
Τουλάχιστον εγώ αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ και συμμετέχω όσο μπορώ σε αυτόν το χώρο και αυτό χάρης την  NUTREND που με εμπιστεύτηκε  και για μένα είναι τιμή μου , έχουμε πολύ μεγάλους αθλητές  να παρουσιάσουμε και  είναι άγνωστοι  για το εξωτερικό και είναι κρίμα!  Αυτά στα αναφέρω γιατί είναι καθαρά από την δικιά μου σκοπιά και από αυτά που συνάντησα μέσα από κάποια ταξίδια μου στο εξωτερικό.   
 
 
Ξέρουμε ότι θες να αυξήσεις τα κιλά σου. Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστείς και ποιος έχει αναλάβει το πρόγραμμά σου;
 
    Το σώμα μου κατάλαβα πλέον ότι πολύ δύσκολα θα κατέβει  πλέον σε βάρος  ιδίως την τελευταία φορά στο παγκόσμιο της Wabba  δυσκολεύτηκα  πολύ για να το κρατήσω χαμηλά έφτασα να τρώω πολύ λίγες θερμίδες καθημερινά ίσα για να επιβιώσω  και να κάνω αερόβια άσκηση  λες και ήμουν αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Έφτανα κοντά 4-5 ώρες αερόβια σχεδόν κάθε μέρα άλλα δεν το έβαλα κάτω δεν έχω μάθει να τα παρατάω  ποτέ και για μένα είναι πάντα πρόκληση…
 
     Το Νέο project που ακολουθώ  το τελευταίο διάστημα   δείχνει ότι ανταποκρίνεται θετικά έχω φυσικά δρόμο μπροστά μου για να φτάσω στον προγραμματισμένο στόχο την κατηγορία των κιλών που θέλω , προσωρινά θα το κρατήσω για έκπληξη. 
    Τώρα τα άτομα που ανέλαβαν το πρόγραμμα μου και  στέκονται στο πλευρό μου είναι αρκετά και δεν θέλω να παραλείψω κανένα.  Σε μεγάλο προπονητικό βαθμό με βοηθά  ο Νίκος Μαντζουράνης είναι χρόνια δίπλα μου, ο πολύ καλός μου φίλος  Γιώργος  Κουταλιάρης  απίστευτος άνθρωπος, με στήριξε ποικίλα σε ότι και εάν χρειάστηκα σαν αδερφός  μου. Ο Πρωταθλητής Τάσος Κολιγκιόνης  χαρισματικός άνθρωπος με δίδαξε πολλά και συνεχίζει, εννοείται πανταχού παρόν η ομάδα μου Σοφία Μαραγκού, Ελευθερία Πάπας, Ρόδη Χρυσούλα και ο πολύ καλός φίλος και συνάδελφος Θοδωρής Χαρώνης.  Αυτοί είναι η φόρμουλα μου αυτοί και  το πρόγραμμα μου! Τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μου  σε κάθε μάχη μου, από τα βάθη της καρδιάς μου. 
 
Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;
 
   Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να καταφέρω να ξεπερνώ κάθε φορά τον εαυτό μου και να μπορέσω να παρουσιαστώ  στο ARLONDE CLASSIC  έτσι όπως το έχω φανταστεί ,είναι και ένας από τους προορισμούς μου.
    
Κάπου είδα ότι έχεις πει: «Ο κοιλιακός είναι σαν τον Δούρειο ίππο υπάρχει και εμφανίζεται πολύ δύσκολα». Τι προτείνεις σε έναν αθλητή για το θέμα αυτό;
 
    Όντως είναι σαν το δούρειο ίππο, ο κοιλιακός έχει πολλές ιδιότητες και προσαρμόζεται πολύ εύκολα στης συνθήκες  πρέπει πολύπλευρα να τον πολεμάς και κάθε φορά να σκέπτεσαι ότι μπορεί  να είναι και η τελευταία σου προπόνηση. Είναι μια από της μυϊκές ομάδες που θέλει και πιο βαριά κιλά για να ασκηθεί  πάνω στον μυ. Θα πρότεινα να δουλεύεται ο κοιλιακός όλο τον χρόνο γιατί η περισσότερη το ξεχνούν ,να ξεχάσουν τα παραδοσιακά συστήματα και να ασχοληθούν  σε πιο μεγάλο βαθμό με βαριές κινήσεις  όπως άρσεις γονάτων από εξάρτηση με κιλά, κάμψεις νυχτερίδας στο μονόζυγο ανάποδα , μπάλα κοιλιακών με μεγάλες αντιστάσεις στην τροχαλία  (είναι δύσκολες αλλά αποτελεσματικές πολύ γρήγορα και με πολλές  επαναλήψεις για να μην έχει το περιθώριο ο μυς να μπει  σε αδράνεια) και το τελευταίο και πιο σημαντικό αερόβια άσκηση φυσικά 3-4 φορές την εβδομάδα και δίαιτα με low carb .
 
 
 Η ζωή του αθλητή ξέρουμε ότι απαιτεί πολυ χρόνο και θυσίες.. Ποιοί είναι αυτοι που σε βοήθησαν και θα ήθελες να ευχαριστήσεις στην μέχρι τώρα πορεία σου?
 
      Tο γυμναστήριο που με φιλοξενεί εδώ και 3 χρόνια περίπου το REACTION GYM με ιδιοκτήτες το Αντώνη  και Μάριο Αδαμόπουλο καταπληκτικοί  άνθρωποι με βοήθησαν τρομερά  σε όλους τους τομείς και είναι παράλληλα και   χορηγοί μου. Την ΝUTREND  η οποία είναι ο βασικός  χορηγός μου της οποίας  η ποιότητα  με έφτασε εδώ που είμαι  με τιμά πάρα πολύ η εμπιστοσύνη της και χωρίς αυτήν θα δυσκολευόμουνα πολύ. 
 
Τα Χ ΤREME STORES  που έγινε  η 2η οικογένεια μου , τα λόγια είναι περιττά έγιναν σταθμός στην καριέρα μου  και φυσικά όλοι οι φίλοι  που έρχονται με φωνή και με κρατάνε ζωντανό, εσένα Χάρη για την εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπο μου.  Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.  
 
Σίγουρα μετράει η άποψή σου διότι είσαι και διατροφολόγος. Ποια πιστεύεις ότι είναι τα 5 tips που δεν πρέπει να παραλείψει ένας αθλητής;
 
   Χμμμ ενδιαφέρον ερώτηση και δύσκολη να  ξεχωρίσω μόνο 5 πράγματα, θα σου πω όμως τα βασικά:
· Tίποτα δεν είναι δεδομένο από την προπόνηση την διατροφή το συμπλήρωμα μέχρι και την ξεκούραση, πρέπει διαρκώς να προσαρμόζεσαι με κάθε αλλαγή.
· Kαταγραφή στοιχείων προπονητικών για αναδιοργάνωση.
· Mακριά από κάθε είδος  που θα φθείρει τον οργανισμό (ποτό ,ξενύχτι, κτλ.)   
· Ακρίβεια στην διατροφή και καταγραφή κάθε μήνα από της θερμίδες  kcal που λαμβάνεις  ,υδατάνθρακες ,πρωτεΐνη και καλά λίπη.
· Για να γίνει σωστή διάγνωση αναγκών  σε κάθε τύπο αθλητικής σωματοδομής    πλυν της εικόνας , πρέπει να υπάρχουν στοιχεία  για να αναδιοργανώνονται όπως ( RM, FAT%, MUSCLE%, WATER, VISCERAL FAT, KG ,MN, K.T.Λ) αλλιώς θα υπάρχει παραπληροφόρηση , τα νούμερα ποτέ δεν θα σε προδώσουν θα σου ανοίξουν τα μάτια για την πλήρη κατάσταση και σύσταση του σώματός σου, μαθαίνουμε από την τεχνολογία ακολουθούμε την τεχνολογία .  Για να γίνεις άριστος στην εικόνα σου πρέπει να αναδιοργανώνεσαι καλύτερα από όλους . 
 
 Οι αναγνώστες του iFitnessbook ανυπομονούν να διαβασουν την επόμενη αρθρογραφία σου. Τι να περιμένουν;
    Την επόμενη φορά θα αποκαλύψω ένα, τον τρόπο διαχείρισης της τεχνητής αφυδάτωσης μιας και από εκεί εξαρτάται  το τελικό αποτέλεσμα του εκάστοτε αθλητή και ξέροντας ότι εάν το αναφέρω θα δημιουργήσω ίντριγκα , η γνώση κάποιων πραγμάτων πολλές φορές μας βγάζει από τα αδιέξοδα αλλά αποκαλύπτει και τον πραγματικό μας εαυτό.
 
Σε ευχαριστώ πολύ Μάκη για το χρόνο σου. Σου εύχομαστε πάντα επιτυχίες απο καρδιάς.
 
Σε ευχαριστώ πολύ Χάρη για την φιλοξενία
Με εκτίμηση σε σένα και σε όλους τους αναγνώστες του iFitnessbook
 
Σύμβουλος Διατροφής και Προπόνησης  
Μάκης Μαραγκός –X TREME STORES Πάτρας
 
xtreme right     
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Απεβίωσε ο σπουδαίος bodybuilder Φώτης Τόμπρας από την Αργολίδα
  • O θηριώδης Kai Greene βάζει τέλος στα σενάρια επιστροφής του στο bodybuilding
  • Η αποθέωση του six-pack σε διαγωνισμό γυναικείου bodybuilding στο Σίδνεϊ!
  • O νέος σύντροφος της Αννέτ Αρτάνι έχει την δική του ιστορία στο bodybuilding!
  • Κάψε λίπος στο Speeding Bike by X-TREME Stores
  • Κάνε διπλάσιους τους τρικεφάλους by X-TREME Stores
loading...

GIF ISO FINAL 1